sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Ensimmäinen adventtikynttilä


on taas syttynyt.  Mukavaa oli taas käydä kirkossa laulamassa Hoosiannaa.

Monenlaista uutta olikin kertynyt kirkkovuoden ensimmäiseen messuun meidän osallemme. Ensimmäisen kerran saimme käteemme uuden virsikirjan. Paljon on uusia virsiä  nuottien kanssa, vierailla kielilläkin ja joitakin virsiä on merkitty myös viittomien kuvin. Uusi kirja on painettu ohuen ohuelle paperille ja sivuja on valtavasti enemmän. Vanhalla virsikirjalla ei taida olla enää käyttöä.  Hankalaa on meillä vanhoilla, jotka aikanamme koulussa opettelimme tärkeimmät virret ulkoa, nyt sanoja on muuteltu. Eipä uskalla ääntään korottaa, ettei herätä turhaa hilpeyttä kirkkokansassa.

Kirkkokuorokin oli paikalla, siksi Hoosiannakin kaikui mahtavana ja juhlallisena. Täällä maalla kirkossa käy paljon väkeä, mekin aikaisempaa useammin kun melkein vieressä asumme.

Pitäjämme kirkko on nyt kappeliseurakunta, meidät on liitetty naapurikunnan kirkkoon tai päinvastoin. En tarkkaan vielä tiedä mitä se tarkoittaa.

Pappikin on uusi, entinen on muuttanut Rovaniemelle. Jotkut seurakunnan lestadiolaiset jäsenet eivät ilahtuneet naispuolisen papin palkkaamista. Nykyään on enää turhaa rypistellä "nainen vaietkoon seurakunnassa" teemalla, naiset ovat nyt paikkansa ottaneet. Hyvin tämä meidän pappimme messusi, pysyi nuotissakin. Henkilökohtaisesti en ole näihin kirkon opinkiistoihin kantaa ottanut. Mielestäni kirkon tärkein tehtävä on evankeliumin julistaminen, "Kristuksen sisäinen tunteminen", kuten Paavo Ruotsalainenkin sanoi.

Täällä oli myös seurakuntasalin 50- vuotisjuhlat. Emme osallistuneet tällä kerralla juhlaan.

Rauhaisaa adventtiaikaa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Kaunis on kirkkonne, hieno kuva!

  Kirkot ovat tänään täyttyneet! Olisi tehnyt mieli lähteä oman kirkkomme joulukonserttiin illan suussa, mutta tuli vieraita..

  Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kirkossa joulukonsertti 02.12.2016. Kirkkomme urkujen pölyt saavat taas kyytiä kun Kalevi Kiviniemi tulee säestämään.

   Poista
 2. Kaunis kirkko,ja kauniin talvinen näkymä muutenkin.Ja onnea vaan uudelle naispapille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta, uskon hänen onnistuvan.

   Mukavaa uutta viikkoa sinulle ja bambille.

   Poista
 3. Kirkossa olin minäkin laulamassa Hoosiannaa ja kuoron kanssa osallistumassa messun tekemiseen. Lauloimme myös pari virttä uudesta lisälehtikirjasta. Tosin olen tutustunut siihen jo kuluneen syksyn aikana ja pitäneet kuoron kanssa lauluillan jo lokakuussa.
  Ihanaa adventiaikaa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaankin ihanaa laulaa kuorossa, tuoda iloa ihmisille. Suuri urakka on ollut virsikirjan uudistajilla. Uusia laulujakin otettu paljon mukaan.

   Kiitos kommentistasi.

   Poista
 4. On teillä todella kaunis kirkko. Minäkin kävin ensimmäisessä adventtimessussa ja kirkko oli täpötäynnä, istumapaikkoja piti järjestää eteiseenkin. Meidän seurakunnassamme on onneksi monia pappeja, joten valinnanvaraa on jokaiselle, mutta kuten sanoit kirkon tärkein tehtävä on evankeliumin julistaminen ja se ainakin meidän kirkossamme toteutuu joka messussa. Siksi messussa aina välillä käynkin, hoitavat henkeä ja sielua ja saa olla toisten Jeesukseen uskovien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirja, kiitos kommentistasi.

   Hyvää adventtiaikaa sinulle!

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.