torstai 24. tammikuuta 2013

Upea konsertti Los Bolichesin kirkossa.Tulimme kirkkoon hyvissä ajoin, koska olimme kuulleet, että kaikki liput ovat myydyt.

Minulla oli aikaa tarkastella täältä kauempaa kirkon tekstiilejä. sivuilla olevissa vihreissä vaatteissa oli ristien lisäksi symbolisia kuvia Jeesuksen  ihmeteoista. Oikean puoleisessa näkyy viisi leipää ja kaksi kalaa.

Muistui mieleeni äidinkielenopettajan kertomus koulun uskonnon kokeesta. Kysymys kuului; " Mitä ruokia Jeesuksella oli käytössään ruokkiessaan viisituhatta miestä erämaassa?"
Pienen pojan paperissa luki, että visi lipää, ksi klaa.  Täydet pisteet tulivat, ei ollut kyseessä äidinkielen koe.

Kohta onkin keskityttävä lukemaan ohjelmalehtistä, konserttiyleisöä jo saapuukin sisään.


Konsertissa esiintyvät Helsingin Työväen Orkesteri, johtajanaan Luiz Ramirez ja Aurinkorannikon kuoro, Martti Kilpeläisen johdolla.

Konsertin ohjelma oli minulle hyvin mieluinen, ei liian vaikea. Olen jo siinä iässä, että nautin tutuista orkesteri- ja kuoroesityksistä. En oikein ymmärrä uutta musiikkia, olen kyllä yrittänyt, mutta miksi turhaan ahdistua, kun tuttua ja turvallistakin on vielä tarjolla. Saariahot jätän suosiolla nuoremmille, vai kuuluisiko sanoa fiksummille.

Tuli konsertissa ihania muistojakin mieleen, kun kahta ohjelmassa esitettyä laulua olen joskus nuorena itsekin päässyt kuorossa laulamaan.

Musiikin tasoa en osaa arvioida, minun tehtäväni onkin vain nauttia kuulemastani.
 


Kuorolaiset esiintyivät alttaritilassa ja orkesteri alttarin edessä alhaalla. Orkesterin kuvaa ei saatu, kun ei kehdattu nousta ylös kuvaamaan.

Musiikki olikin tärkeintä. On se vaan niin hienoa, että niin monet laulajat jaksavat kokoontua harjoittelemaan upeita teoksia ja ilahduttamaan meitä kuulijoita. Martti Kilpeläinen sai upeasti kuoronsa laulamaan.
 


Lopussa sai salintäyteinen yleisökin yhtyä lauluun. Täällä Fuengirolan kirkossa yleensäkin innostutaan laulamaan tavallisissakin tilaisuuksissa, myös miehet tulevat mukaan.

Tämän konsertin "sulattelemiseen" menee vielä monta päivää.  

Seuraavan konsertin Aurinkorannikon kuoro pitää 19.03.2013

 
Posted by Picasa

4 kommenttia:

  1. Ihanaa loman jatkoa sinulle niin musiikillisissa kuin muissakin merkeissä!

    VastaaPoista
  2. Varmasti oli sykähdyttävä konsertti. Tuttu musiikki on parasta, minulta jää - vaikka kaikkiruokainen yritän olla - myös nykymusiikki kuuntelematta. Varmasti siellä kuorotoiminta on myös tärkeä yhdysside suomalaisten välillä.

    VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.