torstai 6. huhtikuuta 2017

Huhtikuussa.


Ensimmäiset vuokot ovat niin ihania, näitä olisi paljon enemmän jos mustarastaat tai hiirulaiset eivät olisi napsineet nuppuja suihinsa.

Joka kevät tähän samaan aikaan olen vuokkoja kuvannut jo kahdeksana keväänä. Blogin  syntymäpäivä meni ihan vahingossa kokonaan huomioimatta. Blogivuodet ovat menneet siivillä, välillä en ole pysynyt vauhdissa mukana. Onnellisena olen huomannut, että monet lukijaystävät ovat vieläkin mukana. Sydänlämmin hali kaikille.💝


Kurjet ovat palanneet.


Kiipesimme vuorelle, kuva on otettu näköalatornista sataman suuntaan. Päijänne on vielä jäässä.

Vaalit ovat menossa, me äänestimme jo ennakkoon. Facebookissa olen seurannut pitäjäläisten mietteitä. Monet hankalat asiat ovat pahoittaneet ihmisten mieliä ja aiheuttaneet suurta huolta.

Meitä vanhoja on järkyttänyt tieto terveyskeskuksen vuodeosaston lakkauttamisesta. Ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevat kyyditään nyt Lahteen 52 km:n päähän, syrjäkyliltä matkaa tulee vielä runsaasti enemmän. Vanhukset haluaisivat kuolla omassa pitäjässä, jossa omaiset ja ystävät voisivat käydä heitä tapaamassa. Tosin tänään luin lehdestä, että vanhukset hoidetaankin kotona näköpuhelimen avulla. Kuka hankkii sellaiset vehkeet ja kouluttaa vanhukset käyttämään niitä koneita, täällä kun nettiyhteydetkin ovat paljolti mokkuloiden varassa.

Koululaisten vanhempia huolestuttaa koulujen homeongelmat. Surullista luettavaa nuo uutiset opettajien ja lasten olosuhteista on ollut. Osa keskustan koulusta on jo käyttökiellossa. Kaikki suuri ei aina olekaan ihmisen parhaaksi. Ikävä tulee niitä pieniä kyläkouluja, joita aikoinaan isäntien lahjoittamista hirsistä rakennettiin, niissä ei ollut homeongelmia.

Syyllisiä etsitään myös kirkollisissa piireissä. Kuka on neuvotellut ja päättänyt seurakunnan itsenäisyydestä luopumisesta? Me olemme nyt kappeliseurakunta, liitetty Kuhmoisten seurakunnan kanssa Hollolaan, joka ei ole edes naapuripitäjä. Kirkon työntekijät nyt matkustelevat tästä lähtien ympäri pitäjiä kirkkojen välillä, mitähän säästöä siitäkin tulee. Pitäjän omassa lehdessä ei enää ilmoiteta kirkollisia uutisia, ne saisi lukea Hollolan lehdestä. Onneksi meillä on nettimahdollisuus, sitä ei kaikilla vanhemmilla seurakuntalaisilla ole.

Uudella valtuustolla on paljon pohdittavaa, toivottavasti yhteisymmärrykseen pääsevät ilman riitelyä.Jouluruusun nuput katosivat parempiin suihin, oliko pupu, peura, hiiri vai rastas asialla? Luultavasti maistui hyvälle.

Jotain hyvääkin tästä vähälumisesta talvesta taitaa olla tiedossa, luultavasti kotilot eivät selvinneet pakkasella. Vähän tuolla pöyhin pahimpia kotilopaikkoja, löysin vain tyhjiä kuoria. Kaikenlaista tämä lähellä luontoa asuminen tuo tullessaan, enemmän kuitenkin hyviä asioita. Lisää laululintuja saapuu päivittäin, tämä on täyttä elämää.

18 kommenttia:

 1. Sinivuokon kauneus on jotain erityistä. Erityisesti täällä Keski-Suomessa, jonne meidän tontin vuokot on talon rakentaja aikanaan tuonut Pohjanmaalta. Valkovuokko voi hyvin ja leviää, mutta sinivuokot eivät tee sellaisia mättäitä kuin länsirannikolla.

  Kauheaa on vanhuksen joutua kotipitäjästään pois ja miten siinä ystävätkään sitten pääsevät katsomaan. Kyllä on kylmää kyytiä!

  Mustarastaat meillä syvät nyt puolalaisia omenoita, noita saa parilla eurolla tosi paljon. Halkaisen omenat ja laitan kuusiaidan viereen, johon ne pääsevät nopeasti pakoon, jos näkevät jotain uhkaa. Epäilen, että suloiset pörröhännät ovat syöneet nuppusi, meiltäkin eräänä keväänä söivät kaikki orovkit, vaikka syötän niitä isosti toukokuun lopulle!

