keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Uutta ideaa ontelokuteen käyttöön.Iloksi innokkaille virkkaajille.  Meillä on ollut jo monta vuotta saunassa lauteiden takaseinällä  Ikean tuolinpäälliset, kuvakin on viimeisenä. Ne suojaavat saunan seinää likaantumiselta  ja tietenkin kylpijän selkää, eipä tunnu kuumalta seinän laudat. On mukava nojata tällaiseen puuvillaiseen taustalevyyn, nauttien makoisista löylyistä. Tämä levy voisi olla pitkä yhteneväinenkin, mutta näitä erillisiä on helppo tarpeen mukaan vaihtaa ja laittaa pesuun.
 
En ole missään saunassa nähnyt tällaisia aikaisemmin, joskus jonkun ohuen pellavaisen muistelen nähneeni. Ihmisille pitäisi luoda uusia helppoja ideoita. Innokkailla virkkaajilla ja heidän sukulaisillaan taitaa jo olla kori- ja mattokiintiöt täynnä. Nyt vaan somistamaan saunojanne.
Virkkasin muutaman prototyypin. Meidän saunassamme nuo palaset riippuvat miehen laittamien puisten  nappuloiden varassa. Paloja on  kolme samanlaista kerrallaan, on sen kokoinen sauna. Näitä lappuja voi käyttää myös peflettinä.
 Tyylikkäältä näyttää pelkillä puolipylväillä virkattu pala.
Olen mielihyvällä pannut merkille, että nuoretkin ovat nykyään innostuneet virkkaamisesta. Tällaisella helpolla työllä olisi mukava aloittaa, tulisi nopeasti valmista jälkeä.


Tämä virkkausmalli näyttää vohvelikankaalta.  Otin tuolta pimeältä saunan seinältä yhden kuvattavaksi parempaan valoon.Tässä kokeilin pajuneliötilkkua, suunnitellut Willow 'Paju' Jan Eaton, 200 crochet blocks for blankets, throws and afghans.


Valmista palaa kannattaa vähän venytellä kuosiin, vähän samoin kuin virkattuja lumikiteitä tai granny square tilkkujakin.


 


Tämä on se Ikean tuolinpäällinen, joka meillä on saanut uuden viran. Toiminut hyvin monta vuotta. Ontelokuteesta virkatut seinänsuojukset ovat pehmeämpiä pesukoneessa.

14 kommenttia:

 1. Kaikkea sinä keksitkin! Todella hauskan näköiset seinällä.

  VastaaPoista
 2. No jee, mainio idea,saunastakin kodikas! Kiva kun laitoit jakoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisen levyn virkkaa nopeasti, voisi olla mukava tuliainen esim. kesämökille.

   Poista
 3. Hyvä idea. Tuo ontelokude näyttää kovin kaposelta. Onko töissäsi joku erityinen kude?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on sitä ohuempaa kudetta. Ostin tästä lähikaupasta sellaisen ison vyyhdin, ei ollut nimeä. Tämä kude kutistuu pesussa, tulee lapuista tiiviimmän näköisiä. Kuvien laput ovat kokeilukappaleita.

   Poista
 4. Hyvä idea. Kauniilta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva keksiä jotain uutta kotiin edullisesti ja omin käsin tehtynä.

   Poista
 5. Miten kätevä idea. =) Pehmoinen ja estää hiukan kuumuuden tunnetta iholla ja tosiaan, suojaa myös saunaa. =)

  VastaaPoista
 6. Eilen saunassa muistin nämä virkkauksesi ja mielessäni jo kuvittelin, miltä näyttäisi meidän lauteiden yläpuolella tällaiset. Taidanpa aloittaa suunnittelun (sehän on minulla kuin savolaisen projekti; toteuttamista vaille valmis...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan virkkaamaan tai voisihan näitä kutomallakin tehdä.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.