tiistai 10. marraskuuta 2015

Mieluisaa tekemistä.


Tässä vähän selitystä missä mamma on luuhannut. Surffaamassa netissä kera koukun ja kerän.


Lumihiutaleita ei  ole näkynyt, on tehtävä niitä itse. Näin pääsee hiljalleen eläytymään joulun tunnelmaan. Lumikiteissä on kuusi sakaraa, näin on minunkin virkkaamissani. Netistä löytämistäni tähdistä muokkasin sakaroiden lukumäärän oikeaksi, useimmissa lukumäärä olikin kuusi sakaraa.


On niin pimeä päivä, että kuvia otin myös pihalla vesisateessa.Kaikkiin joulukoristeisiini on idea ja pohja joltakin nettisivulta, kaikki ovat olleet ilmaisia malleja, ainakin niin luulen. Kuvien perusteella olen virkkaillut, en ymmärrä ulkomaankielisiä ohjeita ja lyhennyksiä. Uskomaton määrä lumikiteitä on postattu netin sivuille, varmaankin kaikki kommervenkit on jo kertaalleen käytetty. Vaikeaa olisi keksiä ihan tuliteriä uusia malleja.

Hauskaa on ollut.   Jännittävää kokeilla uutta ideaa.


Tähän löysin idean Dropsilta, omia versioita sitten mielialan mukaan.
Pieniä kuusia, viimeistelyt vielä vaiheessa. Harkitsen vielä virkkausteni tärkkäystä, ehkä jätän tällaiseen luonnontilaan.


Sydämiä, sydämiä, sydämiä olla pitää.


Tämä on lempparini. Taisin sen jo kuvata aiemminkin.


Silloin kun olin nuori, käytettiin kankaisia nenäliinoja. Innokkaana virkkaajana väkersin näitä aikamoisen pinon. En ole raskinnut poiskaan heittää. Keksin näille uutta käyttöä kuivattujen yrtti ja sieni lasipurkkien "kansina". Liinan alla pysyvät kuivina ja rapeina.

Pihapuu 10.11.2015
Lisää kuvateksti

Vanha keittiövaaka on jo tullut täysin palvelleena eläkeikään, on aika uuden ja tehokkaan. On vaan taas sellainen kommervenkki, että ohjekirjan kanssa tähän on tutustuttava. Voihan juukeli, ensin taarataan kippo ja sitten ainekset kukin vuorollaan, grammoina näyttää puntari, tarvittaessa myös unsseina ja paunoina. Vaaka ilmoittaa myös litroina, jos ilmoitat punnitsevasi vettä. Nyt jo epäilen suuresti, että kestäneekö tuo tietovehjepuntari yhtä monta vuosikymmentä kuin tuo vanha palvelija.

Näppituntuma on kuitenkin se nopein ja varmin mittari, johon olen tottunut luottamaan.  :-)

  Enkelimuki täältä. saa nyt olla mittavertailussa tämän uuden vaa´ an kokoa ihmetelleelle.

12 kommenttia:

 1. Onpas kauniita hiutaleita, tuollaiseen ehkä riittäisi minunkin kärsivällisyyteni, pitääkin googlata.
  Kauniita on myös vanhat pitsinenäliinat, löysit niille oikeanlaisen käytönkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikiteet koukuttavat, niitä on niin mukava virkata.

   Poista
 2. No kyllä olet viekannut paljon kaikenlaista.
  Minäkin kudoin Junasukat pienokaisella joka syntyi tänään. sitten 2 paria sukkia pikku-tytöille.
  En ole aikaisemmin kutonnut kuin vähän. Selkä vaivan takia kävelen ja kudon sukkia. Istumaan kun en pysty kuin hetken niin en ole ollut koneella.
  Mukavaa syksyä sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea ja siunausta uudelle pienokaiselle.

   Blogimaailmaan en minäkään ole juurikaan ehtinyt. On niin kiinnostavaa virkkailla uusia malleja. Kohta on aloitettava sukkien kutominen.

   Poista
 3. Hih, minulla on viime päivinä ollut samat puuhat. Olen virkkaillut samanlaisia tähtiä kuin viimeisessä virkkauskuvassasi ja kovettanut ne sokeriliemellä. Aioinkin laittaa niistä kuvia omaan blogiini. Nuo kuusivirkkaukset ovat myös tosi söpöjä. Saisiko niistä ohjeen?
  Lempeää marraskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipe, en pääse kommentoimaan blogiisi, minulla ei ole google plussaa. Noita kuusia löytyy googlettamalla. Minulla ei ole ohjetta, jospa kuvaa suurentamalla saisit selville virkkaustavan. Jos tietäisin email-osoitteesi, niin laittaisin tarkempaa ohjetta.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Voi että on ihanat ja taitavat virkkaukset !
  Suosikkini on virkattu vihreä joulukuusi (keskellä yhtä kuvaa).

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.