sunnuntai 11. tammikuuta 2015

TippaustoimistoMinun lukijoistani kukaan ei tuota ohviisia tunnista, niin nuoria olette, se oli Veikkaustoimisto 40- luvulla. Tuo "tippaus" ei siis liity  tipattomaan tammikuuhun, tai tipin jättämiseen tarjoilijalle ystävällisestä palvelusta.

Tuskin kukaan enää käyttää Tippaustoimisto- nimeä,  tai no, ehkä joku vanha turkulainen. Hehän vielä paistavat plätei, juovat kaffee kretan kanssa ja levittävät pöydälle tuukit. On vähän sellainen aaninki.-  Koulussa minultakin sitten kitkettiin turunkieltä pois. Sanasto on hukkunut jonnekin matkan varrelle, mutta kielen sointi on onneksi jäänyt. Minut tunnistaa helposti Heidekenillä syntyneeksi muutaman lauseen jälkeen, ainakin toinen länsisuomalainen.

Näin tuo latu taas karkasi ikäänkuin syrjähypyksi. Veikkausta piti muistella. Muistelen isän joskus veikanneen 1x2- pennit miljoonaksi. Keskiviikoisin poljin Virtasen kaupalle viemään isän ruksaamia arvauksia, koskaan ne eivät osuneet oikeaan. Veivasin naisten pyörällä, olin niin pieni etten yltänyt satulalle istumaan, siinä rungon päällä seisoin ja poljin vimmatusti.

Ei niitä pennosia joka viikko veikkaukseen riittänyt, onneksi, säästyttiin lauantain pettymykseltä.

Veikkausta en ole itse harrastanut, mutta sitten tuli 70- luvulla lotto. Voi hyvät hyssykät, lottokansa keräsi mahtavat summat muutamille harvoille. Alusta asti olen epäillyt, että jotain filunkia siinä arvonnassa tehdään kun koskaan ei kuusi oikein osunut sellaiselle numerosarjalle joita olisi ollut esim 700 kpl  tai edes  30 kpl.  Veikkaustoimisto on itse ilmoittanut, että sellaisia rivejäkin on tilastoissa esim. 1 - 7  ruksattuja monta sataa joka viikko.  Minullakin on ollut yksi sama rivi alusta asti, jossakin vaiheessa siihen jouduttiin lisäämään vielä yksi numero. Kerran on ollut viisi oikein ja muutaman kerran neljä. On taas ollut tilaisuus pettyä lauantaisin.

Espanjassa talvea viettäessämme kirjauduin Veikkauksen nettisivulle. Enhän voinut sitä riviämme jättää laittamatta kun numerot ovat hyvin tuonne kalloon istuneet. Olen tehnyt viiden porukkapeli sopimuksen.  Se vedetään sitten esille kun meidän numerot myllystä ulos pyörivät.  Hah..haa.

Veikkauksen sivuilla pääsisi tosi kepiästi eroon eläkkeestään. Pelejä on syntynyt uusia ja kummallisia. Naapurikateuskin on jo valjastettu Veikkauksen käyttöön.  On viikinkiä, europottia, kenoa ja menoa se on sanon ma.

Niin se on kansalaiset nyt on mahdollisuus pettyä joka päivä ja jos kerta päivässä ei riitä niin ostakaa arpoja.  Veikkauksen sivuilla niitäkin myydään.

Millä sitä nyt varjellaan mummojen ja nuorison centtisiä, kun kotikoneen ääreltä ei enää tarvitse vääntäytyä markettien aulaan "jasso- rohmuihin" kolikkojaan syytämään.

Jospa jo ensi viikolla....
 Ei hätää me suomalaisethan olemme jo saaneet lottovoiton syntyessämme tähän maahan.18 kommenttia:

 1. Hei ja hyvää sunnuntaita. Täälä meiläpäin laitethan kans tuuki pöythän. Ja lotossa ei ole tullu mithän. Tyhjän saa pyytämättäkin.

  VastaaPoista
 2. Tuttua on Turun puolen murre minullekin, vaikken itse sitä osaa. tarttunut joitakin sanoja on. Kaffet kyllä juon edelleen.
  Mulla oli veikkauksen pelien kanssa pitkä tauko, mutta nyt oli kestolotto vetämässä. Tyhjää täynnä ollut koko 10 viikon lappu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vaan on, että varmemmin voittaa edes sen €uron jos jättää lottoamatta.

   Poista
 3. Meillä on sama ongelma loton kanssa. Tuli akoinaan tehtyä yksi rivi syntymäpäivistämme ja sen muistaa. Sitä ei voi jättää pois. Laitamme aina 10 viikon keston, mutta silti viikot aivan vilahtavat ja saa pitää vahtia, ettei mene ohi.
  Anna tulla vaan turkulaista, kyllä täällä ymmärretään :-)
  Kiitos Kivoista muisteloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestona meilläkin sen vakiolotto on aikaisemmin ollut.

   Poista
 4. Samoin täällä tuon loton kanssa. Samat numerot on ollut jomonta vuotta, eikä juur mitään oo herunnut. Jos en nyt ihan väärin muista, niin siel veikkausen sivuilla voi laittaa peli katon itselleen. Voi kyl olla himopelaajalle vaikeaa.

  VastaaPoista
 5. Sama täälläkin numeroiden kanssa, samat numerot aina.Kerran mies unohti lotota ja mä oli oikein vihainen hälle, että nyt se voitto sitten tulee, hi, no ei olisi tullut kuitenkaan.On se vaan ihme, kun kohdalle ei koskaan osu!
  Mutta kyllä se Turun murre tarttuu, poikani on asunut jo montakin vuotta siellä, ja komiasti jo turun murretta hältä tuleekin.
  Hyvää alkavaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja nuo murteet ovat, sääli jos häviävät kokonaan.

   Poista
 6. Hauska katsaus "Tippaustoimistoon";D Olen välillä lotonnut Veikkauksen nettisivujen kautta,mutta rahaa on kyllä mennyt eikä tullut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menopuolelle se lotto on meilläkin jäänyt. Eipä sitä kovin vakavasti oteta ollenkaan.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kauhistuttavia ovat ruletit, pokerit ja ym.t uhkapelit minunkin mielestäni. Olen vaan niin pöljä, että lottoa en ole peliksi laskenut. Varsinkin panokseni pienuuden takia. Asiaa täytyykin miettiä uudelleen.

   Poista
 8. Tuukia käytän minäkin, vaikka en Turusta olekaan. Kerran kävin kaupasta kysymässä vakstuukiakin, nuori myyjä oli silmät ymmyrkäisinä että mitä..
  Loton olen tehnyt yleensä kerran kesässä, onneksi en ole hurahtanut netissä mihinkään rahapeleihin, minulla ei koskaan käy tuuri kuitenkaan. Ymmärrän kyllä hyvin lottovillityksen, vanhemmilleni se oli sellainen lauantai-illan viihde, hetken jännitys voitti aina pettymyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei yleensä ole lauantaina jännitetty, vietiin kuitti kymmenen kerran jälkeen kioskille tarkistettavaksi. Olihan siinäkin hetken jännitystä, että saako rahat seuraavaan kuponkiin, yleensä ei saatu.

   Poista
 9. Olishan se kauhea paikka, jos vielä voittais, mutta minä voitan joka viikko (kun en veikkaa)!!!

  Hauska juttu, kiitos Unelma♥♥

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.