lauantai 19. tammikuuta 2013

Vielä joulukuultaNäitä kuvia piti tulla blogiin jo joulun aikaan, mutta tauti oli niin tehokas, että en jaksanut postauksia juurikaan laittaa.

Kuvat ovat Fuengirolan kirkosta. Ihastuttavia yksityikohtia on paljon, kannattaa klikata kuvia isommiksi.
 


Pysähdyimme myös sytyttämään kynttilöitä ja muistelemaan hetkeksi poisnukkuneita omaisiamme.

Tuohuksia ei  kirkossa enää polteta, kirkon taideaarteet kärsisivät savusta. Tekniikka on tässäkin asiassa tullut avuksi.
 
 
 

Kuvien merkitys katolisessa on suurempi kuin meillä luterilaisilla. Vähän vieraalta se tuntuu kun ihmiset rukoilevat kuvien edessä ja tuovat kukkia. Ehkä he niiden avulla pystyvät keskittymään tapahtumaan paremmin, ulkopuolinen maailma unohtuu.  Katselin erästä nuorta isää, joka tuli kirkkoon kahden pienen lapsen kanssa. Isä kosketti Jeesus-patsaan jalkaa ja sitten molempien lastensa otsaa. Hän varmaankin pyysi lapsillensa siunausta. Kunnioitan hänen hartauttaan, vaikka itse en Jumal-suhteessani mitään kuvia tarvitsekaan.

Kristittyjen kirkossa käydessäni on tunnelma jotenkin rauhoittava, lohdullinen ja turvallinen. Ovet ovat avoinna kaikille.
Posted by Picasa 

4 kommenttia:

 1. Todella kaunis kirkko teillä lähellä!
  Terveiset sinne ja hyvää pyhänseutua!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kirkko! Muiden uskontosuuntien kirkot ovat tosiaankin paljon koristeellisempia kuin luterilaiset kirkot.
  Terveisiä sinulle sinne Fuengirolaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin suomalaiset kirkot ovat paljon karumpia, tunnelma on kuitenkin harras sielläkin. Vai onko se tunnelmakin itsestä kiinni.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.