torstai 23. maaliskuuta 2017

Tervetuloa sirkukseen, minä tarjoan.


Sunnuntaina Turun Artukaisissa oli isot messut, antiikkia ja kädentaitoja. Nukkekoti osastolle oli pysähtynyt hurmaava sirkus.

Olen luultavasti aina rakastanut sirkusta tai ainakin siitä asti kun yleensä tulin tietoiseksi tästä satumaisesta taidemuodosta. Luultavasti olin murkkuikäinen kun ensimmäisen kerran pääsin oikeaan sirkukseen Kupittaan puiston hiekkakentällä. Me notkuilimme alueella jo sirkuksen kaupunkiin tulopäivänä, katselimme eläinten ruokintaa ja teltan pystytystä. Joku isommista pojista pääsi apupojaksi, sai siitä pääsylipun palkaksi.

 Kerran alakoululaisena pääsin tivoliin karusellissa pyörimään, mutta ei se oikeaa sirkusta vastaa. Punaista limonaadia kuitenkin sai ja sahanjauholla täytetyn värikkään markkinapallon, sellaisen pieneen nyrkkiin sopivan. Samalla hurvittelu reissulla sain myös elämäni ensimmäisen pienen tyynyn purukumia. Pure Jenkki ja minähän "purin", mällystin sitä koko loppupäivän ja lopuksi sen vahingossa nielaisin. Hirveä kalabaliikki siitä syntyi, mutta eipä siitä sen kummempia seurauksia tullut koska tässä vieläkin sitä härdelliä muistiin näpyttelen.

Silloin kun televisio oli meillä uusi kuusikymmenluvun alussa ja vielä seitsemänkymmenluvullakin jouluisin nautimme tapanina Billy Smartin joulusirkuksesta. Sirkuksen tunnelmassa oli taikaa.

Billy Smartin joulusirkus täällä.

Klikatkaa kuvia isommiksi ja tutkikaa rauhassa, täältä löytyy kaikki, ennustajaeukosta voimamiehiin. Kuvia en yritäkään kommentoida, käyttäkää omaa mielikuvitustanne ja antakaa sirkuksen lumolle tilaisuus.😊Voi vain kuvitella kuinka paljon työtunteja tämän sirkuksen rakentajilta on mennyt, yksityiskohtia on niin paljon. Valitan kuvien heikkoa laatua, valot antoivat heijastuksia, puhumattakaan innokkaan kuvaajan kameran tärähtelyistä.

Tämä näyttely oli iso ilo. Kiitokset Raunistulan nukkekotikerholle.😊

Sirkuksen kuvat ovat Turun Artukaisissa järjetetystä Kädentaito- ja antiikkimessuilta 19.03.2017.

13 kommenttia:

 1. Ihan mahtava pienoissirkus! On siinä yksityiskohtia kerrakseen!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihastuttava miniatyyrisirkus,tuossahan on vaikka mitä kivaa:) Kiitos sirkushetkestä Unelma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos kommentistasi.

   Tämän sirkuksen kuvissa riittää tutkimista pitkäksi aikaa.

   Poista
 3. Kiitos kun käväisit blogissamme jättämässä linkin kirjoitukseesi. Ihana saada tällaista palautetta työstämme.
  http://raunistulasta.blogspot.fi
  Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle toivotan Raunistulan nukkekotikerhon puolesta. Ninna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Sirkuskokoelmanne valloitti sydämeni, taitavia olette. Onnea edelleenkin!

   Poista
 4. Kiitos sirkuksesta. Valloittava ja niin taidokkaasti koottu.
  Parhaiten muistan oman sirkuksessa käyntini vasta lapsen kanssa joskus -80 luvulla. Mutta sahajauhopallot muistan ja punaisen limskan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauska lukea sinunkin omistaneen joskus sahanjauhopallon. Mikähän tarkoitus silläkin pallolla oli kun yhtään se ei pompannut. Nätti se oli ja narussa kiinni.

   Poista
 5. Vain kerran elämässäni olen ollut sirkuksessa, lapsena on sentään sen verran koettu. Aivan mahtavia kädentaitajia löytyy Suomen maasta, noin pientä ja taitavaa näperrystä ihailen suurella kunnioituksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sirkus on oikein malliesimerkki suomalaisten kädentaidoista.

   Poista
 6. Ise muistan uuden vuoden sirkuksen entisestä Neuvostoliitosta. Olikohan sitä ihan oikeasti? Mun ensimmäinen sirkus on silloisesta Leningradista, silmät olivat kuulemma lautasen kokoiset :) Ja täällä olen nähnyt Cirque de Soleil -esigtyksen, joka oli aika vänkä.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.