keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Markkinat 
 
Tiistaisin täällä on isot markkinat. Siispä markkinpaikalle minä ja taata mokkulakauppaan. Sinne yritettiin mennä jo eilen, mutta tungos oli niin valtava, että ei jaksettu jäädä norkoilemaan vuoroamme. Suomalaisia lomailijoita oli tullut kuun vaihteessa paljon ja nyt oltiin vailla nettiyhteyksiä.

Vihannes ja hedelmätiskit saavat minut aina sekoamaan. Viime keväisestä sentään opin, että minun ei kannata kaikkia mahdollisia kasviksia kerralla hamstrata, tulevat ne kauppiaat taas ensi viikollakin.

Nyt näyttäisi olevan persimonien aika, niitä myytiin eurolla kilo. Ihmeteltiin niiden makeutta ja mehuisuutta, pehmeitäkin olivat. Suomeen taidetaan persimonitkin tuoda raakana.Minulla oli yksi ostos mielessä. Lentelin tänne vain lenkkitossut ja croksit mukanani ja se vihoitteleva vaivasenluu. Etsin kenkäkauppiaan, sellaisen joka myi muutakin kuin piraattitossuja. Selostin myyjäpariskunnalle, että nyt pitäisi löytyä mummelille mustat kengät. Ikäihminen ei voi joulukirkoon lenkkareissa mennä. Eipä tuo varsinainen päivän sankari lenkareista piittaisi, mutta hänen uskolliset palvelijansa voisivat syytellä mummelia kunnioituksen puutteesta. Eivät myyjät minun puhettani ymmärtäneet, mutta en minäkään heitä.

Hiplasin siinä paria mustaa kenkäparia, oikean jalan kenkä oli sopiva, mutta vasen oli liian pieni, se viheliäinen vaivasenluu. Myyjärouva ojensi sitten numeroa isompaa paria, mutta se olikin ruskeaa väriä. Negro, negro, parkaisin minä. No, ei tässä ole mitään rasistista mukana, negro on espanjankielellä musta.

Mustat kengät löytyivät ja nyt voin sanoa, että jalkaa suuremmat kengät. Silloin lapsena oli joskus toisin päin kenkää suuremmat jalat. Nirkkoon on vaan sullottava paperitollo ja hiihdeltävä varovaisesti. Yritettävä muistaa, että kenkä astuu varpaiden edellä. Pysyi se Peppi Pitkätossukin pystyssä ja Leningradcowboysit, vai pysyivätkö?

Investointi näihin kenkiin ei ollut kummoinenkaan seitsemällä €urolla heltisivät.
Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. Ennen mä pystyin syömään noita persimoneja tai sharonhedelmiksikin niitä kai sanotaan. No, en pysty enää. Tai ainakin viimeksi meni suu haavoille. Eipä ollut hinnalla pilatut kengät. Hieno on torimiljöö!

  VastaaPoista
 2. Jaa ihan kateeksi käy, kun oot päässy lämpimään?? Miten noi hedelmät onkin siellä niin hyvii. Aurinkoisia päiviä. Toivottavasti lämmintä piisaa. Veittäkää rattosa itsenäisyyspäivä.

  VastaaPoista
 3. Runsas tori, siellä olisi mukava kierrellä herkkujen äärellä.
  Edulliset kengät ja näyttävät hyvin jalkaystävällisiltä, se on lomamatkoilla tärkeä seikka. Minulla tuppaa matkoilla aina kengät hiertämään.

  VastaaPoista
 4. Löytyipä hyvät kengät ja vielä edullisesti! Minulla on vähän noita muistuttavat tosi mukavat kengät,mutta paljon paljon kalliimmat olivat.
  Ihana appelsiinikuva! Meilläkin on nyt appelsiinien ja persimonien aika:)

  VastaaPoista
 5. Kiva kun kengät löytyi.
  Onpas siellä hedelmiä.
  Ihanaa lomaa sinulle

  VastaaPoista
 6. Ei tuolla torilla tule ainakaan runsauden pula! Varmaan nuo kengät ovat mukavat jalassa! Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Herkullisen näköisiä persimoneja! Ovat saaneet kypsyä luonnossa eikä lentokoneessa.
  Hyvännäköiset kengät, ajattele, sait samalla rahalla isommat...no ei, ihan totta, kenkien on mahduttava jalkaan ja sallittava tepastelu. Ihan hyvältä ne jalassasi näyttävät ja kuka sen tietää, jos et itse kerro, että numerolla isonsit.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.