torstai 14. heinäkuuta 2016

Onneksi on virkkaus.Silloin kun sataa ja koipi on kipeänä, nyt se on jo paljon parempi. Onneksi nivelsiteet eivät pahemmin vaurioituneet.

Niin ja tietenkin kukat. Sipoolainen ystäväni, Sirkka, on tuonut tämän tarhajuorun Ruotsista. Pelkäsin kukan jo kuolleen talven pakkasissa kun se vähän viivytteli keväällä kasvuun lähtöä. Lehtokotilot tykkäävät tästä hienommalta nimeltään virginiankolmiokukka erityisesti. Kotiloratsia on tehtävä päivittäin, samoin on daalian ja joriinin kanssa.

Onkohan mitään sellaista perennaa olemassa jota lehtokotilot eivät halua syödä. Laitoin samettikukkaakin lavaan ötököitä torjumaan, mutta kotiloita eivät nekään pelottele voimakkaalla hajullaan.


Palavarakkaus ei ole talven pakkasista välittänyt, kukkii niin hehkuvan punaisena, eikä sadekaan tunnu haittaavan.


Kohta alkaa kilpajuoksu rastaiden kanssa.


Anemonet talvehtivat varastossa, hyvin selvisivät.


Unikko on kylvänyt itsensä viimekesän siemenillä.


Tässä punaisessa värissä on jotain erityistä lumoa. Näistä kukista ja harjaneilikoista muistan aina oman mammani, hänen villiintyneellä pihallaan heinien joukossa sinnitteleivät nämä kukat. Siitä on nyt jo yli seitsemänkymmentä vuotta aikaa, mutta kuva pihasta sellaisenaan on syöpynyt mieleeni ikiajaksi.


Lehtokotilot kiipeävät omenapuuhun. Niiden kotikolot täyttyvät vedellä, maa on todella märkää tuolla pusikossa.


Tänään saamme Mandalan viimeisen viikon ohjeet, sitten onkin tämä projeksti valmis. Näinä sateisina päivinä ei ulkotyöt onnistu, eikä haluta mihinkään lähteä retkeilemäänkään, silloin tartutaan koukkuun. Mustikat ja sienet odottavat metsissä poimijoita. Kohta lähden, koipi tiukasti idealsiteeseen ja sitten metsään, ehkä jo viikonloppuna uskallan.

Eilen näin seurakunnan parkkipaikalla paljon kanttarellin alkuja. Uskaltaakohan kukaan niitä kerätä, kun alueella ulkoilutetaan koiria. Voipi sienissä maistua ylimääräinen aroomi.

Otin kuvan Enni Idin taulusta, kun siellä mökillä on sahtitapahtuma sunnuntaina. Linkki kuvan alla.


" Sahtin tekijä "  Enni Id   v. 1963


Enni Idillä tapahtuu 17.07.2016   

Ennin mökki on näkemisen arvoinen, kannattaa poiketa vaikka sahti ei kiinnostaisikaan.
12 kommenttia:

 1. Toivottavasti koipi toipuu,ja tulee taas lämmintäkin. Sinulla on täällä aina niin upeat kukkakuvat Unelma:) Oikein hyvää loppuviikkoa teille:)

  VastaaPoista
 2. Hei! Toivotaan, että jalkasi paranee, on hyvä, ettei käsillesi sattunut mitään ja pystyt virkkaamaan. Hyvää viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalka paranee hyvää vauhtia. Kiitos kommentistasi.

   Poista
 3. Paranemisia! Minä pistin alkukesästä oman tarhajuorun palasiksi, se oli päässyt vähän turhan isoksi. Nyt se esittää todella loukkaantunutta moisesta kohtalosta. Toivottavasti elpyy vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun juoruni on vielä niin pieni, että liiallisesta leviämisestä ei ole pelkoa ja sitten ovat ne lehtokotilot.

   Poista
 4. Pikaista paranemista, Unelma, ja hyvää viikonloppua sinulle ja taatalle!♥♥♥

  VastaaPoista
 5. Upeita kukkasia. Tarhajuorukin niin syvänsininen, kuin metsälampi. Minulla vaalean hailakka, mutta kukkii kuitenkin.
  Anemonekin tosi kaunis, olet saanut sen talven yli elävänä. Marjasadosta tulee tänä vuonna erinomainen, me on verkotettu punaiset viinimarjapensaat. Pihassa lentää sellainen rastaslauma, että olivat syödä marjat jo raakileina. Kirsikkapuussa käy melkoinen suhina myös ja saskatonit häviävät sitä mukaa kun sinistyvät. Mutta onhan noita rastaillekin evääksi.
  Vettä on tänään tullut ihan kaatamalla, kaikki kukat kuten töyhtöangervotkin on länässä pihan reunassa. Mulle riittäis jo tämä sade ihan toistaiseksi.
  Mukavaa viikonloppua ja terkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta on täälläkin ihan riittävästi tullut ja kukkia on nosteltu keppien avulla pystyyn. Puolivälissä kesää ollaan allakan mukaan, toivottavasti vielä aurinkoisia päiviäkin nähdään. Terveisiä kaikille.

   Poista
 6. Kauniita värikkäitä kukkia.
  Åaranemisia sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat sentään jaksavat sinnitellä tuolla sateessa ja tuulessa. Aurinkoisia kesäpäiviä odotellaan.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.