sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kootut selitykset


No niin, eilen tuli Teksasista kysely, missä postaukset? Mikä vointi?  Siispä, 'täältä pesee ja linkoaa', kääk, vanha kulunut sanonta, mutta niin on mummelikin.

Kremppoja täällä kierrättelen, kun yhdestä selviän niin toinen jo odottaa vuoroaan. Niinpä niin, elossa ollaan, vielä tunnetaan luissa juilimiset.

Parin viimeisen viikon aikana on reistannut selkä, sitä ennen kuljettiin keppien kanssa syksyn viimeisen metsäretken jäljiltä, hädintuskin oli silloin selvitty Akuutissa tehdystä sydämen tahdistuksesta. Ja niin edelleen, jne,  kuka niitä vanhoja muistaa.

Tuo vesi, se on hyvää juotuna ja se on ainoa elementti jossa selkään ei satu yhtään. Vesijuoksusta olen nauttinut, mutta eihän sinne altaaseen voi jäädä oleskelemaan kun ryppyinenkin on jo valmiiksi. Ei ole huvittanut istua koneen äärellä ollenkaan. Siinäpä ne tärkeimmät.


Piilokuva, löytyikö pöllö?

Tuo postauksen ensimmäinen kuva jo johdatteleekin varsinaiseen asiaan. Suomi 100 vuotta lintubongaukseen,
100 lintulajia Bird Life Suomi Finland, tämä on se minun juttuni tällä erää. Joella on elämää.


Näitä lintuja ei lasketa mukaan bongaukseen, osuivat vaan lenkin varrelta silmiin. Myrskyn kaatama puu on saanut uuden ilmeen. Ei kelpaa tämäkään Bird Lifelle. Mukava menopeli kuitenkin, ainahan ihminen on halunnut lentää.


Kaukana on koskikara, mutta tästä saan kuitenkin yhden nimen listalla ruksatuksi. Tämän surkean  kuvan takia olemme käyneet Saksalan sillan luona jo monta kertaa, olisimme halunneet paremman kuvan. Lintua ei vaan ole enää näkynyt. Netin mukaan pesiviä koskikaroja on vain noin 250 paria, huolestuneena seurataan tilannetta. Toivottavasti tällä linnulla on pesä sillan alla kiven kolossa sinne eivät kissat pääse.


Listallani on jo monta lintua, kaikki koskikaraa lukuunottamatta olen bongannut omalla pihalla. Tulokset aion pitää omana tietonani koska en ole pätkääkään kilpailuhenkinen. Nautin vain luonnon ihanuuksista ilman paineita.


Tilhet ovat yleensä tulleet koristeomenapuun hedelmiä syömään isona parvena. Nyt seurasin kuitenkin tätä pariskuntaa. He olivat kaivanneet vähän yksityisyyttä ja tulivat pihaan kahdestaan. En ehtinyt ottaa sitä somaa kuvaa jossa pariskunta naposteli yhteistä pikkuista punaista omenaa.  Omenoita on vielä paljon puussa, mutta se yksi oli erityinen, se oli HEIDÄN omenansa.


Lisää ikkunasta napattuja kuvia. Meillä on nyt ikkunalaudalle varattuna yksi kamera tilanteita varten. Monta mukavaa juttua on mennyt sivu linssin, kun kameraa on rynnätty etsimään milloin mistäkin. Nopeus on valttia näiden kaunokaisten kanssa.Yksi kolikko koskessa? Toivomuslähteellä? Ei nyt sentään. Kuva on meidän joesta, sillalta. Kulkija on varmaankin toivomuksensa esittänyt, uskon sen toteutuvan, niin hieno on tämä joki.


Tänään oli mukava päivä, välillä paistoi aurinkokin. Satamassa tapahtui kaikenlaista kivaa. Suunniteltu postihiihto ei sääolosuhteiden takia toteutunut, reitille oli tullut suuri railo. Aamupäivällä rannan tuntumassa pystyi vielä hiihtämään, latuja ei oikeastaan enää näkynyt.


Kelkat olivat suosittuja ja polkupyörät.


Mölkkyä pelattiin uuden laiturin työmaalla. Tuo mölkky on kiva peli, sitä voi pelata nuoret sekä vanhat. Pelivälineet eivät ole kalliita, eivät saastuta luontoa ja jännitystäkin saadaan jos kilpailuhenkeä löytyy.


