keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Kerran kesällä.


Tämä asia on minulla roikkunut mielessä koko syksyn. En oikein meinannut löytää sitä alkulausetta.


Huomasin kesällä R-kioskilla tutut kasvot. Olemme joskus vuosia sitten olleet saman työnantajan palveluksessa. Kerroimme kuulumisia puolin ja toisin. Eipä olisi uskonut siellä työpaikalla, että seuraavaksi tapaamme täällä Hämeessä.

Tämä iloinen ja ystävällinen mies on Pekka Otollinen, hän kertoi kirjoittaneensa kirjan, se oli nyt ihan uunituore. Ostin kirjan ja lupasin kirjoittaa lukemastani jotain blogiini. Kuvittelin lukevani tuon kirjan tuosta vaan suitsait sukkelaan. Vaan toisin kävi. Tässä kirjassa on niin paljon asiaa ja pohtimisen aihetta, että sitäpä ei pikalukuna tietoisuuteen isketäkään.

Pekka on tehnyt henkilöstön kehittämistyötä yli 30 vuotta. Olen itsekin työelämässä ollessani saanut osallistua hänen vetämälleen kurssille. Pekka osaa tuoda tärkeät asiat kiinnostavasti ja usein myös huumorilla siivitettyinä kuulijoiden tietoisuuteen.

Pekka on nykyään yksityisyrittäjä, hän on kiertänyt yli sadassa työyhteisössä koulutustehtävissä ja on kerännyt työstään ja kokemuksistaan kirjan.

Luin kirjan ja siinä jäi tärkeänä ajatuksena mieleeni yhdessä tekeminen.
 Ketään ei pitäisi sivuuttaa, olisi kunneltava työyhteisön kaikkia osapuolia, saada koko yhteisö sitoutumaan ja uskomaan parempaan tulevaisuuteen.

Enää en voi taivastella työelämän ongelmia enkä sen mahdollisuuksia koska olen jo elämäni viimeisellä neljänneksellä  "johtamassa"  tätä elinpiirini kahden hengen tiimiä. Yhteistyö täälläkin on avainsana molempien onneksi ja hyvinvoinnin perustaksi. Meitä on tässä kaksi pomoa ja kummallakin yksi alainen. Nih..

Voin vain kuvitella lukemieni uutisten perusteella kuinka vaikeaa työelämässä on nyky Suomessa kaikkine yt-neuvotteluineen ja leikkauksineen. Kenelläkään ei tunnu olevan varmaa työpaikkaa.

En ollenkaan ihmettele, että Pekan tasoista positiivista ammatti-ihmistä kutsutaan usein työpaikoille purkamaan syntyneitä pattitilanteita.

Toivotan Pekalle edelleenkin viisautta ja voimia tärkeässä koulutustyössään.

 
 Kuvaa klikkaamalla uskoisin tekstin aukeavan luettavaksi.

Tässä Pekan yhteystiedot, jos haluat kysyä kirjasta lisätietoa tai hankkia kirjan omaksesi.


Pekka Otollinen
Työyhteisövalmentaja, työnohjaaja STOry, coach
Tiimi-Innostaja Oy
www.tiimi-innostaja.fi
tiimi.innostaja@pp.inet.fi


Uutisia Pekalta;
"Kirja on  valittu Humanistisen ammattikorkeakoulun oppikirjaksi yhteisöpedagogin ammattitutkintoon,
joka toteutetaan työyhteisökehittäjäpainotteise
na ja kirja toimii opiskelijoiden orientaatioperustana".

2 kommenttia:

  1. Olipa sinulla mukava yllätys-kohtaaminen. Todella nykyaikana on työtilanteet vaikeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se oli. Mukava nähdä vanha tuttu monen vuosikymmenen takaa.

      Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.