maanantai 26. lokakuuta 2015

Lokakuun käsitöitä.


Sukkahommat on hyvä aloittaa varovaisesti junasukilla.
Laitan vielä ohjeen linkin tähän.


Ihastuin tähän sukkamalliin ja päätin kokeilla. Onneksi en aloittanut mallin mukaista polvisukkaa,päädyin nilkka sellaiseen.  Huomasin, että tämä ei ole minun juttuni. Yksi lanka riittää, onnistuin sotkemaan näillä kahdella kutileeni moneen kertaan. Tuo raidallinen pohja on kiva.  Värit suloisen herkulliset.
Ohje täältä. Reeta on pieni 12-vuotias tyttö, joka on sairastanut jo viisi vuotta leukemiaa. Ystävät haluavat nyt tehdä jotain.  Alla on linkki, käy lukemassa lisää.
Reetan pöllöt 


Pöllöt ovat "omasta päästä",  iloisemmat jämälangat ehdin jo virkata peittoihin.Pöllöjä voi toimittaa Nuorisotalo Sputnik,Virastokatu 6B,84100 Ylivieska -osoitteeseen.
2. 11.2015 on isompi tapahtuma, sinne nämä pöllöt nyt lentävät. Sydämmellisesti toivon Reetalle paranemista ja onnellista elämää.
 


Eilinen ilta vierähti kokonaisuudessaan kirjaimellisesti netissä. Löysin kerän pumpulilankaa ja päätin kokeilla lumikiteiden virkkausta. Yksi kun tuli valmiiksi, niin seuraava kiva kuva löytyi. Sen tässä opin, että kunnollista lankaa kannattaa ostaa ja reilun pitkät lenkit kuuseen ripustamiseen. Tähtiäni ei ole mitenkään tärkätty, ainoastaan vähän silitelty. Surffasin niin monella tähtisivulla, että enää en muista mistä kukin tähti on peräisin.

Kuvan pipot lähtivät jo viimeviikolla Lahteen.
Lahdessa näitä sytopipoja Päijät Hämeen Keskussairaalalle välittää  https://www.facebook.com/PitsiPalmikko

4 kommenttia:

 1. Näitä kauniita käsitöitäsi on aina niin mukavaa ihailla täällä.Itse olen sellaisessa aika poropeukalo;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos sinulle. Olet uskollinen blogiystävä. Nyt netin aikana on kiva opetella uusia juttuja, malleja ja työohjeita on pilvin pimein. Tänään virkkasin kaksi pipoa.

   Poista
 2. Ihania käsi töitä olet tehnyt tulee varmaan tarpeeseen. ♥

  VastaaPoista
 3. Käsityöt minäkin olen ottanut esille ja juuri sukkia on tyuön alla.
  Kädentaitosi on ihailtavaa, niin jämptiä ja kaunista.
  Reetasta en ole kuullut, mutta hänelle toivon tervehtymistä

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.