tiistai 22. joulukuuta 2015

Edelleen koukussa.
Mamman verstaalla on valmistunut jotain uutta. Lankavarastokin on päässyt kaiken kirjavista muovipussukoista omaan koriinsa. Tuon korin ja pienen valkoisen maton virkkasin trikookuteesta, jonka tilasin Lankavasta. Puuvillatrikoo on miellyttävän tuntuista käsitellä, mutta huonoa on sen epätasaisuus. Kude on välillä liian ohutta tai paksua,  pinnasta tulee muhkuraista. Lankasäkin materiaalina se toimii kuitenkin oikein hyvin ja matossakin nuo reiät varmaankin vähän tasaantuvat ensimmäisellä  pesukone kierroksella.Kaikkiin palloihin ei riitä valoja.


Vessaan matto ja kori.  Virkattu Lankavan ontelokuteesta.Kaitaliina jäi kesken kun lanka loppui.


Valopipojen loppulangasta virkkasin heijastavia sydämiä, niitä voi kiinnittää reppuun, hupun reunaan tai napinläpeen.


Valoa ikkunassa.
 Näitä valopalloja on niin hauska virkata. Onneksi lanka loppui ja uutta ostan vasta ensi jouluksi.Pieni vessan matto virkattu puuvillatrikoisesta matonkuteesta.


Vielä kolme pipoa seurakunnan diakoniaan.


21.12. 2015 isäni olisi täyttänyt sata vuotta. Hänen kuvansa nuoruuden päiviltä ja toinen valkohapsisena. Isälleni annettiin elinvuosia 87,  muistelemme häntä lämmöllä.


Tarkoitukseni oli laittaa tämä postaus jo eilen blogiin, mutta aika loppui kesken.

Tänään on vuoden pisin yö, mutta kohta taas valo voittaa.  "Tulee musta joulu", totesi eräs mummo terveyskeskuksessa. Pohdimme sitten yhdessä, että mitä jos ajattelisimme niinkuin ruotsalaiset, "saamme vihreän joulun". Se tuntuu paljon positiivisemmalta.

Taas tämä juttu on täynnä käsitöitä, ne nyt kuitenkin ovat päiviäni täyttäneet kun pihatöitäkään ei tähän aikaan vuodesta paljon ole.  Olen istunut kutomassa ja virkkaamassa tuolla alhaalla omassa tuolissani ja kuunnellut samalla CD-rompuilta äänikirjoja.  Viimeksi Marja-Liisa Marton luki minulle  Kyllikki Villan matkapäiväkirjaa. Kuunteleminen on joskus mukavampaa kuin filmin katsominen, jää paljon enemmän tilaa omille mielikuville.

En nyt toivottele vielä hyviä jouluja, ajattelin kirjoittaa vielä jotain huomennakin. Otetaan vaan rauhallisesti nämä kaksi odotuksen päivää, kyllä se joulu sieltä tulee omia aikojaan vaikka kaikkea emme itse ehdi valmiiksi saadakaan.

Terveisin, nimimerkki , "Valmista bataattisosetta kaupan kylmätiskiltä".  :-)

10 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera, kaikenlaista kivaa olet saanut tehtyä. Minä kudoin sukkia, lapasia ynnä muuta pikkuväen joulpaketeihin, mutta oli vaan vähän kuin kesken lopetettava kun nuo nivelrikkoiset sormet äityi niin kipeäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viheliäinen tuo nivelrikko on, minulla sama ongelma. Ehkä tuo liikunta (virkkaus ja kutominen ) ovat kuitenkin hyväksi nivelille, eivät jäykisty kokonaan.

   Poista
 2. Oi miten hienoja ovatkaan nämä sinun käsityöt! Valopallot aivan superkauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valopallot ovatkin minulle ihan uusia tuttavuuksia, ennen en ole niitä tehnyt. Hyvää Joulua!

   Poista
 3. Upeita töitä, toden totta!
  Virkkaus ja kädentaidot ovat sinulla hyvin hallussa.
  Rauhaisaa Joulujuhlaa sinulle ja Veijolle! ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
 4. Mahottoman ihania virkkauksia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista olen kokeillut ja hauskaa on ollut, jotain uuttakin oppinut.

   Poista
 5. Olet todella taitava käsistäsi.
  Oikein hyvää joulun aikaa sinulle!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.