keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Olipa kylmä päivä


 Taiteilija Enni Idin mökin pihassa kukkivat vanhat omenapuut, pihapiiriä on raivattu vapaaehtoisten kyläläisten voimin. Tänä kesänä kylätoimikunnan väki odottaa paljon kävijöitä Ennin mökille.

Eilinen päivä oli niin kylmä ja sateinen. Kuinkahan käy omenankukkien pölytykselle, eipä kuulunut pörriäisten surinaa samoin kuin muutama päivä sitten meidän kirsikkapuissa.


 Meidän mökkerön pihalla ja lähistöllä kasvaa villiintyneitä taikinamarjapensaita. Taikinamarjoja voi myös syödä, mutta mitään happoa marjoissa ei ole, ehkä niitä voisi lisätä viinimarjojen sekaan. Näitä kauniita kuusaman kukkia kuvasin läheisessä metsässä. Kukkia on paljon, harmi vaan, että marjat ovat myrkyllisiä.


Konnanmarjan kukka on ihanan kaunis ja herkkä.  Mustat marjat ovat komeita ja myrkyllisiä.


Keväällä istutimme pihapiiriin saskatoonaa eli marjatuomipihlajaa. Kukkia oli lupaavan paljon, ehkä syksyllä saamme pienet näytteet marjoista.

Nyt pitäisi laittaa läppärin kansi kiinni ja lähteä kylvämään persiljaa ja tilliä.

Hyvää pyhää kaikille, yritetään pysyä lämpiminä.

6 kommenttia:

 1. Taiteilija Enni Idistä muistelen olleen televiso-ohjelmankin muutamia vuosia sitten. Taiteentekijä (nyt jo edesmennyt) jäi silloin vahvasti mieleeni.

  Jännää miten omenapuut on istutettu ympäri talon...

  Kiitos hienosta postauksesta, Unelma;)
  Kaunista ja lämmintä helatorstaita sinulle! ♥♥

  VastaaPoista
 2. Ihanan vihreää:) Tuo taiteilijan nimi on tuttu;muistan että olet kuvannut hänen mökkiään vai olenko väärässä? Hyvää lämmintä loppuviikkoa Unelma!

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihana mökki, kuin sadussa,
  Kauniita kukkia luonnossa.
  Mukavaa Helatorstaita.♥

  VastaaPoista
 4. Sievältä näyttää Enni Idin mökki omena- ja kirsikkapuiden keskellä.
  Harmi, että ne lämpöisemmät päivät menivät Simon hoitelemiseen ja nyt palelette siellä maalla. Sateista on täällä mökilläkin ja koleaa, mutta hellassa palaa tulet ja takkaan lisätään puita. Kummallinen kesän alku. Harmi vaan nyt viikonloppuna juhlijoiden puolesta jos ei lakkaa satamasta. Mutta odotellaan josko aurinkoa saataisiin pian.
  Kiva postaus. Kuten tavallisesti.

  VastaaPoista
 5. Saskatoon kasvaa ainakin preerialaueen Kanadassa ihan yleisenä. Meillä asuu siellä tuttu Reginassa ja hän siitä on kertonut.

  Istutin persiljan laakeaan ruukkuun ja nyt se aivan vyöryy yli. Kohta sille on kysyntää.

  Mukavia suven päiviä sinulle &co!

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.