keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Metsään kannattaa vielä mennä.


On ollut oikea lampaankääpä vuosi. Tätä herkkua on löytynyt korikaupalla kuusimetsistä. Uusi sato on vielä ehtinyt valmistua ennen pakkasten tuloa. Sienet ovat puhtaita ja toukattomia. Kannattaa käydä tarkistamassa tietopaikat vielä kerran. Kuiva lämmin syksy on kasvattanut lisää herkullisia sieniä.


Tänään keräsimme suon reunoilta puolukoita, juolukoita, variksenmarjoja ja mustikoita.


Ihan hyviä ja kovia vielä. Makeutta ei kuitenkaan ole enää tallella kesäisiin verrattuina, hyvää piirakkaa ja keittoa näistä tulee.

Suometsän rauhaa häiritsivät kovalla äänellään hornetit, harjoittelevat, tiesi taata. Sota-ajan lapselle tuollaiset lennot tuottavat pelkoa ja ahdistusta. Miksi ihmiset eivät koskaan opi elämään sovussa ja rauhassa? 


"Kultaisen joen" sorsat.


Kymmeniä lintuja on saapunut järviltä meidän iloksemme tai harmiksemme. Uimalaituri on hurjan näköinen. Mietimme jo hyödyntävämme kukkapenkkejä sorsien tuotoksilla.


Täällä käy välillä senpäiväinen kaakatus ja vesi loiskuu kun reviiristä tulee riitaa tai joku kalaparvi nousee joelle.

Elämä sykkii vielä joella täydesti. Talvella meno rauhoittuu, osa sorsista jää tänne  talvehtimaan, joki ei kokonaan jäädy. Joessa on pyörteitä eli patoja, kerrotaan niistä pitäjän nimensäkin saaneen.


8 kommenttia:

 1. Niin on kultaisia kuvia, että melkein voisi vaskoolin käteen ottaa.
  Tunnistan tuon sota-ajan ahdistuksen, joskaan en lentokoneista vaan kovista pamahduksista. Suomessa maanpaossa ollessani ammuntaradalta kuuluneet laukauksetkin saivat sydämeni hyppäämään kurkkuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surullista on se että 70 vuottakaan ei ole pyyhkinyt noita alitajuntaan piirtyneitä muistoja pois. Kauhistuttaa kuinka paljon tälläkin hetkellä lapset monissa maissa joutuvat pelkäämään sotakoneiden ryskettä.

   Poista
 2. Ihanat kuvat Unelma:) Ja mustikoitakin vielä:) Tiedän miltä tuntuu kun pelkää sotakoneiden ääntä,joten toivottavasti ne lentävät siellä vain lyhyen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ole syyskuussa satanut ollenkaan, mustikat ovat säilyneet hyvin.

   Sotakoneista huolimatta tuolla suolla oli mukava kulkea. Tuntui hyvältä hengittää suopursun tuoksuisessa pöpelikössä.

   Poista
 3. Siis...aivan upeita kuvia Unelma♥ Minä en tiedä sotavuosista mitään eli ei omakohtaisia kokemuksia. Mutta aikanaan mummu kertoi. Ja tänä päivänä kertovat joskus jotkut minun " työ kohteet". Mutta olen huomannut, että eivät mielellään kaikkea muistele. Sen kyllä ymmärtää.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.