maanantai 9. heinäkuuta 2012

Ruusujen aikaan.
Ensimmäiset Astrid Lindgren ruusut avautuivat.


Onkohan tämä Valamon ruusu?Metsäretken satoa. Täällä on samantapaisen piirakan ohje.Nyt tuntui sopivalta ajalta ottaa esiin vanhat ruusukupit, valmistaja Rosenthal. Kupin pohjaan on posliinimaalari tekstannut, Julen 1924.Tämän kupin valmistaja on Zeh Scherzer. Leiman lisäksi pohjassa on numerot 07742 ja näiden alla vielä 60. Mikä lienee tarkoitus?

Näitä vanhoja kuppeja löytyy lisääkin. Seitsemäntoista vuotta sitten meillä järjestettiin kaksosvauvojen ristiäiset, vieraita oli paljon. Silloin keräsin juhlapöytään kirpputoreilta ja antiikkikaupoista vanhoja kauniita kuppeja. Pulla-asetteja kaikissa ei ollut, ne korvasin lasisilla aseteilla.
Muistelen, että vieraat tykkäsivät näistä kupeista. Kupit ovat nykyään varastoituina, koskahan tulisi seuraavat ristiäiset? :-)Olisi ihanaa jos vielä nytkin näitä kauniita kuppeja käytettäisiin. Meillä taata suosiikin vanhaa pientä kahvikuppia, mutta minulla on teen juojana käytössä muki.

Ainakin kerran kesässä on mukava kaivaa ruusukupit esille ja nauttia kahvin ja ruusun tuoksusta.

Posted by Picasa

18 kommenttia:

 1. Valamon ruusulta näyttää! Ja nuo kahvikupit! Ihanat, suorastaan suloiset. Muistan kun kerroit hankkineesi niitä silloin ristiäisiin.
  Miten sitä arkipäivinä tarraakin mukin korvasta kiinni kuin elämänsä hädässä ja siemaisee kahvit tutusta "motista". Olispa juhlaa kerrankin kattaa itselleenkin Rosenthalin kuppi täyteen höyryävää eliksiiriä ja juoda se nauttien ja kiireettä. Siis mihinkä nyt eläkeläisellä ylipäätään kiirettä???
  Marjapiirakka näyttää herkulliselta ja kokemuksesta tiedän, että se myös herkulta maistuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Valamonruusun väri ei kuvassa ole ihan oikea. Tuolla aikaisemmassa bloggauksessa on koko valtava pöheikkö näkyvissä, niissä kukissa on oikeampi värisävy. Valon runsaus taisi tuon värin muuttaa.
   Kun tulet seuraavan kerran käymään, niin otetaan ruusukupit esille. :-)

   Poista
 2. Unelma, minäkään en olisi väristä tunnistanut Valamon ruusuksi. Sitä kun kasvaa naapurimme rinteessä ja vähän näkyy meillekin, niin väri on enempi aniliini, mutta erittäin erottuva ja kaunis. Ei sillä etteikö tuokin ruusukuva olisi kaunis;-)

  Vanhat ruusukupit ovat niin lumoavia. Äiti ei ikinä suostu juomaan mukista ja hänellä on aina kauniit kupit myös teepöydässä. Siis ruusukupit teepöydässä, mutta ne ovat teenjuontiin tarkoitetut eli isommat. Ne ovat ehkä Viipurista...Minä juon teeni muumimukista ja yhden ison kahvin aamulla KoKo:n mukista. Silti jaksan aina ihailla pieniä ruusukuppeja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta-auringossa kukan väri muuttui.

   Nuo ruusukupit ovat kauniita ja herkkiä. Tiskikoneeseen niitä ei voi laittaa, ehkä siinä syy ruusukuppien katoamiseen kahvipöydiltä.

   Hassu minäkin olen, kun pienissä tiloissamme kaikenlaisia kupposia säilyttelen. :-)

   Poista
 3. Oh, ruusut, ihania. ja on nuo ruusukupit ihania myös, olisikin juhlavaa tuollaisista juoda ristiäiskahvia! Jospa ne aksoset pian jo järjestävät risitäisiä.
  Hyvää tätä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhla oli ihana eriparikupeista huolimatta.

   Toivottavasti ei nyt ihan pian niitä ristiäisiä tule ainakaan kaksosten toimesta. :-)

   Poista
 4. Ihanat ruusut! Omistamasi ruusukupit ne vasta ihania ovat. On kivaa joskus kattaa arkenakin kauniisti, jotenkin kahvi maistuu paremmalle silloin!

  VastaaPoista
 5. Nätti kuppi. Pikkasen muistuttaa Valamo-ruusua, pitäisi nähdä nuppu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kukan väri nyt hämää. Yritän käydä ulkona ottamassa uuden kuvan.

   Poista
 6. P.S.
  Kuvani Valamoruususta suurenee:

  http://hannelenparatiisi.blogspot.se/2012/07/lapsellinen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalta näyttää. Nyt otin ruusustani uudet kuvat.

   Poista
 7. Ihana tuo valamon ruusu.
  Katselin kuviasi ennen postattuja. Niin ihania. Missä sijaitsee se Loviisan puutarha jossa kävit? Voiko siellä kuka vaan käydä?
  Me käytiin Suursarvilahdessa lähellä Loviisaa, yhdessä yksityis puutarhassa. Siellä oli myös ihana puutarha, Voi mitä herkkuja olet postannut. Mukavaa kesänjatkoa sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusu on kyllä kaunis. Ohikulkijat pysähtyvät sitä ihastelemaan.

   Aaltosen puutarha on yksityinen kotipuutarha. Heillä on avoimet ovat ainakin joidenkin Loviisan tapahtumien aikohin. Me kävimme nyt "Ruusujen hurmaa Loviisassa" päivillä. Syksyllä on elok. 25.-26.08. "Loviisan Wanhat Talot" tapahtuma. Uskoisin, että Aaltosen puutarhaankin on silloin ovat avoinna.
   Kannattaa katsoa netistä. www.loviisanwanhattalot.fi

   Poista
  2. Kiitos Unelma. Siskoni Lahdesta käy usein Loviisassa. Hän on hyvin kiinnostunut puutarhoista.
   Me asuimme siellä ja olen käynyt 3v. koulua Lovisassa. Muutimme sieltä pois olisiko- 52.

   Poista
  3. Kaupunki onkin sinulle sitten tuttu. Vuodet ovat sielläkin tehneet tehtävänsä, mutta kappeli taitaa sentään olla ennallaan?

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Käydessäni vierailulla blogissasi, muistui mieleeni omat ruusukuppini.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.