  Suloiset metsäkauriin ruokinnasta huolimatta söivät muutamien atsaleoiden nuput. Nytpä on sitten viimesetkin verkot vedetty kehiin eli ans katsoa mitä kesäkuu tuo tullessaan.

  Kaunista kevättä teille♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuput tuntuvat olevan kaikkien herkkua. Onneksi kasvit ovat sinnikkäitä kehittämään uusia versoja ja nuppuja.

   Ruokintapaikalla meilläkin vielä on runsaasti toimintaa, elatusapua pikkuiset linnut vielä tarvitsevat.

   Poista
 2. Oi, sinivuokkoja, niitä täällä ole juurikaan luonnonvaraisena. Kurjet, niitä ei vielä ole näkynyt, pian tulevat tännekin. On tämä kevät ihanaa aikaa, mutta uutiset kotomaasta ja maailmalta eivät ole.

  Onnea kahdeksasta vuodesta, tänne on kiva tulla käymään!
  Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos kun olet jaksanut käydä täällä vierailulla.

   Poista
 3. Onpa kauniita kuvia. Nuo sinivuokot ovat niin ihastuttavia. Lämpimät onnittelut blogillesi; täällä on aina niin mukava käydä. Kiva kun olet jo äänestänyt, me menemme äänestämään sunnuntaina.- Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
 4. Mielettömän upeat vuokkokuvat Unelma,että ovat kauniita. Kyllä on sääli että joka paikassa säästetään noin ,kurjaa. Upeat näkymät ,ja upeat kuvat,kyllä on kaunista.Ja oikein hyvää blogisynttäriä Unelma,näin vähän myöhässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael. Heti riensin kuvaamaan kun ensimmäinen kukka avasi terälehtensä.

   Poista
 5. Jee!! Kevät tulee kukkien ja tipusten ilmaantuessa maisemiin. Hetkessä unohtuu talvi ja pimeys. Nuo mainitsemasi epäkohdat kismittää ja pelottaakin kun tuntuu että päivä päivältä mennään enemmän suohon. Olispa Helinä keijun taikasauva, niin sen kanssa saisi jo monet asiat oikeille raiteille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ikäviä nuo asiat ovat ja huolestuttavat kuntalaisia. Näitä kolmea Kipukohtaa nyt pohditaan pitäjän omassa facebook tilissä ja yksityisissä keskusteluissa. Vaaliviikkokin ehkä vaikuttaa tilanteeseen, ehdokkaita tentataan. Porukalla siellä valtuustossa kuitenkin asioista päätetään.

   Kiitos kommentistasi.

   Poista
 6. Sinivuokot ovat noiin tosi kauniita!
  Pitääkin mennä katsomaan,josko täälläkin jo kukkisivat?
  Ja tuo vanhusten kotona olemiseen yksisteen kyllä huolestuttaa, eipä se niin vain taida koskaan toimia kunnolla.
  Homeongelmat ovatkin tänään arkipäivää...Tyttäreni niissä kouluissa onkin joutunut opettamaan ja onkin sairastunut loppuiäkseen, kärsii nyt jo kaikista hajuista tosi paljon.
  Onneksi nyt on ollut ihan uudessa koulussa työssä, niin siellä ei sellasta ongelmaa ole.
  Sitä ei uskoisikaan, kuinka paljon nykyään sitä hometta onkin, joka paikassa vähän.
  Esim. heidän olikin todella vaikea löytää homeeton koti itselleen, ei uskoisi.
  Sulla on siellä niin kaunis pääsiäiskori jo koristamassa kotiasi.
  Mutta pianhan se Pääsiäinen jo onkin,aika kulkee vaan niin nopsaa vauhtia!
  Hyvää viikkoa sinne teille molemmille!

  VastaaPoista
 7. Kevät on kyllä ihanaa aikaa! <3
  Rakastan eloon puhkeavaa luontoa, kevään viherrystä ja viserrystä.
  Piha kutsuu kevättöihin, ja metsät lenkeille.
  Talviunien jälkeen huomaan, että kaikki aistitkin valpastuvat.

  Kiitos monivuotisesta yhteisestä matkasta blogimaailmassa! :)
  Kommentoinut olen harvakseltaan, mutta kyllä lukenut ihanan blogisi kaikki postauksesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aulikki. Tulin niin iloiseksi kommentistasi.

   Onko sinulla omaa blogia?

   Poista
  2. http://ruiskukka.vuodatus.net
   Matkani varrelta -blogi :)

   - Aulikki

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.