tiistai 10. heinäkuuta 2012

Valamon ruususta uudet kuvat
Edellisessä postauksessa kyselin kukan nimeä. Siinä ilta-auringossa kuvatussa otoksessa väri oli erilainen. Tämä on nyt luonnollisempi väri.


Yritin ottaa lähikuvaa, mutta tuuli tempaisi kukan toiseen sivuun.Vuorimänty jää tässä elintilataistossa toiseksi.
Posted by Picasa

24 kommenttia:

 1. On, on, kohta on näytettävä oksasaksia. :-)

  VastaaPoista
 2. nuo ruusut ovat sitkeitä kasveja, ja kauniita.<3333

  pitäisikö tuo vuorimänty pelastaa ruusun tappavasta syleilystä?

  VastaaPoista
 3. Voi noita Aili-kullan puheita;-) Minä hävittäisin vuorimännyn ja säästäisin ruusun. Näin ei piätnyt käydä, mutta olen tullut jonkin verran ruusujen viemäksi.

  Nytkin kukkii yksi äidiltä saatu pensasruusu, jonka nimeä en edes tiedä ja se kukkii kauan. Ja Hansa kukkii tuoksuen vielä lumilla...

  Nyt tunnistaa Valamonruusuksi. Minä en kuvaa enää muuta kuin pilvisellä ilmalla, sillä aurinko muuttaa ainakin minun kameran ottamien kukkien värit ihan oudoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös huomannut tuon valon haitallisen vaikutuksen väreihin. Siitä syystä kävin kuvaamassa valkoisia pionejani yöllä.
   Ilta-aurinko varsinkin saa mukavia värimuunnelmia aikaiseksi.

   Poista
 4. Hehkuvan väriset ruusut. Ruusut minäkin säästäisin ja kantaisin männyn toiselle paikalle.

  VastaaPoista
 5. Helsingissä Meilahden Arboretumin Ruusutarhassa käydessäni huomasin, että kirkas valo ei todellakaan ollut hyvä ruusujen väreille valokuvia ottaessa Täytyy ruveta käymään siellä milloin aamulla milloin illalla ja syksylläkin silloinkin, kun lumi on satanut.

  Havupuiden ja ruusujen yhdistelmä lumosi siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo viimeinen lause rohkaisee. Ehkä meilläkin saadaan mukava rinnakkaiselo syntymään ruusulle ja vuorimännylle.

   Poista
 6. Vuorimänty on kyllä komea kunnes kasvaa ylisuureksi. Mutta Valamon ruusu leviää kukkiakseen joka kesä. Siinäpä vasta dilemma. Voivatko jatkaa rinnakkaista eloaan?
  Minä rakentelen täällä niemen nokassa ruusutarhaa, suviruusun kukinta-aika on pian ohi, Valamon ruusussa on lupaus, Tornionlaakson ruusu kärsi muutosta ja siinä on vain muutama kukkanen. Pienet ruusut joiden nimeä en edes tiedä, ovat liian lapsia kukkiakseen. Ristinummelaisen kukat näin ensimmäistä kertaa ja villiintynyt juhannusruusu kukkii pikkuruisin yksinkertaisin kukin matkamökin varjossa. Mutta ehkä ensi kesänä... ja minun mäntyni ovat jyhkeitä suomalaisia perusmäntyjä, joita varjelen, vaikkakin pelkään myrskyn kaatavan ne mökkerön katolle.
  Tulipa tässä nyt tarinaa...sorry.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luettelo ruusuistasi on jo kunnioitettavan pitkä. Pian saat asua oikein ruusutarhassa. Toivottavasti kaikki lähtevät kasvamaan ja selviävät talven kylmyydestä.

   Poista
 7. Valamonruusu kukkii runsaasti. Sinne Turkuun jäi minun Valamonruusuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä nyt sitten uudet asukkaat saavat nauttia ruusustasi.

   Poista
 8. Olispa isompi piha, niin laittaisin kyllä paljon enemmän ruusuja. Tämä valamo on tosi kaunis!! Minulla on kääpiövuorimänty,jonka olen saanut pysymään aika hillittynä kun typistän nuo vuosikasvaimet alle puoleen tuossa kesäkuun lopussa. Sen ansioista se on myös tosi tiheä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en enää haaveile isommasta pihasta. Tämä pikkuruinen riittää meille.
   Kiitos tuosta vuorimäntyideasta.

   Poista
 9. Valamo on niin upea ja siulukas ruusu <3

  VastaaPoista
 10. Kaunista, kaunista! =D Haittaako mäntyä tuo kesäinen ruusun syleily? Että jos se ei ole moksiskaan, niin mikäs ettei siinä viheriänä kaunista tilaa talvisin ja kesäisin sitten ruusukaton alla, ikäänkuin kehikkona.

  VastaaPoista
 11. Vastaukset
  1. P.S.
   minä en luultavasti mäntyä siiräisi,
   ehkä jonkun oksan joskus leikkaisin.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.