keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Ruudun takaa.


Olemme saaneet seurata joutsenten aamutoimia jo usean päivän ajan. 16.03. huomasimme ne ensimmäistä kertaa uimapaikalla, viime keväänä jo 14.03. Aikaisin tulevat vaikka järvet ovat vielä jäässä. Uljaita lintuja. Kuvissa on vähän sanomista kun lasin läpi on räpsitty, ei ole haluttu mennä häiritsemään lähemmäksi, ruokarauha linnuillekin. 


Koko talven olen odottanut hömötiaisia lintulaudalle, mutta ei ole näkynyt. Saaressa kuulin tutun äänen ja sain yhden pisteen lintulistalleni.

Olen niin innoissani tuosta BirdLife Suomi, "tunnista sata lintulajia". Tarkoitus on siis nähdä tai kuulla lintu ja senjälkeen raksi ruutuun. En voi ruksata esim. käkeä vaikka sen äänen tunnen entuudestaan, vasta sitten kun tänä Suomi 100-vuonna kuulen tai näen linnun voin ruksin laittaa.


Yhden uuden linnun olen jo oppinut tuntemaan, lehtokurpan, olin ihan unohtanut sellaista lintua olevankaan. Lintu nukkui lehmuksen alla iltapäivällä ja me ihmettelimme mikä pallo siellä, onko edes elossa. Saatiin sitten napattua linnusta huono kuva kun se mennä viipotti tontilta pois. Lähetin kuvan meidän perheen "ornitologille" ja vastaus tuli taas tuotapikaa. Nyt sen jo tunnistan noista valkoisista poikkiraidoista pään päällä, jos lintu vielä meidän pihaan osuu päikkäreitä viettämään.


Maanantaina alkoi täällä mahdoton myräkkä. Sähköt olivat saaressa 14 tuntia poikki, täällä kylillä vähän räpsivät ja läppärit mykistyivät. Meidän pihalla ei puita kaatuillut, mutta naapurin saunan katolle katkesi osa mäntyä, autokin sai vaurioita.

Lenkkitie oli  poikki tiistaina aamulla.


Katkennut männynlatvus museon lähellä.

Päätettiin lähteä saareen tarkistamaan, että onko mökki tallella ja saunassa katto. Rakennukset ehjinä, mutta myrskyn jälkiä näkyi pihalla.


Iso kuusi oli katkennut ja vienyt mennessään latvan toisesta kuusesta. Pojilla metsurintöitä tiedossa.Jos veden pinta olisi normaalikorkeudessa, niin tuolla kivellä jalat kastuisivat.


Tästä näyttäisi aukeavan railo, jään alta kuului loisketta ja pauketta.

Kylmää oli vielä eilenkin vaikka tuuli oli vähän tyyntynyt. Toppatakki oli tarpeen vaikka laiturilla aurinko jo suloisesti lämmittikin.

Telkkä on saapunut tänään joelle, kesä tulee.

4 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä ihana ikkuna luontoon ,jossa joutsenia ja kauriita ja muita ihanuuksia:)
  Kauhistus mikä myrsky teillä oli,toivottavasti ei nyt enään tule tuollaisia lähiakoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa liikennettä tosiaan meidän ikkunasta näkee. Vielä puiden lehdetkään ei ole näkyvyyttää haittaamassa.

   Poista
 2. Vautsi vau... mahtikuvia joutsenista ja myrskyn aikaansaannoksista.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.