tiistai 21. maaliskuuta 2017

Viikonloppu III ja kuntohoitoa


Viikonlopun kruunasi kahvihetki Naantalissa ennen kotimatkalle lähtöä.Naantalin aurinko ei pettänyt tälläkään kerralla. Kaupunki nukkuu vielä talviunta, mutta asukkaat ja vieraat ovat jo virittäytyneet kevään odotukseen.


Rantaravintolan  aurinkovarjot ovat vielä huputettuina, laituri on hiljainen.


Rannan aurinkoisella puolella nautitaan kevätauringon suloisesta lämmöstä.


Sorsat palvovat aurinkoa Kaivohuoneen rannassa.

 

Merellä jää vielä kantaa, täällä ei ole avattua laivaväylää.


Cafe Delin asiakkaat ihailivat retkiluistelijoiden liikkeelle lähtöä. Siinä tehtiin muutama koekierroskin näytöstyyliin. Toisella rannalla näkyy Kultaranta.

Naantalissa kuvattu 19.03.2017


No niin, takaisin kotiin ja tähän päivään. Joutsenpari on viipyillyt joella jo muutamia päiviä, odottelevat jääpeitteiden sulamista järvillä.

Minulla on ollut tänään kummallinen päivä. Heräsin juuri kolmen tunnin päikkäreiltä ja olo on jotenkin auterinen. On parasta aloittaa selvitys aamusta alkaen. Selkäni on ollut monta viikkoa kipeänä, niinkuin täällä blogissakin olen kertonut. Turun matkallakin selvisin kipulääkkeiden voimalla. Pikkuveli Teksasissa oli myös saanut tiedon ongelmastani ja laittoi linkkiä tulemaan, vai oliko se hänen vaimonsa, se "pikkusisko" jota minulla ei oikeasti aikaisemmin ollut. Siellä teillähän on apua lähellä. Eipä ollut tullut mieleeni, vinkkiä piti saada maapallon toiselta puolelta.  No, asiahan ei tästä pahemmaksi taida mennä, soitin ja varasin ajan.

Aamulla kymmeneltä menin hoitoon ihan tähän lähelle. Luotin heti tähän hoitajaan, hän osaa asiansa, ei mitään vahinkoa satu. Oli turvallinen olo. En osaa kuvailla varsinaista hoitoa, tuntui kuin kaikki lihakset olisivat olleet jumissa, kipukohtia löytyi joka puolelta. Tunti siinä tumpuloinnissa taisi mennä, niin oli kuin viulunkielet lihakset tiukassa jännityksessä. Hoito kyllä tuntui, mutta ei sattunut.  Kuntohoitaja Maaranen osaa työnsä, sain selvitystä vaivani aiheuttajasta ja lopuksi vielä yhden selkää tukevan voimisteluohjeen. Tuntien oman aktiivisuuteni voimistelun suhteen olen kiitollinen yhdetä ohjeesta, ehkä sitä ohjetta innostun noudattamaan.

Hoidon tuloksista en tässä vaiheessa vielä osaa muuta kertoa kuin sen, että nyt on hyvä ja rentoutunut olo. Huominen aamu sitten näyttää onko paranemista tapahtunut. En mitään ihmettä odota, kun vaiva on kehittynyt seitsemänkymmenen vuoden aikana, niin ei kannata odottaa paranemista yhdessä yössä. 

Näinä päivinä on molemmilla lapsillani syntymäpäivänsä. Tuntuu uskomattomalta, että ne pienokaiset jotka minun hoitooni lahjaksi elämältä annettiin ovat jo puolivuosisatansa ohittaneet.
Onnea ja siunausta lapsilleni.💓💓

16 kommenttia:

 1. Onneksi sait hyvät ohjeet ja hoitoa selkääsi,ja kiva kuulla Unelma että selkäsi nyt voi jo paremmin:) Upea tuo ruusukuva alussa,ja Naantali on aina niin hurmaavan näköinen paikka. Onnittelut myös molemmille lapsillesi,ja sinulle tietysti myös.

  VastaaPoista
 2. Peukutan, että selkäsi tulee parempaan kuntoon.
  Naantali esittäytyy kuvissasi niin keväisen kauniina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta. On tuo elämä melko kurjaa silloin kun selkä oikein pahasti reistaa, koettelee hermojakin.
   Kiitos kommentistasi.

   Poista
 3. Naantali on kaunis kaupunki niinkuin hyvistä kuvistasi näkyy.
  Ennen kävimme sillä usein kun laivat ruotsista tulivat sinne.
  Rukoillaan Taivaan Isää että auttaisi sinua selkäkivusta. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naantali on sellainen kesäkaupunki.

   Uskon kyllä rukouksen voimaan, joskus käytetään ihmisiä välittäjinä.💓

   Poista
 4. Kyllä Naantalissa pitäisi päästä käymään!
  Toivotaan, että pääset kivuistasi.Ei ole mukavaa, jos kolottaa ja lihakset ovat viulunkielenä. Siunausta tähän päivään ja tuleviinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe A kommentista.

   Naantalissa on mukava käydä kesällä kun Muumimaakin on avoinna.

   Poista
 5. Voi miten kauniit kuvat. Naantali on niin kaunis kaupunki. Asuimme monia vuosia sitten Raisiossa ja silloin tuli käytyä Naantalissa. - Luetko puutarhakirjoja? Blogissani on neljän ihanan puutarhakirjan arvonta. Käyhän kurkkaamassa. Mukavaa viikon jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Naantalista. Luen puutarhakirjoja myös yksi puutarhalehti tulee tilattuna kotiin.
   Kiitos kommentistasi.

   Poista
 6. Kauniita ja niin raikkaan keväisiä ovat kuvasi.
  Viisas on kuntohoitajasi kun antoi sinulle vain yhden voimisteluliikkeen tehtäväksi.
  Hiljaa hyvä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä tuntuu taas olevan mallillaan ensimmäisen kerran moneen viikkoon sain itseni aamulla suoraselkäisenä pystyyn. Toivottavasti nyt tuota etukenoa ei enää tarvitse sietää, eikä kovaa kipua.
   Kiitos kommentistasi.

   Poista
 7. Hei! Mukava kun kävit blogissani osallistumassa arvontaan ja liittymässä lukijaksi. Olet mukana kahdella arvalla. Minäkin liityin lukijajoukkoosi. Mukava saada uusia blogikavereita. Ollaan yhteyksissä.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.