lauantai 24. tammikuuta 2015

Joki Joen vuosi on ollut minulle uusi ja ihana seikkailu.  Minun jokeni on tuskin isoa ojaa suurempi, mutta siinä on elämää,  voimaa ja kauneutta. Aamuisin ensimmäiseksi katson joelle, sieltä näen päivän sään ja kalenterin. Sen tarkempaa allakkaa eläkeläinen ei tarvitsekaan. On kuitenkin hyvä tietää onko kesä tai talvi, otetaanko esille villahousut tai uimapuku.Näitä ensimmäisiä jokikuvia on otettu tuolla kirkonkylällä, jo silloin joki kutsui luokseen tulemaan.


Satumaisen kaunista luontoa pääsimme ihailemaan vakituisina asukkaina kesäkuussa 2014.Joen viileys rauhoittaa, ei tunnu kipua selässä eikä missään. "Vesi vanhin voitehista", tiesi jo vanhakansakin.


Näitä kuvia katsellessa voi oikein kuulla kimalaisten ja öttiäisten surinan ja pörinän. Voi tuntea veden, kaislan ja kukkien tuoksun. Korentoinenkin siinä korrella ja pikkuinen kala nappaa vesikirpun veden pinnalta.
Loppukesällä joella oli kultaa.


Sorsaemoilla oli paljon poikasia.


Aamusumu tuo uutta ilmettä joelle.


Usvanneidot siellä karkeloivat kaislikossa.


Kuulas syksyinen päivä, täällä on hyvä hengittää.


Vain yhtenä yönä  tänä talvena joki on saanut jääkatteen, seuraavana päivänä sitten jo satoikin vettä.


Kevätaurinko on kylvänyt hopeaa joen pinnalle.

Meiltä on täällä kysytty, että mikä sai teidät muuttamaan juuri tänne?  Nyt minä sen jo taidan tietääkin. Se oli JOKI.  Kun entinen kotimme oli myyty, niin meillä ei ollut satavarmaa uutta osoitetta mielessä. Kiertelimme ja katselimme, kaupungistakin. Mikään ei kuitenkaan tuntunut kodilta, ennenkuin ajoimme tähän pihaan.  Kävelimme omistajien kanssa jokirantaan ja tuntui kuin joki olisi minut lumonnut. Totta, lumosi se, joki. Ostopäätös oli helppo, eikä kertaakaan ole katumusta tunnettu.

Kevättä kohti mennään, päivä jo pitenee ja valo voittaa pimeyden. Joki virtaa maauomassaan vapaana.

En minä jokea omista, mutta joki omistaa minut.

20 kommenttia:

 1. Joki on joka päivä erilainen, ihania tunnelmakuvia!

  Vaikka meille ei näy oma jokemme, sinne on lyhyt matka ja melkein päivittäin, niinkuin blogistani voi päätellä, sen rantaa kierteleviä kävelyreittejä kuljen..

  Hyvää viikonlopun jatkoa Unelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, kuvasi ovat kauniita ja hyvin harkittuja.

   Poista
 2. Sinulla on läheinen suhde jokeesi, kirjoitat ja kuvaat sitä suurella sydänen lämmöllä. Kaunis se onkin.
  Minullakin on joki, ei noin lähellä kotia, mitä sinun jokesi on. Tärkeä paikka minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joki on todellakin saanut suuren sijan sydämessäni.

   Poista
 3. Minun joki on noin kahdenkilometrin päässä, Tornionjoki. Siellä rannalla tulee istuttua ja seurattua lintuja. Siltakuvat on myös siltä rannalta :)

  VastaaPoista
 4. Olet todella onnekas kun saat asua joen äärellä. Virtaava vesi on jotenkin niin rauhoittavaa ja turvallista.
  Meillä ei ole täällä jokea lähimaillakaan, mutta äitini asuu ihan joen rannassa ( joki on se kuuluisa Eurajoki, jonka vesi on tavan takaa käyttökiellossa erilaisten saasteiden takia) aika lähellä yläjuoksua. Niin rauhoittavaa on vaan seurata joen verkkaista virtausta ja sorsien ja muiden vesilintujen puuhia.
  Mukavaa sunnuntaipäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, kun elämä on heitellyt pois kotikonnuilta, niin nyt on ihanaa rauhoittua tänne jokivarteen luontoa ihastelemaan.

