perjantai 14. maaliskuuta 2014

Luostarin puutarhassaKukkivat krookukset maaliskuussa 2014. Piha ei ole suuren suuri, mutta ihan kaunis tausta Birgitan patsaalle.  Yövyimme Birgittalaissisarten vierasmajassa ensimmäistä kertaa Turussa käydessämme.


Kuva sisätilasta.


Pihalta kuvasin Pyhän Birgitan patsaan.


Luostarin kello, pihan puolella.  Pihalla oli myös muutamia autopaikkoja, niistä ei veloitettu erikseen.


Sisällä on tyylikästä ja vaatimatonta kauneutta. Rauhaa ja hiljaisuutta kaipaavalle matkailijalle oivallinen majapaikka.

15 kommenttia:

 1. Ihanat krookukset jo täydessä kukassa. Luostari ja sen vierasmaja ovat varmasti sykähdyttävä majapaikka. Niin monta tarinaa on Birgittalaisluostarista kirjoitettu, silti en tiennyt, että se on vielä toiminnassa. Kiva postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naantalissahan luostari oli, mutta nyt on uusi 1986 perustettu Turkuun. Huomasimme, että Padasjoen kirkossa on 1400-luvulla ollut puuveistos Pyhä Birgitta. Nyt veistos taitaa olla Kansallismuseossa.

   Poista
 2. Kiinnostavaa! Aivan kuin tästä olisin lukenut jostain lehdestä...

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostuin minäkin lukemaan netistä lisätietoa. Tätä luostaria ei ollut silloin minun nuoruudessani.

   Poista
 3. Varmasti mukava paikka.
  Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 4. Ulkoapäin ei uskoisi, mitä kaikkea tuonne mahtuu. Muistan, kun katolinen kirkko aikanaan avattiin Turussa, silloin näin varmaan juuri Naantalista käymässä olevia nunnia ensimmäisen kerran elämässäni.

  Tuosta vierasmajasta olen kuullut vain hyviä kokemuksia. Keskeisellä paikalla, rauhallinen, edullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta joka sana. Hyvä vierasmaja. Kirkkokin on kaunis, en rohjennut siellä kuvia ottaa.

   Poista
 5. Pitkään aikaan emme ole tavanneet suomalaisia, mutta huomenna meillä on ensitreffit asemalla Ranskassa asuvan turkulaisneitosen kanssa. Täytyykin häneltä kysellä luostarin vaiheista.
  Muistan, että kauan sitten nuoreen mieleeni teki vaikutuksen Lempi Jääskeläisen aikuisten romaani Pyhän neitsyen lähde, joka ehkä kertoi birgittalaisnunnista.

  VastaaPoista
 6. Kaunista!
  Tuo olisi kyllä sellanen paikka, missä mä viihtyisin ihan taatusti, siellä olisi sellasta hiljaisuutta ja omaa rauhaa, missä viihtyisin ihan varmastikkin.
  Ja mieheni myöskin.
  Hienot kuvatkin olit ottanut. kiitos Unelma sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus Turussa tarvitsette majapaikkaa, niin Birgittalaissisarilta kannattaa kysyä.

   Poista
 7. 1986?? Siis missä tämä on? Minä olen ollut 1960-luvulla jo Ursininkadulla "nunnalassa" lastentarhassa. Nunnat olivat nunnan puvuissa, mutta en muista sen ruokarukousta enempää mitenkään hengellinen olleen. Taisimme melkein kaikki olla luterilaisia. Sen muistan, että käsiä ei siellä laitettu ristiin, vaan kämmenet vastakkain, kun rukoiltiin. En kauhean hyvin viihtynyt, koska siellä oli muutamia hyvin villejä poikia hoidossa, joita pelkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä "nunnala" on Ursininkatu 15. Muistelen, että vanha nunnala oli kadun toisella puolella, jonyt puretussa talossa. Yritin etsiä netistä vahvistusta mielikuvalleni, mutta vielä en löytänyt. Tämä nykyinen vierasmaja olisi rakennettu 1966. Jatketaan tutkimuksia, ehkä joku muistaa paremmin.

   Poista
  2. Tässä yksi linkki vielä Anonyymille.
   http://www.yritysopas.com/turunroomalaiskatolinenkirkko/

   Ei se vanha kirkko sitten ollutkaan kadun toisella puolella.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.