tiistai 31. maaliskuuta 2015

Tänään taas räntäsadetta, muistelimme aurinkoista päivää.


Pihakukat uinuvat vielä loskan alla, onneksi on kukkatalot. Aikanaan nämäkin sipulit pääsevät pihapiiriä somistamaan.


Vuoden ensimmäiset ja tähän mennessä ainoat päiväkahvit kuistilla, oli ihanan lämmin päivä.


Päivä oli 09.03.2015, vuoden ensimmäinen kahvikupponen ulkona maistuu aina  juhlakahveelta.


Talven aikana taatan verstaalla on valmistunut kaikenlaista kivaa. Sinitiainen on jo osoittanut kiinnostusta tähän asumukseen, tervetuloa vaan.


Tässä pöntössä on kolme asuntoa, sisääntuloaukot kolmella sivulla. Tästä piti tulla kokeilu, mutta nyt on ilmennyt iso ongelma. Pöntöstä ovat enemmän kiinnostuneet oravat, linnut eivät ehkä uskalla tulla ollenkaan. Pönttö on otettava vielä alas ja tutkittava muita mahdollisuuksia.

2 kommenttia:

 1. Muscarit...<3

  Me olemme nyt panostaneet vähän enemmänkin pönttöihin ja niistä myös lukeneet. Uusia aloimme ostaa jo viime keväänä, mutta nyt laitoimme kerrostlon eri pöntöistä puuhun, jonka näemme aamulla sänkyyn ja myös ruokapöytäämme. Nyt siellä on tehty jo asunnon valinnat!

  Tuo miehesi tekemä kerrostalopönttlö on ihana, enkä nyt tajua, miksi oravat sinne niin änkeävät. Ostimme yhden sellaisen, jossa on takaa eteen laskeva peltikatto ja siinä on pitkä lippa niin ettei vesisade pääse pönttöön. Niitä myydään Terrassa ja taidamme noutaa niitä lisää. Tuo takaa edestä laskeva katon muoto ei takuulla anna oraville mahdollisuuksia. Minä seison edelleen joka aamu syöttämässä oravia. Jätän niille maapähkinöitä niiden omalle syöttölaudalle, mutta kun siellä on pari mamman kultaa, jotka haluavat vain hasseleita ja niitä en sentään raaski jättää kaikkien saataville.

  Ei tuossa pitkässä pöntössä välttämättä ole mitään vikaa paitsi jos lentoaukon koko ei sopiva tai sitten se yleisin eli monetkaan linnut eivät mene pönttöön, joka on uusi, Se kun vanhettuu voi hyvinkin kelvata. Edessäni on just kirja, jossa tätäkin asiaa käsitellään eli Luonnon kaunis pihapiiri -Miten saan puutarhani kukoistamaan. Paljon muutakin kuin kukista...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla alakerran verstaalla on syntynyt monenlaista jännää. Minäkin muistelen jostain lukeneeni, että uusi pönttö ei heti kelpaa. Kannattaakin valmistaa vanhasta laudasta. Meillä oli vanhassa paikassa nätti maalattu pönttö, se ei kelvannut moneen vuoteen. Ensimmäinen pesue pöntössä oli kun lähdimme pois.

   Kivoja nuo oravatkin ovat, ehkä nyt vaan uteliaita. Seurataan tilannetta.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.