perjantai 15. tammikuuta 2016

Sydäntalven päivänä.


Näiden kuvien tunnelmaan ei oikein löydä sanoja. Pitäisi kääntää sydän nurin ja ravistella sieltä ihan pohjalta asti. Pihalla tuoksuu talvi, muistan sen lapsuuden talvista mammani luona sota-aikana. Sielläkin oli joki ja harakat, tintit ja punatulkut. Mamma oli virittänyt pirtin uuniin valkian, savu nousi kohtisuoraan taivaalle.  Savun hajua. Tollukkaan pohja on liukas, mamma on ne töppöset itse ommellut, pohjan vanhasta kauppakassista. Minulla punaiset posket, niin kaikki sanoivat.

Nyt on toisin, mutta rakastan tämänkin paikan tunnelmaa, on joki ja harakat......Tätä maisemaa katsoessani sydämessäni läikähtää lämmin henkäys ja kiitollisuus elämälle. Aurinko nousee ja sen vasemmalla puolella näkyy pala sateenkaartakin. Kamera ei sitä oikein tallentanut.


Ihana aamu.  Haeskelen muistojeni aarrearkusta vanhan laulun sanoja.

"Joka aamu on armo uus,
surisimmeko, miksi.
Varjot hälvenee,
valitus vaihtuukoon kiitokseksi."


Vanha keinu ei hätkähdä lunta eikä pakkasta, siinä se vaan uskollisena kököttää omenapuun alla odottamassa kesää ja hellepäivinä varjoa hakevia talon asukkaita.


Koristeomenapuun hedelmät eivät ole kelvanneet kenellekään, liian happamia, sanoisi kettukin.


Kuvaajan vantus putosi hangelle, onneksi kamera säästyi.  Erityisen rakkaat vanttuut, saatu jouluna tyttäreltä, hänen kutomansa.


Tirpat pyrähtivät heti lentoon kun kamera ilmestyi pihalle. Sain odotella kotvasen aikaa ennekuin yksi pikkuinen uskalsi tulla palan einestä nappaamaan.

Siinäpä tämän aamun tuokiokuvia.  "Oi Herra, mikä aamu" , sanoisi Marian Anderson, se on hänen elämäkertakirjansa nimi. Aivan kuin vahingossa siitä on tullut mottoni. Kuinka usein nuo sanat ovatkaan tulleet mieleeni, nyt eläkeläisenä täällä maalla.  Tällä lauseella voin hyvin kuvailla mielialojani. Onneksi useimmiten voin hihkaista sen riemullisena niinkuin tänään, joskus kuitenkin flimmerin kourissa huokaisten.

Aurinkoista päivää!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Lumi on tänään erityisen puhdasta ja timantit loistavat.

   Poista
 2. kiitos ihanista kuvista. Silmä lepää näissä ja mieli tulee iloiseksi.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kauniita kuvia! ompa teillä lunta ihan kunnolla!

  VastaaPoista
 4. Kuvat ja ajatukset, niistä huokuu kiitollisuus ja kypsyys! Ihana Unelma! Mukava viikonloppua sinulle & co!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos kommentistasi. Hyvää viikonloppua myös sinulle.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.