keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Oho, tuleeko tästä nyt päiväkirja?


Eilisestä tulikin taas pyjamapäivä, tarkoittaa sitä, että en uskaltanut nokkaani ulos pistää. Luntakin satoi.

Minua on neuvottu aamuisin tarkistamaan pulssi, kun on tuo flimmeri harmina. Sormi kaulavaltimolle ja laskin, yksi, kaksi, kolme, neljä ja sitten, hetkinen missä viisi, no tulihan se sieltä pienellä viiveellä. Uudestaan ja taas viitonen viipyy. Mitattiin verenpainetta, Omroni vilautti punaista sydäntä, jotain häikkää taas on.

Tuo flimmeri on kelju kaveri, ei se taida kovin vaarallinen olla. Vaarallista on jos siinä rytmin sekoilussa sydämeen jää verta hyytymään, se hyytymä sitten jo onkin vaarallinen aivoihin ehtiessään. Tällä kerralla ei pelottanut niin paljon kun sen rotanmyrkky Marevanin tilalle on kirjoitettu resepti Pradaxalle. Nappaan aamuin illoin kapselin tätä uudempaa. Tätä tämä nyt taitaa sitten olla loppuelämä. Ei oikein pysytä rytmissä, ei.

Muutamassa tunnissa rytmi taas korjaantui ja uskalsin lähteä alas verstaalleni.


Eilen minulle laitettiin taas äänikirje soimaan, se on varmin tapa saada minut pysymään paikallani. Erja Manto luki minulle Jane Austinin tarinaa neidosta vanhassa linnassa. Olenhan  minä Austini lukenut moneen kertaan jo nuorena tyttönä, heti kun kirjaston lastenosastolta sain siirtyä aikuisten puolelle ja nyt niitä on jo kellastunein sivuin kauniisiin nahkaselkäisiin kansiin pakattuina omassa hyllyssäkin.  Olen myös nähnyt elokuvat ja TV sarjat, tuttua tarinaa, totta kai. Kirjojen tarinat ovat tuttuja, mutta yksityikohdat ovat jo unohtuneet. On mukava kuunnella kuinka tarkkaan Jane Austin on kertonut muslimihameen paikkauksesta tai kiesien keikahduksista kelirikkoisilla teillä. Nautin vanhasta kielestä, tekstistä puuttuvat kaikki sellaiset v-alkuiset sanat, joita nykykirjoissa viljellään. En minä uusia kirjoja teilata tahdo, kerronpa vaan mikä minua viehättää.

Yllätyin miten erilaiselta tarina tuntuu kuunneltuna. Ymmärrän nyt miksi lapset niin nauttivat iltasaduista, se on niin ihanaa kun joku lukee sinulle. 

Kirjastomme äänikirjakokoelma ei ole kovin laaja, mutta huhtikuun alusta alkaen äänikirjoja saa tilata toisista kirjastoista, ymmärsin, että koko maasta.

Koska Jane Austinin tarina oli niin kaunis ja romanttinen, valitsin päivän tilkuksi vähän hempeämmän mallin.

Tänäänkin on tuullut ja vähän pyryttänyt. Lunta on kuitenkin vain 5 - 6 cm ja pakkanen on lauhtunut.
Lumityöt ovat nyt jääneet tänään taatan hommiksi. Ehkä minäkin vielä pärjäisin pienemmän lapion varressa.

Joululta jäi vähän puuroriisiä ja sekahedelmiä avattuun pussiin. Iltapala on siis jouluisen makeaa. Nam.

8 kommenttia:

 1. Hyvän näköiset palat. Eikös tuo virkkaaminen käy sydämen päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en tiedä, ehkä. Yritän kuitenkin jaksottaa töitäni ja ottaa joskus päivällä pienet unoset jos siltä tuntuu. Elämässäni ei olisi mitään mieltä jos en enää pystyisi käsitöitä tekemään.

   Poista
 2. Kauniit palat.Ja tsemppiä flimmerin kanssa Unelma.

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita palasia, toinen toistaan upeampia. Niistä syntyy hieno peitto....
  Äänikirjat on mukava juttu, ei tarvitse silmiä eikä sormia, jotka kirjan sivuja käntelisi.

  Niinpä, minun teki mieleni eilen ihan sikana riisipuuroa. Keitin kattilallisen meille kahdelle. Nyt sitä on mikrossa lämmitetty tänäänkin. Muistatko sen Junnilan vitsin siitä joulupuurosta? Taidan postata sen, hih.
  Varo lumitöitä ja äkkipyrähdyksiä sen flimmerin takia. Terkut taatalle.

  VastaaPoista
 4. Onko tuo uusi lääkkeesi semmoinen, ettei vaadi niin tiheää labratarkkilua?
  Mukavalta päiväsi kuullostaa sittemmin, kun epäsäännöllinen sydämesi meni ruoruun. Virkkauksesi ovat kauniita väreiltää ja muodoltaan. Siis virkkaat palan päivässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvita jatkuvaa tarkkailua. Nyt ensimmäisen kuukauden jälkeen on kontrolli, mutta jos kaikki on hyvin niin sitten vaan tarvittaessa. Pala päivässä, se on hetki ihan itselle. Todellisuudessa virkkaan kaksi palaa tai useamman jos siltä tuntuu.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.