torstai 1. syyskuuta 2016

Elokuun viimeinen.


 Gammayökkönen lentelee myös päivällä, tykkää tuhota kaali- ja hernekasveja.

Olikin oikein perhosten päivä. Aurinko paistoi, oli suloisen lämmintä. Tuulikin oli tyyntynyt. Kävimme yhdessä metsäretkellä, potilaan olo on kohentunut. Retken päätteeksi pulahdin vielä Päijänteen peilityyneen sineen, autuas olo sen jälkeen ja termoskannusta kahvit laiturilla. Onneksi kesä jatkuu vielä, toivomuksissa lämmin ja aurinkoinen syksy.


Amiraali.




Herukkaperhonen




Neitoperho


Näillä kahdella oli  niin repaleiset siivet, että niillä saattoi olla jo kesän viimeiset lennot menossa.



Tämä on luultavasti joku hopeatäplä, ehkä orvokkihopeatäplä.


Suruvaippa.


Yritin hakea tänne Erkki Melartinin perhosvalssia, mutta en sitä osannut linkittää. Päässäni se vaan soi  perhosia tänne siirrellessäni.


Luonnon omat puhtaanapitäjät ovat tässä maahan pudonneiden ompunraatojen kimpussa. Auringonvalo heijastui hienosti kärpästen vihertävästä selästä. Joku raatokärpäslaji kai on kyseessä, hyvin tuntui maistuvan kasvisravintokin tällä kerralla. Valitettavasti en onnistunut kuvaamaan sitä kultaista hekua joka auringon osuessa kärpästen selkään luonnossa näkyi.

Se oli kesäkuukausien viimeinen päivä, on ollut sadetta, tuulta ja aurinkoakin muutamana päivänä. Rauli-myrsky pimensi saaren yli vuorokaudeksi. Täällä kylällä sähköt vain räpsivät ja tuuli tiputti valkeatkuulaat lähes kaikki maahan. Onneksi pahempi vahinkoja ei sattunut.


6 kommenttia:

 1. Hieno perhospäivä jaa kauniita kuvia niistä! Suruvaippa on ollut täällä harvinainen näky tänä kesänä, ihanan kuvan sinä siitä sait!

  Kaunista syksyä toivon minäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellinen perhospäivä olikin. Koko kesänä en ole onnistunut näkemään yhtään nokkosperhosta, aikaisemmin se oli hyvin yleinen.

   Poista
 2. Hienoja perhoskuvia olit ottanut ja postannut, kiitos Unelma!
  Toivon hartaasti, että kesäisiä päiviä ja auringonpaistetta vielä riittäisi, kuten tänäänkin..:) Onnellista viikonloppua ja paranemisia miehellesi!♥♥♥

  VastaaPoista
 3. Tavattoman taitavaa perhoskuvausta.
  Näin vaihtui kesä syksyn puolelle. Nyt vain peukutetaan, että syksystä tulee nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään lauantaina näytti jo oikein lupaavalta sään suhteen. Vielä perhosetkin lentelivät.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.