perjantai 28. kesäkuuta 2013

"Tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta"

  

Valvoin viime yönä, heräsin yhden aikaan, enkä saanut millään unen päästä kiinni uudelleen. Mielessäni pyörivät päivän tapahtumat.  Osuimme ukkosrintaman jälkijyrinöihin. Melkein jo arvasimme mitä oli tapahtunut, kun kuulimme hälytysajoneuvojen ääniä.
 


Ukkonen oli sytyttänyt talon yläkerran tuleen. Onneksi apua oli lähellä ja kukaan ei loukkaantunut.


Tuntuu varmaankin kauhealta, kun kesken rauhallisen iltapäivän yht´äkkiä koti onkin tulessa ja pihapiiri täynnä kiireisiä palomiehiä.


Huppsis vaan, vesiletku taisi haljeta juuri kun olimme ajamassa ohi. Apukuskilla on aikaa kuvata, kun Tomtomi hoitaa kartanluvun.

Miksi ihmeessä näitä yöllä mietin, niin se vaan meni. Yritin pöyhiä tyynyä ja etsiä hyvää uutta asentoa, mutta uni ei vaan tullut silmään. Aivojeni lokeroista tursusi ikäviä asioita kuin runsauden sarvesta.
 Aurinkorannikon Mijasissa epätoivoinen perheenisä oli ampunut vaimonsa, vammaisen tyttärensä ja lopuksi itsensä. Työttömäksi joutunut isä ei ollut selviytynyt maksuista, velkojat ahdistelivat. Vuokraisäntä oli löytänyt tragedian uhrit tultuaan perimään vuokria.  Eikö kukaan auttanut näitä ihmisiä, kukaan ei aavistanut heidän hätäänsä?  Mietin kevättalvella ottamaani kuvaa valkeasta kaupungista, jossakin tuolla tuo onneton perhe on yrittänyt selvitä päivästä toiseen.Tätä valkeaa kaupunkia muistellessani ajatukseni siirtyivät Pohjolan valkeaan kaupunkiin, jonka asukkaat saivat murskaavia tietoja työpaikkojensa katoamisesta.

Kuka keksikään YT-neuvottelut? Alunperin sen tarkoitus oli minun ymmärrykseni mukaan turvata työntekijöiden asemaa, mutta nyt siitä onkin tullut työnantajien ovela keino saada helposti ero työntekijöistään ja toimihenkilöistään. Kaikki mahdolliset työt ulkoistetaan. Saneeraajat saavat sitten hyvät optiot aikaansaannoksistaan. Isoista irtisanomisista ilmoitetaan pahaa aavistamattomille työntekijöille juuri ennen joulu- tai kesälomalle lähtöä, näin varmistetaan vielä sekin, että se viimeinenkin "loma" on taatusti pilalla.

Vielä piti murehtia mansikanviljelijöiden ongelmia, kun nopeasti kypsynyt sato uhkaa pilaantua pelloille. Niin, ja entäs sitten Afganistan, Syyria ja ilmaston lämpeneminen. On tässä mammalla murehtimista. Taata siinä vieressä rauhassa kroosasi, ei tuntunut maailman murheet missään.

Onneksi tuli armelias nukahtaminen vihdoin mammallekin.
Aamulla jo aurinko paistoi.
 
Posted by Picasa

12 kommenttia:

 1. Joo, noin se menee: olet ahdistunut ja hermosi ovat kireällä!

  Sinä tosiaan välität lähimmäisistä, ja se on hyvä asia. Paha että juuri iltapuolella näitte tuon tulipalon, se on järkyttävää...

  Silti, oikein hyvää ja rauhaisaa viikonloppua, Unelma♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, ei kannattaisi illalla viimeksi lukea lehtiä.
   Yleensä nukun kuin possu, harvoin jään näin maailman murheita yöllä miettimään.

   Mukavaa viikonloppua, Aili!

   Poista
 2. No on sinulla pyörinyt paljon ikäviä asioita päässäsi. Onneksi uni kuitenkin tuli ja aamulla heräsit virkeänä, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tokkurassa heräsin, mutta uiminen järvessä virkisti.
   Niinhän se on ettei minun tarvitse kaikkia maailman murheita kantaa.

   Poista
 3. On se kumma miten öisin asiat pyörivät mielessä ja yleensä ikävät sellaiset....ja miten suurilta murheet öiseen aikaan tuntuvatkaan, myös sellaiset, joista aamulla ajattelee, että eihän tuo nyt niin kamala juttu olekkaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee, yöllä ei aina muista, että asioilla on taipumus järjestyä, tavalla tai toisella. :-)

   Poista
 4. Yöllä murheet nousevat esiin ja ne tuntuvat isoilta. Silloin korostuu oma pienuus ja avuttomuus, kun mitään ei voi tehdä eikä ole tehtävissä.
  Aamu hoitaa kaiken, ainakin hetkellisesti, ongelmat eivät häviä.
  Tämä maailma on nyt mullin mallin, täytyy vain kiittää jokaisesta päivästä ja auttaa pienin teoin lähimmäisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. arleena, sinä sen kauniisti tiivistit tuon minun ajatukseni. Olisi hienoa, jos jotain voisi tehdä.

   Tänään olikin hyviä uutisia lehdessä. Luin siitä vanhuspalvelulaista, että aviopuolisoita ei lain voimaantulon jälkeen saa enää sijoittaa eri hoitolaitoksiin. Se on hyvä se.

   Poista
 5. paljon tapahtuu nykyään ja media tuo kaiken heti esille..kyllä ne vaikuttavat mieleen ja minä näen nykyään unia jotka ovat hyvin viittellisiä vielä pahempiin aikoihin. mutta yritän heittää turhat huolet Herralle. Elän armon alla. Pidetään toisistamme huolta muuta ei voi tehdä, jokainen lähipiiristään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaisumarjatta, rohkaisevasta kommentistasi. Korkeimman kädessä ollaan, niin minäkin uskon.
   Leppoisaa viikonloppua sinulle.

   Poista
 6. Ehkä taakkasi vähän keveni kun sait kirjoitettua huolesi vielä tänne blogiinkin ♥

  VastaaPoista
 7. Se on harmillista kun maailman murheet jäävät illalla kiertämään ajatuksissa. Mutta onneksi kuitenkin sait vihdoin asiat ordninkiin ja unen päästä kiinni.
  Mukavaa ja leppoisaa viikonvaihdetta.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.