keskiviikko 12. joulukuuta 2012

12.12.12 Aurinkorannikolla.


Päivä onkin ollut aurinkoinen. Istuimme postissa jonottamassa postimerkkejä, joita ei sitten annettukaan, vaan lyötiin leimat vanhanaikaisella leimauskoneella.

Pientä rutiiniakin on jo päiväämme muodostunut. Aamulla ensimmäiseksi uimaan ja taata lenkille rantatielle. Kauppa-asiat, ruoanlaittoa ja siestaa. Taatalta tuo päivätorkku onnistuu, mutta minulta ei niinkään. Tässä eräänäkin päivänä olin juuri vaipumassa nirvanaan, kun yläkerran naapuri innostui möbleeraamaan kämppänsä uuteen kuosiin. Kauhea jyrinä kuului kun sohvaa ja kaappeja raahattiin pitkin kivilattiaa. Viimein hiljeni, mutta vain hetkeksi. Se sama jyrinä alkoi uudelleen. Luultavasti naapuri ajatteli, että se entinen järjestys oli sittenkin parempi.

Suomalaisia täällä asustaa monia satoja. Suomalaiseen kouluunkin on ilmoittautunut rapiat kolmesataa oppilasta. Suomalaisten omistamia liiketoimintoja on melkein joka alalta. Eipä juuri kielitaitoa tarvita. Tosin minä haluaisin tutustua paikallisiin ihmisiin, harmi vaan, että olen sellainen tankero noiden kielten suhteen.

Työttömyyttä on lehtitietojen mukaan paljon ja rosvotkin ovat lisääntyneet samaan tahtiin. Meitäkin varoitettiin jo matkalla lentokentältä tänne asunnolle, että talon edessä oli yhdeltä rouvalta ryöstetty käsilaukku. Varuillaan kannattaa olla, ihan rauhallista täällä kuitenkin tuntuu olevan.
 Jotain työttömyydestä kertoo sekin juttu, jonka luin Fuengirola.fi lehdestä. Kerrottiin, että Malagan metron 95:een avoinna olevaan työpaikkaan tuli 34.401 ihmisen työhakemukset.Espanjan myydyimmäksi kirjaksi on noussut Benedictus XVI:n kirja Jeesus Nasaretilaisen elämästä. Paavi on laittanut jouluasetelman uusiksi. Itämaan tietäjätkin ovat hänen mukaansa täältä Andalusiasta. Mielestäni vanha jouluevankeliumi on ihan hyvä, en halua muuttaa mielessäni siitä mitään. Paavi saa pitää oman mielipiteensä ihan vapaasti. Täällä Espanjassa kuulemani mukaan lapset saavat joululahjansa vasta loppiaisena, niinkuin Itämaan tietäjätkin toivat lahjoja Jeesus-lapselle, näin on kai aina ollut.

Kuuntelemme täällä Espanjassa suomenkielistä radio-ohjelmaa taajuudelta 102,6 MHz. Ohjelma lähetetään jostakin Keuruulta, ollaan siis hyvin tietoisia mitä Keuruun sosioteetille kuuluu. Välillä ohjelma siirtyy tänne Aurinkorannikolle ja suurin osa lähetysajasta täytetään vanhalla suomalaisella iskelmämusiikilla.

Televisiosta tulee digiboxin kautta vain espanjankielistä ohjelmaa kymmeniltä eri kanavilta. Onneksi meillä on asunnossa vanha televisio, sellainen isopeppuinen, joka täyttää kirjahyllyn tipitarkkaan. Tästä jos irrottaa digin piuhat pois, niin pääsee katsomaan TV Finlandin ohjelmaa, sinne on kerätty uutisia ja jotain Ylen lähettämiä ohjelmia. Uutisia tulee katsottua, mutta ei paljon muuta. iltaisin lueskellaan ja yhdet sukatkin olen jo kutonut.
 


Sunnuntaina kävimme Los Pacosissa bussilla. Tontut jo käyvät tarkistamassa mihin taloon kannattaa tulla lahjojen kanssa.


Siellä hyvä maamerkki, musta hårkå korkealla vuorella.


Pienet hiekkataiteilijat rannalla. 


Tässä vähän isompien taiteilijoiden luomuksia.
 
Posted by Picasa

10 kommenttia:

 1. Mukavalta kuulostaa aika siellä.Ole vaan varovainen etteivät rosvot yllätä!
  Ja hih,mitä se paavi on nyt mennyt sekoamaan,vai Andalusiasta ovat itämaan tietäjät;D
  Ja niin upeita taas nuo hiekkateokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Espanjan sanomat tästä paavillisesta "ilmoituksesta" kertoivat. :-)

   Poista
 2. Olen samaa sukua Taatan kanssa, päivätorkut onnistuvat oikein hyvin!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kuulumista, mukavalta kuulostaa ja sääkin näyttää olevan oikein hyvä! Kuvat sen kertovat!

  Me täällä teemme lumitöitä joka päivä.

  Hyvää joulunalusaikaa sinne Aurinkorannikolle!

  VastaaPoista
 4. Voi että nyt iski kaipuu.Oltiin viime kevät talvella juuri noissa maisemissa kaksikuukautta. "Härkäpääkin" siellä omalla paikallaan katselee.Nuo hiekka veistokset on kyllä taitavasti tehty.
  Toivotan sinne aurinkoa ja mukavia kävelyjä sinne ranakadulle.

  VastaaPoista
 5. Mukavalta kuulostaa teillä siellä olo.
  Niin ihana trumpeettipuu, vai mikä sen nimi on.
  Ihanko on Paavi ruvennut hupsuttelemaan.
  Nuo hikkataiteen ovat hienoja.
  Mukavaa oloa sinne teille! ♥ ♥

  VastaaPoista
 6. Taitavasti tehtyjä hiekkaveistoksia ja rakennelmia.
  Espanjassa on todella huono taloudellinen tilanne ja korkea työttömyysaste.
  Siellä näyttää olevan leppoisat säät, täälläkin on nyt ollut sopivan tyyntä ja pieni pakkanen, on kevyt hengittää tässä raikkaudessa.

  VastaaPoista
 7. Voi paavia. Mutta tosi hienon viestin pisti twitteriin :)

  Kuulostaa mukavalta. Poislukien rosvot. Luulen, että työttömyyys tulee jättämään jälkensä nykyisiin Espanjan sukupolviin. Italiassa taitaa olla vähän samanlainen tilanne.

  Toivottavasti pääset vielä "nirvanaan", ilman naapurin huusholleerausta :)

  VastaaPoista
 8. Hieno tunnelma välittyy kuvistasi! Eikä ole lumitöitä. Sitä kun nyt täällä riittää. Kyllä sinäkin vielä siihen siestalepoon totut, kunhan aikasi harjoittelet ja naapuri saa kamat paikoilleen.
  Oikein hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Hurjastihan on tullut jo päivärutiineja! Opettele vaan siestan aikaan vetämään nokoset, sillä elämähän on iltapuoleen vilkkaimmillaan niillä leveysasteilla! Rosvoja on ihan joka paikassa, se rosvous kun on muodostunut joillekin ammatiksi.
  Varoa kannattaa.
  Melkein olin siellä mukana kun näin tuon ison mustan härän siellä vuorella. Muistan sen omalta reissultani, vaikka siitä jo vuosia onkin.
  Mukavia lököisiä päiviä teille molemmille.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.