lauantai 3. syyskuuta 2016

Kotona ja kylillä


Jasmiinipensaassa luultavasti oli jotain hyvää syötävää kun tällaisia pikkuisia pörräsi ikkunan edessä.


Lasin läpi oli hankalaa saada hyvää kuvaa kun mallit olivat niin vikkeliä.


Pois hänkin sitten lensi. Olivat kuitenkin kaunista katsottavaa.
Syyskuu alkaa lupaavasti säiden puolesta. Oli kiva lähteä ajelemaan Hartolaan markkinoille aurinkoisena päivänä. Tällä kerralla Päijänne oli tyyni ja rauhallinen. Pulkkilanharjun maisemat sykähdyttävät aina.


Saavumme Karisalmen sillalle. Tällä kerralla emme nousseet autosta maisemia ihailemaan, kuvatkin nappasin tuulilasin läpi. Meillä oli Hartolassa jotain mukavaa tulossa.


Olimme sopineet tapaamisesta Hartolan Jari-Pekalla Simon ja hänen henkilökuntansa kanssa. Simo vielä muisti vanhan varamammansa. Innokas jälleen kohtaaminen.


Taas unohtuivat mammat, kiinnostavaa oli lähteä tutkimaan koiruleiden viestejä nurmikolla.

Oli mukava nähdä ystäviä pitkästä aikaa. Välimatka nykyään on pitkä, mutta parhaat ystävät asuvatkin sydämissä.


Olisi päässyt kuudella kympillä lentämäänkin. Kummallista, yhtään ei tehnyt mieli kiivetä keltaisen koppiaisen kyytiin.Huoltoaseman pihassa hämmästelin tämän "junan" kuljettajan taitoa. Sinne hän peruutti talon taakse, jätti tuomisensa ja kurvasi takaisin isolle tielle.


Markkinoilla tykkään kuvata ilmapalloja. Minulla ei koskaan ole ollut omaa ilmapalloa. Ei silloin sota-aikana mitään ilmapalloja ollut ja myöhemmin ei ollut rahaa. Pallotkin olivat aikaisemmin oikeita palloja, niissä oli jotain taikaa, kun nousivat langan päässä ylös taivaita kohti.Markkinaväelle oli tarjolla lukuisia ruokapaikkoja. Vanhojen tuttujen muikkujen ja makkaran lisäksi löytyi myös itämaisia herkkuja, japanilaisiakin. Kana-kasvisvarras japanilaisittain valmistettuina olisi kiinnostanut, mutta jäivät tällä kerralla maistamatta kun vatsat oli täytetty jo  Jari- Pekan noutopöydän antimilla.

Päivästä jäi hyvät muistot.

6 kommenttia:

 1. Mukava kesäinen matka teillä näin syksyn aluksi. Ja nuo lintukuvat ovat valtavan hyviä, ihania, noista pikku kiitäjistä.
  Hyvää syyskuuta, toivotaan lämmintä niinkuin nämä alkupäivät ovat olleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni pyrähdys kotipihan ulkopuolelle piristää.

   Poista
 2. Hyvä on kylillä piipahtaa välillä ja paras kotona sirkuttajia seuratessa.
  Hartolan markkinat - miten monesti lapsuusaikana siellä olen ollut. Hartola on lapsuuden kotipitäjäni.
  Ihka ensimmäisellä markkinareisulla kuulema eksyin ja olin osannut löytää hevospuomista oman hevosen, jonka kieseiltä minut oli löydetty nukkumasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kertomus ensimmäisistä Hartolan markkinoistasi. Meille nämä olivat toiset markkinat Hartolassa. Väkeä oli paljon, puhuttiin 30000:sta kävijästä. Sääkin oli suosiollinen, väki viihtyi kun ruokaakin oli runsaasti tarjolla. Ehkä tulet ensi vuonna muistelemaan entisiä markkinoita?

   Poista
 3. Meiltä meni itse markkinat sivu suun kuin Pieksämäen pojalta rippi. Ajeltiin vaan kotia kohti. No ei haittaa, nyt lauantaina on pestuut emäpitäjässä ja ne on ihan must. Mutta ihana oli nähdä teidät siellä Jari-Pekassa. Totta puhut, ystävät asuvat sydämissä. Säilytetään ne siellä. Mukavia syyspäiviä teille molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva nähdä teitä ja Simoakin rapsutella. Ehkä taas ensi vuonna Hartolassa?

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.