sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Viime vuonna tammikuussa.


Eilen valittelin taatalle ettei minulla ole enää mitään kirjoittamista blogiin kun täällä kotona vaan nautiskelemme maaseudun rauhasta ja hiljaisuudesta.

Nyt keksin uuden idean, me vanhathan tykkäämme muistella menneitä aikoja. Naamakirja ehdottaa aina välleen julkaistavaksi jotain vanhaa kuvapostausta, miksei blogissakin voisi. Siispä etsin tammikuun 2016 kansion ja valitsin tämän yllä olevan kuvan.

Olen juuri oppinut kirjoittamaan tuon vuosi 2016 ja nyt se on vaihdettava vuodeksi  2017:toista. Onneksi täällä blogissa tuo päiväys muuttuu automatik.  😊

Huomasin eilen, että bloggerissakin voi nyt käyttää hymiöitä. " Tackar o bockar ", sano turkulainen. Nyt ei enää tarvitse hymistellä hih..hih...hah...hahhhaa, kääk, jos on kuvitellut keksineensä jonkun puujalkavitsin  tänne bittitaivaalle.

Vähän nolona selasin vuodentakaisia tammikuun kuvia, suurin osa oli kätteni tuotoksien esittelyä. Vitsi, tänä talvena olen saanut hädintuskin yhdet sukat kudotuksi. Nyt ei vaan koukku laula, odotellaan tuottoisempia aikoja.

Onneksi tänään ei tarvitse edes keitellä, on valmista jääkaapissa. Kokeilin viikonlopuksi portteripaistia. Siitä sain vinkin Öjan reissulla. Kilon paistista riittää meille kahdelle melkein viikoksi. Tein sellaisen oman version ja hyvää tuli. Pitäisikin ryhdistäytyä ja kirjata resepti Viljattomaan, no sitten kun valoa taas on tarpeeksi kuvausta varten. Portteri ei ehkä sittenkään sovi viljattomaan, itselleni siitä soosista ei tullut mitään hankalia seuraamuksia.

Kahtena päivänä joki oli jäässä, mutta tänään virtaa taas vapaana. Kovin vaihtelevat nuo säät. Tänään uskaltaa jo nokkansa pistää uloskin kun pakkasta on vain kaksi astetta.6 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun lämpeni. Aika reilustikin. Nyt tarkenee taas lenkkeillä.

  VastaaPoista
 2. Onneksi pakkanen ei pauku samoissa lukemissa kuin viime viikolla. Hyvää alkanutta vuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi. Nyt vaan toivotaan perennojen säilyneen vähästä lumesta huolimatta.

   Poista
 3. Ihanaa vuotta 2017 teille molemmille. Kiitos upeista postauksistasi joulumatkaltanne Kokkolaan ja uuden vuoden postauksesta. Etteikö muka mitään mielenkiintoista postattavaa löydy! Luin ahmien kaikki postauksesti kun olen ollut välillä ulkona tapahtumista. Kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, kiitos kommentistasi ja tervetuloa taas koti Suomeen.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.