keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Sadetta odotellessa.


 Kesäkuussa kaipasimme aurinkoa, nyt meille jo kelpaisi sadepisaroiden ropina.


Täällä pihalla asuu oma orava, joka kulkee aina samaa reittiä puusta puuhun, oksalta oksalle. Taas oli niin kuuma päivä, että istuimme omanapuun alla vilvoittelemassa varjossa, pieni tuulenvire tuntui ihanalta. Pihamme oravakin taisi olla uupunut, pysähtyi seurustelemaan kanssamme vanhan koristeomenapuun oksalle. Siinä se pikkuinen lepäili ihan lähellä, ei pelännyt meitä ollenkaan.Kirvat valtasivat tämän ruusun, ruiskuttelin  toluvedellä ja sain kukat pelastettua.


Mökillä kirsikat kukkivat runsaasti, mutta kylmät ilmat veivät pölyttäjät mennessään. Muutamia harvoja kirsikoita on kypsynyt. Säiden ja luonnon ehdoilla näitä satoja odotellaan.
 Kuunliljoilla on paljon kukkia, lehtokotilot ovat tehneet lehdistä pitsiä. Harmillisia ahmatteja nuo asuntoa mukanaan kantavat, niistä ei taida eroon päästä, jos joskus ovat tontille asettuneet.


Eilen kävimme saaressa, Tehillä näkyivät ukkospilvet.  Saivat siellä mökkiläiset kunnolla vettä kasvimaalleen.  Toisin kävi meillä, mökillä oli hädintuskin sademittarin pohja kastunut. Onneksi lammikossa on vielä vettä, siitä on juotavaa riittänyt peuroillekin. Ei olla peuroja osuttu näkemään, ainoastaan jäljet kertovat vieraiden käynnistä lammikon savisella reunalla.

Yöllä ja aamullakin vielä oli sumua, mutta nyt paistaa taas aurinko.  Jokohan huomenna sataa täälläkin?

15 kommenttia:

 1. Tuo valkoinen lilja on nioin kaunis, minulta se hävisi, on kyllä laityettava uusi, muut liljat sitten hymyilee kilpaa auringon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liljat ovat upeita kukkia, on vaan tarkkaan seurattava, että liljakukot eivät pääse tuhojaan tekemään.

   Poista
 2. Täällä kaivataan sadetta, ei ole satanut reiluun viikkoon pisaraakaan. Lämmintä on, mutta ikkunoiden kautta läpiveto tekee sisällä olon leppeämmäksi kuin ulkona oleileminen

  VastaaPoista
 3. Suloinen orava ja hyvät kuvat:) Toivottavasti sateet pian tulevat;täällä saamme odotella niitä vielä tuonne marraskuulle ehkä.Puhuin poikani ja miniäni kanssa skypessä,sanoivat että sisällä on niin kuumaa että vaikeaa olla sisällä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis valkoinen lilja! Eilen ajelimme niemestä kotiin ja Sysmän kohdalla satoi kaatamalla ja ukkosti, ajattelin, että varmaan siellä teilläkin vettä saatiin. Mutta kovin oli paikallisia nämä kaatosadekuurot, ei nähty tien pintaa, vain edellä ajavan perävalot juuri ja juuri.
  Nyt saatiin kotopihalle vähän sadepisaroita, enempää kyllä odottelin. Mutta hyvä vähäinenkin.
  Huomenna päästään jälleen järveen viilenemään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin ovat paikallisia nuo kuurot olleet, onneksi eilinen sadekuuro osui meidänkin pihaan.
   Teillä siellä mökkkitiellä taitaakin nyt olla rallikansaa liikkeellä. Mukavaa viikonloppua.

   Poista
 5. Kauan kaivattua sadetta saadaan meilläkin juuri nyt. Kukat ovat säilyneet kauniina, vaikka on ollut helteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia on vähän yritetty kastella, nyt saatiin vettä taivaalta täälläkin.

   Poista
 6. Ihant kukat ja tuo kurre. Mekin haluasimme kurren tänne ja antaisimme jänisjussin vaihdossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupu olisikin mukava, taitaisivat olla lehtikaalit vaarassa.
   Mökillä meillä käy peurat vierailulla. Viimeksi olivat napsineet anemonenkukat suihinsa, varret eivät kelvanneet, ainoastaan kukka oli maistunut.

   Poista
 7. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như địa chỉ bán máy đưa võng ở đâu uy tín.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.