keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Lämmin toukokuu


Esikkojen aikaa.


Elbatarkin on taas päässyt omaan alkuperäiseen elementtiinsä.


Satamaan tuotiin kaksi valtavaa ponttoonia jatkamaan laituritilaa.Tällaisen hienon työkalun tilasin Positiivareilta. Täällä näkee, miten kätevä vekotin tuo on.


Hurraata, Padasjoen Jekulle.


Pienellä kotiseuturetkellä osuimme samaan pihaan tämän autokaunottaren kanssa.


Hieno vanha silta.


Kauneutta Kuhmoisissa.
Talven kovat pakkaset ovat vaurioittaneet vanhaa omenapuuta.


On se vaan niin suuri nautinto pulahtaa järveen, jäitäkään ei enää ole.


Raparperi pääsi salaa kukkimaan Turunmatkamme aikana.  Matkasta laitankin oman postauksen.


Näitä samoja kukkia kuvasin jo aikaisemmin, nyt ovat jo vetelemässä viimeisiään. Aurinkoa kohti kuitenkin kurkotellaan.


Nyt pitäisi kerätä pihlajanlehtiä juoma-aineiksi. Huomenna kokeilen, laitan sitten ohjeen viljattomaan.Männyn kukka on aika hieno, mutta siitepölyä on nyt siivottava joka paikasta.Hienohelma, uusi tulppaani. Näitä pitäisi hankkia lisää. Kamera ei pystynyt tallentamaan hienoa väriä oikein.Olen vähän mandaloinutkin, kärryillä on pysytty. Torstaina taas uudet kierrokset.Lappu päivässä projekti on myös ajan tasalla.


Kuin kukkia kedolla.  Tällä paikalla pitäisi kasvaa belliksiä, vaan eipä kasva enää. Talven pakkanen on vienyt bellikset. Toivottavasti viime kesän siemenet ovat siellä itämässä, että joskus vielä saadaan nauttia bellisten kauneudesta.

Talven tuhoista ei vielä ole tarkkaa tietoa. Muutamat liljat ja ruusut ovat kuolleet. Viinirypäleitäkään ei näillä leveysasteilla kannata kasvattaa, no, ehkä jossakin hyvin suojaisalla paikalla.


Näitä on niin kiva virkkailla.


Olipa tänään lämmin päivä. Aamulla kävin joessa uimassa ja olin intoa piukassa, suunnittelin kaikenlaista. Vaan suunnitelmaksi jäivät, sippasin päivällä totaalisesti ja päätin ottaa puolentunnin nokoset. Kaksi tuntia siinä meni kevyesti. Herätessäni en tietänyt onko aamu vai ilta. Tällaista se on vanhalla puolentunnin nokosiinkin kuluu aikaa kaksi tuntia. Hih...

Kasvimaan kylvöksiä on kasteltava ahkerasti, pian saadaan jo retiisiä ja salaattia omalta pihalta.

 Naapurin kissat käyvät täällä kuopimassa kasvimaata, nyt on laitettu pihan reunoille sellaiset haisut, että toivotaan kissojen etsivän muhevaa maata muualta.

8 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana postaus, kauniita kukkia ja komeita virkkauksia.
  Hih, noin kävi minullekkin yks päivä, ajattelin hetken levätä ja hups, heräsin parin tunnin päästä pönttö ihansekaisin, mikä aika, mikä paikka.
  Ihanaa jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Voi mummeli, tätähän tämä meidän elämämme nyt on, nukutaan ja hämmästellään. Kiitos kommentistasi, tuli oikein hyvä mieli.

  VastaaPoista
 3. Kauniisti kukkii toukokuu. Nuo sinun virkkausmandalasi ovat aivan mahdottoman upeita, myös väreiltään. Tuleeko niistä joku kokonaisuus, vai jatkavatko elämäänsä kukin yksinään?
  Heh, ne pienet iltapäivätirsat tosiaan joskus venyvät vallan siestaksi asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mandaloista tulee pyöreät peitot, voi käyttää päiväpeittona, torkkupeittona tai ripustaa vaikka seinälle. Erillisiä peittoja ovat. Näitä virkataan nyt useassa maassa samaan aikaan, torstaisin saadaan uudet ohjeet.

   Poista
 4. Kiitos Unelma ihanasta postauksesta!
  Kuvia oli paljon luonnosta ja värikkäistä virkkaustöistäsi. Sinulla on hieno värisilmä, jonka tuloksena työsi ovat todella upeita ja tekevät katsojaan vaikutuksen.
  Onnellista kesäkuuta ja alkanutta kesää sinulle ja taatalle!♥♥♥

  VastaaPoista
 5. Olipas se mukava postaus. Olenkin ensimmäistä kertaa blogissasi, kiva ja mielenkiintoinen blogi sinulla. - Blogissani on meneillään kolmen upean puutarhakirjan arvonta - käyhän kurkkaamassa. Mukavaa loppuviikkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A, kiva kun tulit käymään. Käyn kurkkaamassa blogiasi.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.