sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kaksi vuotta on kulunut siitä,

 kun katsoin tärkeän ohjelman televisiosta. Se muutti elämäni paljon paremmaksi. Tämän linkin takana on kertomukseni kahdeksan viljattoman kuukauden jälkeen. Sieltä löytyy myös linkki tuohon tärkeään ohjelmaan.


Luin äsken itsekin uudelleen tuon vanhan postaukseni ja voin edelleenkin seisoa silloisten ajatusteni takana.

Juurikaan mikään ei ole muuttunut, suklaan himo ei ole vieläkään kokonaan kadonnut, muita makeisia en kaipaa. Yleensä en makeaa syö päivittäin, mutta joskus repeän ostamaan levyn suklaata, sen sitten syönkin melkein samantien, mutta öklöttelyn jälkeen meneekin taas aikoja ettei mitään makeaa tee mieli suuhunsa pistää.

Paino ei ole pudonnut, eikä noussutkaan. Syksyllä otettiin sokeri- ja kolesterooliarvot, kaikki hyvin.Silloin kaksi vuotta sitten minulta usein kyseltiin, että karppaanko, kun en leipää syönyt. En karppaa, enkä laihduta. Syön kaikkea muuta, paitsi viljaa . Nyt joku on luullut minun modernisti laihduttavan gluteenittomalla ravinnolla. En laihduta vieläkään. Tosin tarkistelen ravintoloissa kastikkeiden y.m. koostumusta, gluteeniton on yleensä viljatonta.

Tänä talvena kokeilin ottaa joskus keiton kanssa gluteenitonta leipää yhden palan muutamia kertoja.  Yksi pala ei vaikuttanut mitenkään, tai en siis huomannut. Pian kuitenkin palasivat kivut nivelrikkoisiin sormiini, sormet olivat aamuisin niin kipeät, että en saanut heti sormia suoristettua. Gluteeni ei siis ole minun ongelmani, vaan se jauho. Nyt kivut ovat jälleen hävinneet kun lopetin tyhmän kokeiluni. Olen täällä kaivannut siemensämpylöitäni, uunittomassa keittiössä en ole voinut niitä leipoa.
 


Olen pahoillani kun olen aiheuttanut sukulaisilleni ja ystävilleni ylimääräistä harmia tällä "rajoittuneisuudellani". Koskaan en kuitenkaan ole edellyttänyt mitään erityiskohtelua osalleni. Omat eväät kulkevat helposti laukussa.

Kiitos kuitenkin kaikille teille, jotka olette asiani tärkeyden ymmärtäneet.

Toivon hartaasti, että viljayliherkkyydestä pian saadaan lisää tietoa ja tutkimustuloksia. Olisi helpompi elää, jos olisi lääkärintodistus taskussa.  Minullakin on tämä ongelma ollut koko ikäni. Ensimmäinen gastroskopiakoe   tehtiin minulle jo alle kymmen vuotiaana. Keliakiaa ei todettu ja asia jäi siihen. Samoin kävi muutamia vuosia sitten, syöpää ei löytynyt ja taas tutkimukset loppuivat siihen. Kuinka monelta olisin säästynyt jos jo silloin lapsena olisi huomattu viljayliherkkyyteni. -Ei kun lisää leipää vaan ja ruokaympyrää.  Ennen Antti Heikkilän ohjelmaa en ollut edes kuullut tuollaisesta asiasta mitään.

Onneksi ystäväni Anjan tytär oli minulle kertonut aikaisemmin Antti Heikkilästä, muutoin tuskin olisin pysähtynyt kuuntelemaan tätä ohjelmaa, kun kanavalle sattumalta osuin. Nyt sanon, että se ei ollut sattuma, vaan johdatus.  Elämänlaatuni on radikaalisti muuttunut viljattomuuden myötä paremmaksi.
 


Lempiruokiani ovat nykyään kasviskeitot, joihin joskus lisään broileria ja miehen toivomuksesta gluteenitonta makkaraa.  :-)  Kaikenlaiset pavut ovat erikoissuosikkejani.
 


Tähän taisi nyt lipsahtaa taatan annos, mutta sopisi hyvin minullekin ilman kastiketta ja lisää ruusukaalia.
 


Kesäkurpitsapaistos saa veden kielelle. Täältä kun kotiudutaan, niin uuni on kuumana ensimmäisen viikon.
 