   Ikoista alkavaa viikkoa! ♥

   Poista
 5. Hieno tarina joesta ja kuvallinen kertomus vuoden eri vaiheista. Oli antoisaa kulkea mukana ja mielelläni ottaisin joen tuohon kallioiden taakse.
  Minullekin joki on aina merkinnyt paljon, ehkä sen vuoksi, että lapsena asuin joen lähellä. En kuitenkaan niin lähellä, että olisin heti aamulla nähnyt, mitä joella tapahtuu. Teitte hyvän päätöksen. Joen äärellä on hyvä viettää eläkepäiviä. Terveisiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuna, kiitos kommentistasi. Täällä sitä mielikin rauhoittuu.

   Terveiset H:lle ♥

   Poista
 6. Joki elää vuodenaikojen mukaan, sen näkee kuvistakin. Onnellinen sinä, kun uimapaikkakin on lähellä.
  Vesi on minullekin tärkeä, kaikkein mieluiten asuisin meren rannalla. Hyvä näinkin, sillä kotimme ikkunasta näkyy vesi ja rantaan on matkaa vain yksi katuväli.

  Joesta tuli mieleen Riki Sorsan laulama laulu, sekin nimeltään Joki. Löytyy youtubesta. Toinen suosikkini on Moldau.

  Hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä maalla sitä oikein huomaa säiden vaihtumisen. Uimaan pääsen vasta keväällä jokeen, nyt on turvauduttava uimahalliin.

   Taidankin nyt lähteä tästä youtubeen. ♥

   Poista
 7. Hyvin ymmärrän jokirakkautesi, virtaavassa vedessä on energiaa. Tykkään juuri truollaisista pienistä joista, niissä on intiimiä tunnelmaa. Minulle riittäisi purokin, jossa lapsena uiskentelin. Hyttysten määrä veden äärellä on se ainoa ikävä puoli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen taas osasit kauniisti sanoa, "virtaavassa vedessä on energiaa".

   Viime kesänä hyttysistä ei ollut paljoakaan riesaa, voihan se olla niinkin, että en edes huomannut.

   Kiitos kommentistasi. ♥

   Poista
 8. Kaunis on tuo joki ympäri vuoden:) Oli mukavaa katsella näitä kuviasi,kiitos Unelma:)

  VastaaPoista
 9. Ihania ovat kuvasi joesta eri vuodenajoilta. Jotenkin tuli mieleeni että tottakai joki on sinulle tärkeä, sinä pikkuinen joki alunalkujasi! Vesi on todella energiaa antava elämän elementti ja samalla vanhin voitehista.
  Ymmärrän hyvin mieluisan asettumisenne sinne joen varteen nykyiseen "paratiisiinne".
  Aurinkoisia tammikuun loppupuolen päiviä sinne jokirinteeseen, pian talven selkä taittuu ja alkaa kuhina ja pöhinä joen rantakaislikoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä jokivarressa todellakin on hyvä seurata säiden ja vuodenaikojen vaihtumisia. Nyt talvella on aikaakin enemmän, kun ei ole pihatöitä.
   Tuo viileä vesi on oikeaa lääkettä nivelrikkoisille sormille. Kesällä vesi oli 26 - 27 astetta, samaa kuin nyt uimahallin isossa altaassa. Nyt talvella en joessa ui, sukat jäätyvät laituriin ja rappusiin. Onneksi on uimahalli, siellä on mukava kevättä odotella.
   Mukavaa alkanutta viikkoa sinne teille.

   Poista
 10. Upeita kuvia sinulla, erikoisesti lumpeet, itsekkin olen kuvannut niitä joka kesä Länkipohjan lammella ohi kulkiessani, upea kuva vanhoista aitoista ja muutkin talvikuvat.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.