keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Hetki ennen muuttomatkaa.


Täältä karavaanarien alueelta ei sentään ole muutettu minnekään. Paljon vaunuja jää talvehtimaan, osa ei taida lähteä kuin kulumalla. Suojaisassa poukamassa vaunut ovat kuin kesämökkejä, kaikenlaisia oheisviritelmiä on rakenneltu. Kaunis paikka kesällä ja talvella. Olen tavannut talvella vaunujen asukkaita uimahallilla. Käyvät ensin jäällä tai vuorella hiihtämässä ja senjälkeen uimassa ja saunomassa hallilla. Kätevää. Täällä pienellä paikkakunnalla kaikki on lähellä.


Tässä valmistaudutaan pitemmälle matkalle. Suunnilleen viikon ajan lintuja on pysähtynyt tähän minun näköpiiriini. Ikkunasta olen joutunut kuvaamaan kun keppien kanssa en ole lähemmäksi voinut mennä.


Tänään tuo pelto on  jo kynnetty mustalle mullalle, linnut häipyivät.


Oli hienoa seurata lintuparvien lentoja. Jännittävääkin oli kun isot petolinnut niitä tulivat jahtaamaan.


Onko leijonankita kesäkukka? Eilen huomasin tämän kauniin kukkivaisen terassin vieressä. Kolme kesää olemme täällä olleet eikä leijonankitoja ole pihassa ollut. Jotain vanhoja siemeniä menneiltä vuosilta ehkä on säilynyt maassa. Hyvä kukan kannalta, että näin myöhään tuli esille, aikaisemmin kesällä olisin sen taimen varmaankin kitkenyt rikkaruohona pois tai lehtokotilot olisivat syöneet suihinsa.


Eilen satoi syksyn ensimmäinen lumi, tänään siitä on vain muisto jäljellä.


Mattimyöhäinen kukkija vasta pääsi kukkimisen alkuun, kaikki lehdetkin tallella. Yhden kesän aikana japanintatar kuitenkin ehtii kasvattaa hyviä pitkiä hernekeppejä. Kova tuo komea kasvi on leviämään, pihassa sitä on kuitenkin helppo valvoa ruoholeikkurin avulla, uudet versot heti nurin vaan.K-kauppias on huomannut, että me pidämme juustosta. 24.10.2016 löysin aamulla klo 8.00 lähetetyn tarjouksen. Suunnittelin kortillemme ladatun tarjouksen ostamista kun huomasin voimassaoloajan 17.-23.10 2016.  Tuohan meni jo eilen vanhaksi, kääk.  Laitoin palautettakin, mutta en ole vastausta saanut. Taitaapa olla marketeissa sähköposteissa ö-lokero , tai roskapostiksihan sitä vanhaa ö-mappia nykyään kutsutaan.

Näistä plussakorteista taitaa olla vain harmia ihmisille, kaikki mahdollinen tieto otetaan talteen. Katsotaan nyt annetaanko saksien puhua ja hankitaan ostokset sieltä mistä "edut" saa suoraan kassalla edullisempien hintojen muodossa.

Kolmatta viikkoa tässä sisällä hissuttelen. Päivät ovat kuluneet hiljalleen ilman nimiä, Nukkumaan menen kun väsyttää ja aamulla herään ihmettelemään uutta päivää. Jotenkin vaan ajan virrassa solahdan päivästä toiseen. Enää ei ole mitään kiinnekohtaa, kirkonkellotkin soivat joka päivä viideltä. Kohta on päästävä liikkeelle muutoin olen kohta kaiken ulkopuolella. Vielä sentään päässä risteilevät ajatukset, tämän maaliman menoa on kuitenkin vaikea ymmärtää. No, elämänvireeni ei koskaan ole ollut parhaimmillaan näin syyspimeällä. Onneksi kahden kuukauden kuluttua loistavat taas joulun valot ja senjälkeen taas päivät pitenevät ja saamme kulkea valoa kohti.

Kaikki näyttää tyyneltä ja rauhalliselta, niinkuin tuon sorsan lipuminen hiljaa alas järvelle myötävirtaan. Yhtään ei tiedä kuinka paljon sillä pinnan alla jalat polkevat.

Ensilumi on sulanut, plussalla mennään.

16 kommenttia:

 1. Toivottavasti pääset pian liikkeelle,tsemppejä ja voimia. Kaunista kuten aina kuvissasi. Nuo linnut tulevat tännepäin,pysähtyvät Hula-laaksoon keräämään voimia ennenkuin lentävät Afrikkaan.
  Minulla on vielä vanha plussakorttini tallella,pitäisi varmaan heittää roskikseen...

  VastaaPoista
 2. Huh! Pikaista paranemista Sinulle! <3
  Lunta tuli meilläkin ja aikas liukastakin on. Poika vaihtoi onneksi talvirenkaat autooni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe, kiitos.
   Lumi suli täällä, mutta talvirenkaat vaihdettiin. Ei sitten tule yllätystä jos yht´äkkiä joutuu tien päälle lähtemään.

   Poista
 3. Pikaista paranemista, täällä ei lunta ole vielä tullut:)

  VastaaPoista
 4. Lunta on ja lisää tulee tänäänkin koko ajan:)
  Hankalaa on, kun auton renkaat on vaihtamatta, kuulemma odotamme, jos se lumi sulaa pois?! Varmaan ainakin ensi keväänä...

  Kiitos kivasta postauksesta, Unelma, ja hyvää lokakuun loppua sekä paranemisia toivottelen♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, kiitos. Mukavaa viikonloppua sinulle myös. ♥

   Poista
 5. Linnut ovat löytäneet hyvän ruokapaikan. Tarvitsevat paljon ravintoa muuttomatkalle. Toivottavasti pääset pian eroon kepeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään pääsin jo kylille ilman keppejä. ♥

   Poista
 6. Kivahan on luonnon menoa vaikka vaan ikkunastakin seurata, parempi niin, kuin ei mistään!
  Koita sinä parannella siellä itseäsi, että jouluksi jo vaikka olisit kunnossa.
  Valoa kohti mennään koko ajan ja nyt kun siirrettiin taas keloja, niin saatiin tunti lisääkin vielä!
  Hyvää marraskuun jatkoa teille sinne ja huomista sunnutaitakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tässä koipi paranee. Mukavaa marraskuuta sinullekin. ♥

   Poista
 7. Tämä on tosiaan vuoden ankeinta aikaa. Joulun jälkeen helpottaa. Minulla oli alku vuodesta keppikävelyä. Eka kokemukseni siitä.Huh!! Olihan se hankalaa. Mukavaa sunnuntaita sinulle♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli ihanan aurinkoinen päivä, tänään jo vähän räntää ripsoi. Kepit saan jo palauttaa terveyskeskukselle.

   Poista
 8. Olette saaneet siellä reippaammin ensilunta, mitä tänne satoi. Minä ootan kyllä jo talvea. Ei se kaukana ole, kun pakkasia pitää vallan ja silloin tällöin lumiakin nakkelee.
  Pellolla on mahtava lintuparvi. Mielenkiintoista kuvata niitä ja tarkkailla niiden touhuja.
  Mukavaa ja turvallista marraskuuta sinulle. Joko kepit kohta saa jäädä pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lumi tuli ja meni. Linnutkin häipyivät tästä läheltä, mutta vielä nyt marraskuun ensimmäisenä valtava parvi joutsenia oli majoittunut sänkipellolle naapurikylään.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.