 
Paras viimeiseksi, suomalaiset marjat.

 Täällä on saatu syödä hedelmiä masun täydeltä, mutta mustikoita kaipaan. Oli meillä tullessamme vähän laukussa pakastettuja mustikoita ja puolukoita ja taata toi kotona käydessään vielä lisää.
Posted by Picasa

12 kommenttia:

 1. Nyt vasta luin nuo aiemmatkin postaukset, ohjelmaa en vielä katsonut. Tämähän on kuin omaa elämääni kertoisin, en ole tajunnut laskea yhteen viljoja ja nivelvaivoja, ilmavaivat jo tajusin, saan niitä jos syön tuorettä leipää.
  Nyt kyllä kokeilen tuon kaksi kuukautta viljatonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kaksi kuukautta todellakin kannattaa kokeilla jos vaivoja on. Minulla tuli niin selviä tuloksia jo kolmen viikon jälkeen.

   Näillä mennään en ikinä enää halua takaisin niitä iltaisin tulleita rytmihäiriöiotä.

   Onnea vaan testiisi. :-)

   Poista
 2. Tosi kiva on kuulla miten paljon tuo viljaton ruokavalio on auttanut. Ja ne tekemäsi siemenjutut olivatkin tosi hyviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin vakuuttunut tästä viljattomuudesta kohdallani.
   Odottelen vaan lisää tutkimustuloksia. Olen kuullut, että Tampereella oli jokin tutkimus menossa.

   Poista
 3. Se on kyllä hieno juttu, että sua on niin paljon auttanut viljaton ruokavalio.
  Joskus olen miettinyt, että itsekkin kokeilisin, mutta sitten, kun mä en taas voi syödä paljoa vihanneksi, enkä juureksiakaan, niin mulle se onkin sitten vaikeata löytää, mitä söisin.
  Kiva olis kyllä joskus kokeilla, sillä mulla on myös nivelvaivoja ja rytmihäiriöitä.
  Tai mulle tulikin se paha eteisvärinäkin tässä kerran.
  Hyvää sunnuntai myöhäistä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakka, ihana blogiystäväni, älä aloita mitään kokeiluita ilman lääkärisi ohjeita.
   Ehkä sinulle vielä löydetään oikeat "eväät".
   Mukavaa alkavaa viikkoa. :-)

   Poista
 4. Voin ihan suvereenisti todistaa sinun entistä parempaa oloasi ja eloasi. Oma viljattomuuskokeiluni katkesi kuin kanan lento muutamaan viikkoon ja nyt sitten taas palattu ruotuun, koska omakin olo helpompaa. Laihtumiseen on muuten aivan eri niksit kuin viljaton.
  Kun palaatte, mustikkapussukat odottavat noutajaa. Kivat sulle ja terkut taatalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskonkin sinun hyvin muistavan ne minun turvonneet jalkani, ne ainakin näkyivät ulospäin. Kirppisreissuillamme lotrasin hiruoidia, mutta mitään tulosta ei näkynyt.

   Jos sinulla oireita on niin kokeile se kaksi kuukautta ja muista; se on joko tai, muutoin ei testitulosta synny.

   Täällä jo niellään tyhjää, kun ajattelenkin mustikoita. :-)

   Poista
 5. Pitäisiköhän minunkin tuota kokeilla....sormissa ja varpaissa jo nivelrikkoa ja särkyä. Särkyä etenkin sormissa....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta on taas nivelsärky hävinnyt, turvonneet kohdat nivelistä ovat kosketusarat, mutta särky on hävinnyt. Säryt ovat ikäviä, kun ne jomotukset alkavat aina illalla tai yöllä. Elintärkeä yöuni häiriintyy. Kannattaa kokeilla jos muutoin olet kohtuullisen terve. :-)

   Poista
 6. On kyllä hieno asia, että löysit avun särkyihisi. Itse huomaan, että olen pikku hiljaa vähentänyt rakastamani leivän syömistä. En karpatakseni tai muuten, mutta ei vain maistu. Mulla on auttanut kalanmaksaöljy selkäkipuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä minun elämässäni suuri asia. Kalanmaksaöljyä myös käytän kesät talvet, D-vitamiini on tärkeää.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.