torstai 24. marraskuuta 2016

Räntää ja vettä.


Tuija näytti tänään kauniilta joulukuuselta vesihelmet oksillaan.

*
Tiistaina olin seurakunnan käsityökerhossa, kokoonnutaan kerran kuukaudessa. Kotoa lähteminen oli taas vaikeaa, mutta siellä toisten samanlaisten mummojen joukossa oli ihan mukavaa, olen tyytyväinen saatuani itseni ylös sohvan nurkasta.

On helppo arvata mistä mummot keskustelivat, Sotesta tietenkin. Nyt vanhemmat ihmiset pelkäävät sairastumista ja kulujen tuottamista kunnille. Täältäkin uhataan viedä terveyskeskuksen sairaala, lähin vastaava on kymmenien kilometrien päässä. Mitähän tapahtuu hyväkuntoisille hyvin hoidetuille rakennuksille,  kuntalaisten verorahoilla rakennetuille? Jos omainen nuori tai vanha siirretään erikoissairaalasta jatkohoitoon, niin turvattomuuden tunnetta joutuvat kokemaan ja yksinäisyyttä kun omaiset eivät täältä syrjäkyliltä pääse edes katsomaan potilastaan jos omaa autoa ei ole. Kotihoitokin yksinäiselle toipilaalle on ongelmallista, kun kodinhoitajia on vähän ja välimatkat pitkät.

Sattumaako lie sekin, että eutanasiaa nyt puuhataan laillistettavaksi, tällaisena aikana kun kaikesta leikataan. Niin, tällaisia nyt pohditaan vanhojen ihmisten kokoontumisissa.

*
Iltapäivällä uintireissu virkisti mieltä, vesi on suloista terapiaa jäykille jäsenille. Oli mukavaa seurata pienten koululaisten iloa ja liikunnan riemua. Täytyi vaan varoa ettei joutunut sukeltelevien vesipetojen reitille. Nauttikaa lapsoset, huolta vailla, aika armas lapsuuden. Jotain vanhaa laulua siellä muistelin.

*
Viimein saatiin röörit ja kourut puhdistettua kuolleista lehdistä, talvi saa tulla.

4 kommenttia:

 1. Tärkeistä ja ajankohtaista asioista olette keskustelleet, todellakin huolestuttavaa.
  Olen kovasti tykästynyt blogiisi ja myös kuviisi. Siksipä uskallankin heittää sinulle haasteen, kurkistahan blogiini...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan haasteesta, tuo oli kyllä aika ovelasti esitetty, eihän siitä voi kieltäytyä kun noin kauniisti asiasi muotoilit. :-)

   Poista
 2. Ilmoille ei voida mitään, ei näköjään meidän hallituksellekaan, joka on ottanut linjan, meille heti kaikki. Itse kansa valinnut, mutta varmasti linja pettymys monelle.
  Itsekin olin ehtinyt ajatella, mitä yhteyttä on eutanasia-ajatuksilla ja kunnallisen terveyden huollon "alas ajolla"
  Koetetaan porskutella ja niin kauan kun päästään liikkeelle, niin hyvä. Sinä pidät ihailtavasti kuntoa yllä, samanlaisiin ajatuksiin olen tullut. Kunnossa kaiken ikää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisemmin mummojen kokouksissa keskusteltiin lapsenlapsista, omista ja kaverien sairauksista. Nykyään ollaan huolestuneita yhteiskunnan tilasta, enää ei saada iloita tulevista hyvistä muutoksista.

   Yritetään pärjäillä.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.