sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Valoa kohti mennään.


Aurinkoisina päivinä talvella talo on täynnä valoa. Auringon kiertorata on niin alhaalla, että koko sen ajan jonka valopallo metsänrajan yläpuolella viipyy, säteet osuvat meille. Kesällä isot puut varjostavat ja korkealla kiertävä aurinko kiipeää räystäslipan yläpuolelle, mutta nyt ei ole mitään esteitä valolle.  Jokainen pölyhiukkanen tosin nyt näkyy armotta. Olen jo kylmän rauhallisesti oppinut sivuuttamaan tuollaisen mitättömän välttämättömyyden kuin pölyrätin. Se otetaan käyttöön mahdollisimman harvoin. Riemuitaan vaan valosta.


Valo saa talvihorroksessa olevaan ihmiseen ihmeellisesti eloa. Kaikenlaisia ideoita pulppua mielessä, omien ajatuksiensa vaudissa ei tahdo millään pysyä. Haluaisi kokeilla kaikenlaista uutta. Sormet  ovat niin kankeat kuin noin kahdeksankymppisellä nyt vaan voivat olla.

Ikävuodet ovat tuoneet monenlaisia hidasteita kiitoradalle. Niinkuin nyt tuo puinen perhosnappikin tuossa kassin somisteena. Olisipa ollut piilokamera hollilla kun yritin laittaa lankaa neulansilmään. Epätoivoista yrittämistä. Viimein huomasin, että neulakin oli kädessä väärin päin. Siinä se oli neulansilmä peukalon ja etusormen välissä. Ei auttanut asiaa vaikka käänsin neulan oikein päin. Valitsin sitten  rasiasta kunnon äimän ja johan osui lanka silmään. Varmaan jo arvaakin mitä sitten tapahtui, se halvatun äimä ei sopinutkaan napin älyttömän pieniin reikiin. Voihan tanttelin tuuri!

Ensi kerralla kun lapsenlapset tulevat käymään, pyydän heitä laittamaan silmäneuloihin kaikenvärisiä lankoja valmiiksi tällaisten tapausten  varalle.


Näitä tarpeellisia esineitä olen virkannut trikookuteesta. Se on ihanan pehmeää ja hyvää, mutta kauhean epätasaista. Välillä tuli kerältä sellaista jöötiä, että virkkaaminen oli kuin rautakangella vääntämistä.

Tuo koirulin koppa on tilaustyö Lukalle Helsinkiin, toivottavasti se on mieluisa. Virkkasin alkupaloiksi pennulle luun, jospa sitten koppa säilyisi muutaman päivän ehjänä. Hih.

Siinä tuli samoilla höyryillä virkatuksi tuolle jalkajakkarallekin uusi päällinen, vai rahiko se on. Alkoi nimittäin  tuo koirulin kopantekele kupruilla liian aikaisin, enkä raskinnut purkaa. Senverran hankalaa tuo paksun kuteen koukkuaminen on.  Nyt on kiva kun on uusi kuori pallilla. Saa nähdä onko se yhtä mieluisa poikakoirille kuin oli tuo Ikean alkuperäinen.Lumihiutaleet, kuuset, kellot ja enkelit ovat taas pakattuna varastossa ja aloitetaan uusia juttuja. Perjantaina hain kaupasta uutta ontelokudetta. Se on kohta pääsiäinen.


Ihana aloittaa jotain uutta, se kymmenen kiloa trikoota on nyt koukuttu, enkä ikuna enää osta niin paksua kudetta.

Talvi on mennyt tähän asti kohtuullisen hyvin. Tavalliset arkiset askareet olen tehnyt vanhalla rutiinilla mahdollisimman suurpiirteisesti, ilman hötkyilyä.

Mieluummin istun tuolla alhaalla virkkaamassa. Nyt kovilla pakkasilla on tuli ollut takassa ja radion kautta tullut musiikkia ja muuta viihdykettä. Kirjatosta on lainattu äänikirjoja ja kuunnelmia. Musiikkia on kotona ihan omia ostoksia.

