tiistai 26. tammikuuta 2016

Saukko tai minkki, siinä pulma.


Tämä vilkas vikkelä on kuvattu ikkunasta. Luonto elää kovista pakkasista huolimatta.


Olen innolla  virkannut isoäidinneliöitä, tammikuun kiintiö on jo täynnä.

Tunsin tarvitsevani tukea selkäni taakse. Tämä seiskaveikasta virkattu pötkylä tuntuu ihanan lämpimältä selän takana.  Valitsin tuon korivirkkauksen kun se tuntuu tiheämmältä pelkkiin pylväisiin verrattuna. Tuon linkin pitäisi ohjata Dropsin virkkauskouluun.


Sunnuntaina kuuntelin vaihteeksi radiota, kun yksi äänikirja tuli jo loppuhuipennukseen asti kuulluksi.

Välillä musiikki hivelee sielua uskomattoman ihanasti. Nykyään tulee usein huonosti valmisteltuja musiikkiohjelmia, niistä tulee vain paha mieli. Kiroilemalla ja hölmöjä vitsejä kertomalla yritetään olla hauskoja  ja niin fiksuja.

"Riston valinta" ei ole sellainen ohjelma, kaukana siitä. Risto osaa kertoa kiinnostavasti valitsemansa musiikin taustoista, aikakaudesta, henkilöistä ja ylipäätään vaan ajankuvauksesta soitettavan musiikin aikakaudelta.
Ristoa kuuntelee mielellään vaikka hän kertoisi levyjen lomassa ihan vaan oliiviöljystä.

Tämä viimeisin Riston valinta  oli mielenkiintoinen siitäkin syystä, että nykysuomella sanottuna "hän kilautti kaverille". Puhelu meni Espanjaan viisaalle ja miellyttävä-ääniselle Liisa Väisäselle. Koska oma sivistystasoni tiedonportailla on melko vaatimatonta, etten sanoisi olematonta, nautin kuunnella viisaampieni jutustelua.

Keskustelun aiheena oli symboliikka, kiinnostavaa. Toki tiedän, että on muutakin symboliikkaa kuin ohiajavan maantiekiiturin takapenkiltä perintöprinssin näyttämä keskisormi eli keskari.
En ollut aikaisemmin tullut ajatelleeksi sellaistakaan arkipäivän asiaa kuin liikennevalot. Mistä tulee väri punainen, keltainen ja vihreä.  Nyt sen tiedän. Olen jo välittömästi aloittanut tarkkailla symboleja, niitä näkee netissäkin rajattomasti.

Jokapäiväinen esimerkki Facebookista, jonka vasta nyt huomasin, monta vuotta naamakirjaa selanneena. Avatessani etusivuni huomaan kaverin tai kaverinkaverin linkittäneen kuvan tai artikkelin. Yes, kannattaako klikata auki? Jos koneellesi on lisätty WOT selainlisäke, niin valinta on helppoa.  No, katso symboli! Vihreä pieni pallo otsikon perässä kertoo, että voit mennä turvallisesti tyydyttämään uteliaisuutesi tai tiedonhalusi. Keltainen pikkupallura tass kehoittaa varovaisuuteen, eli ei kannata ottaa riskiä. Liikennevaloissakin keltaisella jäämme vaan odottamaan uutta viestiä.  Punainen ilmoittaa vaaran, älä avaa punaisen pallon linkkiä.

Jaaha, mitähän symboleja näistä isoäidinneliöistä löytyisikään?


Tänään tapahtui sellaistakin, että joudun ajattelemaan Scharlett O´Hara:n tavoin; "Mietin sitä vasta huomenna." Ja nyt ei ole kysymys saukosta tai minkistä.

6 kommenttia:

 1. Aina vaan uusia malleja neliöistä tupsahtelee virkkaussessioistasi! Vau. Mutta tuo vipeltäjä jään reunalla, se voi olla jompi tai kumpi. Veikkaan kuitenkin saukkoa, sillä ne ovat runsastuneet melkoisesti ainakin keskeisemmässä osassa maata. Kumpi vaan, aivan ihastuttava kuva kuitenkin.
  Postauksesi on jälleen uskomattoman mukava, täyttä asiaa mutta myös huvittavia oivalluksia kuten keskarin näyttävä perintöprinssi, oikein hykertelin. Ja loppuhuipennuksena lainaus huomisesta miettimisestä. Elämänviisautta huokuva postauksesi. Kiitos ystäväni.

  VastaaPoista
 2. Voi miten hienoja nuo neliösi! Minä osaan virkata vain ihan peruskamaa.Ja miten nuo ressukat pärjäävät ulkona siellä kylmyydessä,saukot tai minkit ja muut.Mielenkiintoiselta kuulostaa myös tuo kuulemasi ohjelma. Ja taas oppikin jotain:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avoimin silmin ja korvin jos kulkee, niin aina oppii jotakin.

   Poista
 3. Enpä osaa sanoa, kumpi siellä rannalla kurkkii, vaikka eilen oltiin juuri katsomassa elokuva Järven elämää. Siinä saukot laskivat lumihangessa liukumäkeä, elokuvassa näkyivät saukkojen naamat vähän lähempää :D
  Hauska tuo virkkaamasi pötkylätyyny!
  Mitähän symboleja oletkaan virkannut neliöihisi, tietämättäsi tai alitajuisesti. Siinä sinulla onkin pohtimista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoit, Marja, minulle nyt ajatuksen aihetta. Täytyypä aloittaa hiljalleen pohdiskella. Kiitos kommentistasi.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.