tiistai 11. huhtikuuta 2017

Nykyaikaa


 

 Muistatteko vielä kun ennen vanhaan lähdettiin lomamatkalle, niin osoitekirja pakattiin ehdottomasti  matkalaukkuun, kortteja saivat ystävät, työkaverit, kotiväki, mummit ja kummit. Kirjoitin joskus myös jo kotona koneella osoitteet valmiiksi tarralappuihin, nopeutti postitusurakkaa.  Siitä oli sekin hyöty, että postin oli helpompi lukea konetekstiä, kortit tulivat varmemmin perille.

Nyt on toisin, lomalaiset voivat lähetellä omalla puhelimellaan "suorana lähetyksenä" sellaisia kuvia joista ajattelee kuvien vastaanottajan tykkäävän. Täällä räntäsateessa pihaa rapsuttavan mamman sydäntä lämmittivät pojan lähettämät hehkuvat tulppaanit. Kiitos poikani 💝


 Olen saanut tänä talvena oikeita paperikuviakin ystäviltäni. Toinen kortti on Kanarialta ja toinen Kuubasta. Kiitos teille kun ilahdutitte meitä. On kiva ajatella, että juuri silloin kun korttia on kirjoitettu, meitä on muistettu.  Kiitos rakkaat ystävät.

 Postikortit ovat blogiin skannattuja.


Kaukana menneisyydessä ovat sellaiset ajat kun posti kannettiin kotiin kaksi kertaa päivässä aamu- ja iltapäiväkantona, lauantainakin Kusti polki. Nyt  lupaillaan kirjepostin kantoa vain kahtena päivänä  viikossa. Jäähän siinä sitten postille aikaa käydä haravoimassa pihoja, tehdä lumitöitä ja vaihtaa mummoille vaippoja. Mitähän muuta vielä keksivätkään. Huh huijaa, ihan hengästyttää tämä nykymaailman meno kaikkine muutoksineen, kestääkö mummeli vielä rattailla. 

Laitan vielä nämä kaksi kuvaa Hollannista, en malttanut jättää pois.


Klikatkaa kuvia isommiksi ja kuvitelkaa kulkevanne Hollannissa Keukenhofin puistossa.


Täällä hyasintit tuoksuvat, kasvattavat siellä meille joulukukkien sipuleita.

Kiitos kukkakuvista ja turvallista kotimatkaa.

10 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia.Keukenhof on upea,olen ollut siellä silloin kun asuin jonkun aikaa Amsterdamissa. Täällä on harmillisesti poistettu käytöstä kadun postilaatikkoja,kun kuulemma ihmiset eivät enään lähetä niin paljon paperipostia. Yhtenäkin päivänä etsin ja etsin postilaatikkoa kortilleni,ja oli sitten pakko mennä postikonttoriin jonottamaan vaan sen vuoksi. Kaunista viikkoa sinulle Unelma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, kaikki tapahtuu nykyään "kännykän" tai netin avulla. Puhelinkopit ovat jo kadonneet, pankkiautomaatit vähenevät ja postilaatikot kuten kerroit myös täältä.

   Poista
 2. Mietin juuri eilen samaa asiaa, kun postitin pääsiäiskortteja. Ennen niitä saattoi lähettää kymmeniä, nyt lähti kolme.
  Etanapostia ei todellakaan enää tule paljon, jos yhtään. Harmi. Kaikki on niin nopeaa nykyään, hetkessä pitää tapahtua kaikki.

  Kaunista väriloistoa kuvissasi, etenkin tuo alin on huikea!

  Aurinkoista pääsiäistä sinulle ja Taatalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tulppaanikuvat ovat poikani ottamia, hän lähetti ne minulle netin kautta.

   Hyvää Pääsiäistä.♥

   Poista
 3. Unelma, tämä on ensimmäinen kerta, kun en lähetä yhtään pääsiäiskorttia! En ole riemulla mukana tässä liian nopeassa muutoksessa, sillä minua ottaa päähän jo sekin, että pitää alkaa opetella älypuhelin, koska muuten ei voi enää hoitaa edes pankkiasioita. Olen nyt luvannut ryhtyä siihen joulukuussa tai tammikuulla...

  Voi miten ihania ovatkaan nuo Hollannin kukkakuvat. Niitähän ei tosiaan heti kukiksi tajua ellei klikkaa kuvia suuremmiksi.

  Rauhaisaa ja kaunista pääsiäisen aikaa teille♥ Me lähdetään äidille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään lähettänyt kortteja, jotenkin nuo päivät minulta karkaavat. Ensin tuntuu, että aikaahan tässä vielä on ja sitten huomaakin, että ei nyt enää kannata mitään lähettää eivät ehdi enää perille.

   Hyvää pääsiäistä teille.♥

   Poista
 4. Huikean hieno kukkamatka!
  Postitusasioiden suhteen minulla menee suht samoin. Nyt en saanut aikaseksi lähettää pääsisäitervehdyksiä, joskus kirjoittelen kuitenkin vielä etanakirjeitä.
  Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjeiden kirjoittaminen on jäänyt minultakin, kaikki yhteydenotot tapahtuvat nykyään netin välityksellä.

   Hyvää pääsiäistäsinne sinun lumiseen valtakuntaasi.♥

   Poista
 5. Tuo Hollannissa Keukenhofin puistossa on todella kaunis kävimme siellä parina vuonna.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.