On se vaan hienoa kun ammatti-ihminen lukee minulle kirjaa ja itse vaan virkkaan ja leijailen uusiin seikkailuihin omien mielikuvieni  mukaan. Viimeksi matkustin suomalaisella rahtilaivalla S/S Bombatalla Etelä- Ameriikkaan, Veikko Honkanen oli lukijana. Laivan timperi oli aivan kuin oma enoni, aina kun tarina siirtyi "timpan" edesottamuksiin, näin mielessäni enoni kasvot, vanhan partaisen merikarhun.


 Jännä tuo suomenkieli, miksi on kuunnelma eikä kuitenkaan vastaavasti katselmaa käytetä. No, onhan näytelmä, mutta sehän viittaakin näyttelemiseen. Taidankin siirtyä tästä tuonne TV:n äärelle, jospa sieltä tulisikin  jokin mukava katselma.Laitan tämän tossukuvankin tänne talteen. Kiva idea, helppo ja nopea.


Minun pitäisi enemmän ehtiä blogistaniassakin viipyä, en vaan malta istua koneen äärellä pitkiä aikoja. Olisikohan nyt uudenvuodenlupauksen paikka? Ei taida kannattaa, voinhan kuitenkin yrittää.

Hyvää alkanutta UUTTA VUOTTA!

18 kommenttia:

 1. Sinulle Unelma myös Hyvää alkanutta vuotta. Nyt onkin sitte virkkaamista liikkkeellä, kun mä olen myös siihen hurahtanut. En kyl mitää koppia, vaan pieniä liinoja vaan.

  VastaaPoista
 2. Niin sinunlaisesi postaus, rauhallinen, pohdiskeleva. Tosi mukava on lukea näitä, on kuin välimatka väliltämme supistuisi ja istuisin sinua vastapäätä pöydän ääressä. Tai laivamatkalla hytissä kutimet käsissämme. Voi niitä aikoja. Onneksi ystävyys ei välimatkasta huolimatta ole mihinkään kadonnut ja aaltopituus pysyy edelleenkin samana. Toivottavasti virkkaamisen välissä ehdit myös blogia kirjoittamaan. ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on ei ole ystävyyttä irti sanottu, vaikka välimatkaa on nyt runsaasti. Onneksi on tämä netti ja puhelimet.

   Poista
 3. Voi kuinka ihana tuo pääsiäiskori ♥

  VastaaPoista
 4. Sinä olet taas ollut niin ahkera ja tehnyt hurjan hienoja juttuja Unelma:) Ja ihanaa kun valo teillä lisääntyy,päivä päivältä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valosta riemuitsemme. Käsillään on mukava tehdä juttuja nyt sisällä, kesällä sitten ulkona.

   Poista
 5. Ihastuin tuohon lumoavan kauniiseen maisemakuvaasi, sen väreihin ja tunnelmaan. Olet käsitöiden tekemisen lisäksi taitava valokuvaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova pakkanen teki auringon noususta ihan erityisen.

   Poista
 6. Voi mikä ihana blogi tuli täältä vastaan! kauniita koreja monia ja muutenkin täältä löytyi aivan ihania käsitöitä. Laitoin tään blogin ylös itselle muistiin,että osaan tulla uudelleen oikein ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Tervetuloa vaan uudelleenkin kurkkaamaan blogiini.

   Poista
 7. Upea valo siivilöityy niin kauniisti kuvassa!
  Hienoja käsitöitä syntyy taitavissa käsissä, niitä ihailen taas!

  Valoa kohden jo... Hyvää talven jatkoa Unelma!

  VastaaPoista
 8. Olet ahkeroinut. Virkkaaminen on mennyt sinulle jo ihan veriin ja niin kauniita tavaroita on valmistunut.
  Tämä talvisydän onkin ollut hyvää virkkuuaikaa, kun ihan hurjimpina pakkaspäivinä ei tee mieli uloskaan.
  Hyviä talvipäiviä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä talvipäiviä myös sinulle sinne lumisille maisemille.

   Poista
 9. On niin ihana tuo pieni keltainen pääsiäiskori, mistähän löytäisin siihen ohjeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä ole ollut mitään ohjetta. Virkkasin vaan ensin pyöreän pohjan ja siitää ylöspäin spiraalina. Lankana on ollut ontelokudetta.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.