maanantai 8. helmikuuta 2016

Allakan mukaan Valentin viettää nimipäivää ihan pian.


Olen valmistautunut maltillisesti.
Sataa räntää ja sisällä on oltava valot. Ei olisi kannattanut luvata blogikuvia tälle päivälle.Tämä sydän on mieluisin. Sonia Maria on laittanut selkeän kuvan ohjeeksi. Lisäsin lenkin eikä tuo virkkausjälki ollenkaan vastaa Sonia Marian käsityötä. Hänen bloginsa osoite on täällä.


Tämä kuvio on tallennettu lupeloidigmailcom.blogspot.ie     Olen virkannut näitä ohuesta puuvillalangasta ja Janne villalangasta.
Tänne blogiin näitä laittelen ihan omaksi ilokseni ja samalla tulevat mallit talteen seuraavaa käyttöä varten. Netistä nuokin mallit ovat peräisin, omia virheitä en ole korjaillut, kelpaavat sellaisenaan. Vaikeaa olisi enää uutta virkkausmallia keksiä, tuntuu virkkausmalleja olevan jo miljoonia. Uskomatonta kun alkuaineita on vain muutama; ketjusilmukka, kiinteäsilmukka ja pylväs, siinäpä ne tärkeimmät. Näitä sitten kiertäen ja kääntäen, tuplaten ja triplaten ainoastaan mielikuvitus rajana syntyvät uskomattomat kädentaidon näytteet.

Räntäsade näyttää jatkuvan, on parasta löytää tälle jutulle piste perään ja lähteä verstaalle lappuja virkkaamaan, nostaa jalat ylös, shaali harteille ja antaa Laila Hietamiehen kertoa tarinoita. Kuuntelen parhaillaan Lehmusten kaupunkia. Olen sen joskus lukenutkin, mutta yhtään en enää muista tarinaa. Ei herännyt siitä kiinnostusta silloin jatko-osiin. Katsotaan miten nyt käy.

Niin ne tarinat ja elokuvat soljuvat tajunnan läpi. Joskus koskettavat ja useat menevät ohi jälkeä jättämättä. Taidankin seuraavaksi valita jonkun Laila Hirvisalmen uudemman teoksen, on hauska vertailla, uskoisin kehitystä tapahtuneen koska sellainen painosten kuningatar hän nyt on. Se Hirvisalmesta.

                                                                               *
On hauska pyöritellä mielessään tätä omaa ihanaa kieltämme.

Tillin tallin
yllin kyllin
mullin mallin

Hauskaa, eikö vain? Piti oikein tuolla Wiki:ssä käydä katsomassa, onko yllinkyllin oikea sana, onhan se.

9 kommenttia:

 1. Voi miten taitava olet Unelma:) Ihania töitä olet taas saanut aikaiseksi:)

  VastaaPoista
 2. Ihania sydämiä! Kokeilen!
  Ja onhan tämä rakas äidinkielemme niin hauskan kuuloista! Ulkona sää on mullin mallin, mutta sisällä sähkövalot valaisevat yllin kyllin. :)
  Mukavaa päivänjatkoa harmaasta kelistä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piipe. Olen lähdössä seurakunnan käsityökerhoon ihan tuota pikaa. :-)

   Poista
 3. Hienoja töitä jotka ilahduttavat vanhoja silmiäni; kiitos Unelma! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aili ♥, jos olisit tässä nyt niin saisit korin mukaasi.

   Poista
 4. Tosi ihania virkkauksia. Kiitos sinulle ihanista kommenteistasi. Hyvää loppu viikkoa.

  VastaaPoista
 5. Voi että. Sinulla on pian yllinkyllin erilaisia virkattuja sydämiä ja muita ihanuuksia. Kiitos siitä, jonka sinulta ystiskortin mukana sinulta sain.

  Laila Hirvisaari on mestari kertomaan, tarinat vievät vääjäämättä mukanaan. Ja aina odotan häneltä uutta kirjaa...
  Joko olet kuunnellut Hotakaisen kirjaa Ihmisen osa Ritva Valkaman lukemana. Sitä on kovasti kehuttu. En ole yhtäkään Hotakaisen kirjaa lukenut, mutta nyt kiinnostus heräsi - ja aion selvittää myös, mikä yhteys hänellä on kotipitäjääni, jossa kirjastoon vievä katu on nimetty Kari Hotakaisen tieksi. Nää näitä on. Terkut ja halaukset.♥♥

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.