Lopuksi vielä kuva hänestä, joka on aina valmis kokeilemaan jotain uutta. Ihailen ja arvostan.💕

18 kommenttia:

 1. Mukava poataus sinulta kauniine kuvineen.
  Toivon noiden vaivojen taas hellittävän, kierteen katkeavan.
  Oikein hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Täynnä menoa ja meininkiä oleva ihastuttava postaus. Upeita ovat kuvatkin. Ensimmäinen maisemakuva on ihan kansallisromanttinen.
  Otan vinkistä vaarin ja rupean kirjaamaan, saisinko minäkin 100 lintua nähdyksi. Kvia en kaikista kyllä saa.
  Mielenkiintoisia tapahtumia ja nähtävää sinulla näyttää piisaavan.
  Tuo läskipyörä on villitys täällä. On tehty oikein erämaahan baanoja sillä ajelua varten.
  Tuota kremppaluetteloa minäkin voisin osaltani jatkaa, mutta koetetaan tsempata itseämme ja pärjällä. Ei ne kivoja kavereita ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei linnuista kuvia tarvitse ottaakaan, ääninäytekin kelpaa tunnistukseen. Käki ainakin on sellainen lintu jonka äänen tuntee, harvoin lintua näkee. Nyt vaan odottelemaan kevään etenemistä ja kukuntaa kuulostelemaan. Lintujen ääniä voi jo kuunnella nauhoilta, tunnistaa sitten kesällä paremmin.

   Poista
 3. Vesijuoksu on kiva harrastus ja altaassa minäkin virun vähintään kaksi kertaa viikossa.
  Ja pöllö löytyi! Hienoa taidetta!
  Kiva kuvasarja: monta mukavaa juttua olet kokenut.
  Ihanaa maaliskuun jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Hienoa taidetta nuo pöllöt!...tai pöllö..:)

  VastaaPoista
 5. Olethan sinä täällä postannut koko ajan. Hieno puupöllö,ja hienot tilhikuvat.Sinulla on tosiaankin kivoja juttuja ikkunan takana:)Oikein hyviä vointeja sinulle Unelma:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkealle arvostan ikkunastani näkyvää avautuvaa maisemaa, aina tapahtuu uutta. Kiitos sinulle Jael kommentistasi.

   Poista
 6. Täällä Ranskassakin bongasin puistossa innokkaita mölkynpelaajia. Varmaan hyvä ja kevyempi vaihtoehto ainaiselle betankkipelille.
  Kurjaa tuo kipujen kierre, lähetän sinulle sylillisen lämpimiä parantumistoivotuksia.

  VastaaPoista
 7. Onkohan se vaivojen määrä vakio; kun yhdestä pääsee, toinen on jo odottamassa !?
  Monenlaista kivaa olet silti ehtinyt puuhailla.
  Koskikaroja on todella vaikea kuvata, ne ovat aina vastarannalla :) Pitäisi olla oikein ammattilaislintukuvausputki kamerassa, että saisi kunnon kuvan. Olen jo luopunut toivosta koskikaran kuvaamisen suhteen :)
  Aurinkoisia kevätpäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja, ottamasi valokuvat ovat aina huikeita. Uskon sinun vielä onnistuvan koskikarankin kuvaamisessa.

   Hyvää kevättä myös teille. Meillä sataa parhaillaan lunta, talvella sitä ei juurikaan ole tullutkaan. Valoa kohti mennään kuitenkin.

   Poista
 8. Aivan upea hengissäoloilmoitus aina Texasiin asti. Hienoja kuvia, upeaa ja elävää tekstiä. Ja tapahtumia sekä ympäristön elävää elämää. Viis krempoista, ne on vaan meikäläisten vitsaus. Kun joku paikka paranee, toinen jo repsahtaa. Mutta näillä mennään.
  Tuo taatan läskipyöräily on aivan ihana juttu. Onneksi sillä on kuitenkin kypärä päässä kun ajotie on jäätikköä.
  Kevätpäiviä ja auringonpilkahduksia toivottelen. Meilläkin piha jo alkaa sulaa kävelykelpoiseksi ja saa jättää piikkiläpyskät pois kengänpohjista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satamassa sai kokeilla noita pyöriä ja kiinnostusta tuntui riittävän. Kypärät sai lainata pyörän mukana.

   Jalkakäytävät täälläkin jo ovat paljaana, tosin nyt sataa lunta. Nähtäväksi jää tulevatko liukkaat kelit vielä takaisin.

   Poista
 9. Vau, eka kertaa näen tuon mallisen potkukelkan, aika on ehtinyt napata senkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malli on todella pelkistetty ja hyvin se jäällä kulkee, mekin kokeilimme luistoa.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.