lauantai 26. marraskuuta 2016

Haaste Simpukalta, kuusi kesäkuvaa.


Mustarastas avasi ihanalla laulullaan kesäkauden jo keväällä. Saunan takana haudottiin uusia laululintuja.


Sorsapoikue joella, tälle paikalle olisi voinut valita myös telkkäpoikueen. Alkukesä valoisine öineen ja kiihkeine kasvun ihmeineen on jotain suurta ja kaunista. Luomakunta uusiutuu. Onnellisia me suomalaiset, jotka saamme elää ja kokea neljä erilaista vuodenaikaa.


Heinäkuun alun kohokohta oli Lukan vierailu, iloinen pikkuinen koiruli, kiva viikko meni leikkien. Tunnistitko paidan kuvan?


Tämä kesä oli oikea perhoskesä. Kuvista oli hankala valita, olisi tehnyt mieli laittaa tähän tuhatmonta. :-)


Kevat ja alkukesä meni mandaloiden merkeissä. Heinäkuun lopulla Lammilla saimme esitellä töitämme kanssavirkkaajille. Mandalakuvia on lisää blogissani kategoriassa "Mandala".


Marjoja ja sieniä keräsimme ahkerasti. Sienestyskausi kuitenkin päättyi osaltani kesken kun kaaduin pitkin pituuttani mättäälle ja satutin jalkani. Nyt on tuo vastoinkäyminen taas selätetty ja koipi toimii entiseen malliin.

Kiitos Simpukka. Tämä on niin kiva haaste, että suosittelen tätä kaikille blogiystävilleni, siis kuusi kuvaa kesältäsi. Nappaa tästä haaste.

Ps. Lisätty 27.11 2016.
Kyselin tuosta taatan paidan kuvasta, siinä on kuvattu  Dulcinea, Rocinante, DonQuijote, and Sancho Panza. Kopio Picasson taideteoksesta.  Tuo paita on ostettu joskus vuosia sitten Punkaharjun retretistä.

15 kommenttia:

 1. Unelma, mikä uskomaton perhoskuva! Tuohan on kuin postikortti. Taidat olla hankkintu uuden kameran...:) Muidenkin kuvien värit ovat jotenkin täydelliset.

  Mustarastas on ihan suosikkimme. Miten haavoittuva sen pesintä onkaan, kun on maapesijä ja kaiken lisäksi vielä maaruokailija. Meillä on tosin nyt koettu ja jo viime talvenakin se ihme, että mustarastas suostui syömään yläterassin suurelta lintujen ja oravien syöttöpöydältä eli se kai piti sitä riittävän tasaisena tms.

  Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyi oikein googlata kun tuo meidän pesä ei ollut maassa. Löysin tämän; "Pesä: Maassa tai puussa, yleensä alle 3 m:n korkeudella. Pesäpaikkojen kirjo hyvin laaja. Rakennettu kuivasta heinästä ja savesta, vuorattu ohuilla korsilla. Muistuttaa räkättirastaan pesää, mutta tunnusmerkillistä on runsas vihreän sammaleen esiintyminen ulkoseinässä.

   Poista
  2. Tuo vastaukseni karkasi ennen aikojaan. Lainaus LuontoPortti sivulta.
   http://www.luontoportti.com/suomi/fi/linnut/mustarastas.

   Poista
  3. Oih, miten kiva kuulla! Tulin tänne uudestaan näyttämään kuvia R:lle. Nyt sitten ymmärrän, että kun meidän kuusiaidassa, varsin pitkä ja tuuhea, on niin paljon mustarastaita, niin ne voivat myös pesiä siellä. Hyvä niin eli turvassa irtokissoilta, joita on meidän likellä pari. Tuo pesä onkin erityisen hieno ja munat kauniit.

   Sulla on uusi kamera:)

   <3

   Poista
  4. Leena ♥
   Tuo meidän mustarastaan pesä oli n. 2 m:n korkeudella.

   Kamera ei ole enää se ensimmäinen, joka meni rikki. Tämä uudempi on kuitenkin samanlainen. En osaa käyttää hienoja monitoimikameroita, siksi hankittiin samanlainen.

   Poista
 2. Ihana kesä kuvissasi!
  Linnunpesä ja perhonen aivan huippukuvat!

  Hyvää adventin aikaa!

  VastaaPoista
 3. Upeat kesäkuvat Unelma. Tuo ensimmäinen kauniine linnunmunineen on ihastuttava,mutta niin muutkin kesäkuvat. Vuodenajat Suomessa ovat kyllä ihania,tosin en kyllä kauheasti kaipaa harmaata syksyä ja kylmää talvea.Kesä sen sijaan.....Hyvää ensimmäistä adventin aikaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos kommentistasi.♥ Sinulla siellä taitaa aurinkoa riittää. me nyt katselemme kynttilöiden ja tuikkujen liekkejä. Ihan kaunista.

   Poista
 4. Ihania kesäkuvia. Niin kauniit ja voimakkaat värit, kesän valoa, iloa ja hymyä.
  Kiitos kun otit haasteen vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaste oli mukava, valinta vaan oli vaikea.

   Hyvää adventin aikaa teille. ♥

   Poista
 5. Ihan tuli kesä niin hyvin mieleeni näistä sun kauniista kuvistasi!
  Ihankuin juuri tässä olisi se kesä!
  Ja voi ihanuus, miten hienon mandalan olet virkannut, ihan todella hieno!
  Ja kiva vieras teillä on ollut, on tullut sitten liikuttuakin sen myötä varmastikkin.
  Se muuten onkin hyvä juttu, kun koira on talossa, se vie meidät lenkille, vaikkei yhtään aina haluttaisikaan lähteä, mutta sinne vaan, satoi tai paistoi... mutta se onkin vain hyvä asia!
  Hyvää viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesää onkin mukava muistella kun räntää sataa ja tuuli humisee nurkissa.

   Hyvää adventin aikaa teille. ♥

   Poista
 6. Tavattoman kaunis kooste kesä kuutena kuvana.
  On aivan mahtavaa bongata mustarastaan pesä munineen. Myös hieno on perhoskuvasi. Mandala käsityöhön olet vanginnut aivan kukkasen värit.
  Hieno kesä ja nyt hyvää ensimmäistä dventtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset kevään mustarastaan konsertit iltahämärissä on jotain käsittämättömän hienoa.

   Hyvää adventin aikaa teille. ♥

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.