torstai 24. syyskuuta 2015

Nyt se on valmis.


Mitähän keksisi seuraavaksi? Jämälankoja on vielä iso pussillinen kaapissa.Tätä peittoa oli kiva tehdä. Ruutujen virkkausmalleja löysin Dropsin ohjeista. Lankoja ostin vain luonnonvalkoista, roosaa ja harmaata, muut värit löytyivät jämäsäkistä.  Vähän kirjava tästä tuli, mutta suloisesti se lämmittää hartioita televisiota katsellessa.


Kukkia oli kiva virkata, mutta lankojen päätteleminen  ei ole suosikkilistallani kovin korkealla. Kutomakoneen neula on kuitenkin siinä hommassa lyömätön apulainen.


Eipä nuo ketjut ja pylväät aina kohdilleen osuneet, mutta onneksi "tyhmä ei huomaa ja viisas ei virka", sanoo vanhakansa.

Netti on nykyään oiva opettaja, kaikenlaisia ohjeita löytyy ja videoilla näytetään ihan kädestä pitäen. Aionkin opetella seuraavaksi palmikkovirkkausta. Välipalaksi voisi tempaista parit sukat ja vanttuut, ties kuka niitä vielä tarvitsee.  Ensin on kuitenkin vielä saatava yksi jättiläiskurpitsa sullottua tölkkeihin. Kaksi niitä Luoja soi, toinen on jo säilössä.  Siinä ne taimet  alkukesän värjöttelivät kylmissään lehtikompostin päällä, tuntui ettei mitään mollukkaa synny. Ihana elokuu sitten pelasti tilanteen, nyt riittää kurpitsaa lapsillekin.

22 kommenttia:

 1. Kaunis, KAUNIS! On niin lämpimät väritkin ja niin toisiinsa sointuvat. On varmasti suloista kietoutua tuohon ja kuunnella sateen ropinoita. Ehkei teillä päin sadakaan.
  Mukavia syksypuuhasteluja sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä meillä tänä kesänä ole paljoa satanutkaan, kylmää ja pilvistä oli alkukesällä, mutta elokuussa alkoi kesä ihan oikeasti.
   Mukavia ruskaretkiä sinulle siellä kaukana.

   Poista
  2. Kaunis lämmittäjä ja niin hienot yhteensopivat värit: Kertakaikkiaan upeaa käden taitoa.
   Samantapaisen virkkasin kerran vauvan vaunupeitoksi, mutta ilman ruusuja. Pitäisikin kokeilla osaisinko...
   Hyvää syksyn jatkoa!

   Poista
  3. Osaat ihan varmasti. Hain Dropsilta tilkkujen ohjeita, heiltä löytyi selkeät neuvot suomenkielellä. Toki itsekin voi keksiä uusia tilkkumalleja, en kuitenkaan luottanut omiin kykyihini. Parhaat väriyhdistelmät varmaankin saisi jos ostaisi kaikki uudet langat kerralla. Se ei kuitenkaan ole tilkkupeittojen alkuperäinen idea. Minttuli, nyt ruusuilemaan.

   Poista
 2. Kaunis, niin ihanan lämpimät värit!
  Minäkin olen Dropsin sivuilta löytänyt ihanan tilkkupeiton mallin, melkein kaikki tilkut ovat jo valmiina. Se yhdistäminen vielä odottaa sopivaa hetkeä. Rojekti on jo kestänyt pari-kolme vuotta.... eiköhän sekin aikoinaan valmistu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkujen virkkaaminen on mukavaa, kun työ ei paina paljon. Helpompi olisi tehdä jos lankojen värit olisi etukäteen määritelty. Minulla ainoastaan ruusutilkut ovat samanlaiset, muissa on sitten erilaisia variaatioita.
   Tsemppiä vaan tilkkupeitollesi, esittelethän sen sitten meillekin.

   Poista
 3. Unelma, nyt kenelläkään ei ole noin kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida ihan samanlaista löytyä väritykseltään. Tilkkujen työmalli löytyy Dropsilta.

   Poista
 4. Ihana peitto ja kaunis,mukava siinä lämmitellä.t auli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Auli. Ihanan lämpöinen tuo villapeitto on.

   Poista
 5. Tää on ihan sun näköisesi peitto! Ihanat pastellivärit, hentoa lilaa. Oletpa ahkeroinut.

  Tällä olis myös jämälankoja mutta kasaantuvat vaan muovikassiin....ja sinne jäävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, Anja. Sinähän oikea sukkahirmu olet ollut, monta kymmentä paria kutonut joka vuosi. Ai, ai, tulipa taas mieleeni meidän kirppismatkamme. Viikkarin hytissä istuttiin ja kudottiin sukkaa. Siitä vaan jämät taas esille ja lankaa syttyrälle. :-)

   Poista
 6. Voi miten hieno Unelma,sinä kyllä osaat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos. Tykkään minä itsekin siitä peitosta.

   Poista
 7. On upea peitto ja kauniit värit !

  Hyvää syksynjatkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava yllätys huomata sinun käyneen blogillani. Kiitos!

   Poista
 8. Ihana, ihana, ihana!!!! Voi että on ihana ja suloinen!!! <3

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.