perjantai 11. toukokuuta 2012

Naurua etsimässä.

Eilen illalla katselin Teemalta kiinnostavan tiededokumentin Naurua etsimässä. Kerron siitä tuonnempana lisää.Tiistaina meille tuli yllättäen tilaisuus päästä osalliseksi hauskasta tapahtumasta.

Vasta eilen tajusin kuinka tärkeää on välillä nauraa oikein koko sydämestään. Kokemus on virkistävä ja riemullinen."Nasevat kurtut" esiintyivät Topeliussalissa, Ulla Tapaninen kertoili hauskoja juttuja ja lauloi. En muista aikaisemmin kuulleeni hänen lauluaan.

Vapauttavassa naurussa aivoista erittyy endorfiinia ja se lievittää kipua, luin netistä. Ilmankos minäkin unohdin keppini ja nauroin vapauttavaa naurua muun yleisön kanssa.
Väliajan jälkeen saimme kuulla konsertin. Viisi omien soittimiensa huippumuusikkoa olivat esiintymässä. Oli huikea elämys kuulla heidän soittavan.

Kiitos, Eeva, tarvitsin juuri tätä.

*

Palataan Teemalle. Tämä ohjelma on vielä nähtävänä Yle Areenassa 09.06. asti. (Suomessa)

Me suomalaisethan emme perinteisesti ole mitään nauravaa kansaa. Vanhakansakin sanoo, että "mies se tulee räkänokastakin, vaan ei tyhjän naurajasta."

Ohjelmassa kerrottiin, että sydänongelmatkin helpottuisivat, jos nauraisimme enemmän. "Stressi supistaa verisuonia, kun taas myönteiset tunteet ja nauru niitä avaavat."

Ohjelmassa kerrottiin mm. ameriikkalaisista ammattinaurajista, jotka olivat esinauramassa saippuasarjoissa. Nämä ihmiset kertoivat kuinka he olivat onnellisia yhdessä ja voivat kaikki oikein hyvin. Sitten tuli tekniikka ja naurukoneet, jotka veivät aidot naurajat kortistoon. Monet masentuivat ja kaipasivat yhteisiä nauruhetkiään.

Tämä ohjelma antoi minulle paljon ajattelemisenaiheita, en voi kaikkia tapahtumia tässä toistaa, suosittelen katsomaan ohjelman.

Ehkä voisimme paremmin, jos voisimme nauraa niinkuin pienet lapset. Vauvatkin osaavat jo nauraa 2-4 kk:n ikäisinä.
Lukekaa tämä netistä lainaamani juttu ja antakaa naurun tulla.

"Australiassa radioasema maksaa palkkioita (1000-5000 Dollaria) soittajille heidän noloimmista kokemuksistaan. Tämä kokemus palkittiin 5000 dollarilla...

Olin tehnyt aamiaiset ja valmistanut lapset kouluun, kun kello oli jo 8:45. Matka vastaanotolle kestää n. 35 minuuttia, joten minulla ei ollut juurikaan luppoaikaa.

Kuten suurin osa naisista, minäkin kiinnitän erityistä huomiota hygieniaan ja siisteyteen ennen tällaista "käyntiä". Joten kiirehdin yläkertaan, riisuuduin, kastelin pesusienen, joka oli lähinna ammetta ja pesin "ko. alueen" varmistaakseni, että se oli "esittelykunnossa". Heitin pesusienen pyykkikoriin, puin päälleni ja hurjastelin autollani vastaanotolle.

Olin odotushuoneessa vain muutaman minuutin kun minut jo kutsuttiin sisälle. Toimenpiteen tuntien, kuten uskon kaikkien naisten tuntevan, hyppäsin toimenpidepöydälle ja katselin huoneen toista seinää ja kuvittelin olevani Pariisissa tai aivan muualla miljoonien kilometrien päässä.

Yllätyin hiukan kun tohtori sanoi "jahas, sitä on siistitty paikkoja oikein erityisellä huolella", mutta en vastannut mitään. Kun aikani oli ohi, huokaisin helpotuksesta ja lähdin kotiin. Loppupäivä sujui normaalisti- shoppailua, siivousta, kokkailua etc.

Koulun jälkeen kuusivuotias tyttäreni leikki itsekseen ja huusi minulle kylpyhuoneesta:- "Äiti, missä mun pesusieni on?"Käskin hänen ottamaan uuden seinäkaapista. Hän vastasi:- "Ei! Tarvitsen sen mikä oli ammeessani, siinä on kaikki minun glitterit ja kimalteet!""

*

Minulla on ajanvaraus kuun lopussa vuositarkastukseen. Toivottavasti ei tapahdu mitään kommelluksia. :-)
Posted by Picasa

16 kommenttia:

 1. Hihi,nauru kyllä tuli tuota juttua lukiessa;DD
  Ja onnea vuositarkastukseen Unelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Austraalian tarina oli todella 5000 dollarin arvoinen. :-)

   Poista
 2. Hyvä hyvä: lisää vain niitä kimalteita ja muita koristuksia 'sinne';DDD

  Oikein naurettavan hauskaa äitienpäivää, Unelma.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on ihan mukava vähän löysäillä pipoa.
   Hauskaa äitien päivää sinne teille myös.

   Poista
 3. Ei muuta kuin kiillettä ja glitteriä vaan, siitä syntyisi ihanat naurut - myös sille doktorille. Mutta ihan totta, joka päivä pitäisi olla aihetta lauluun ja nauruun. Niillä on tervehdyttävä vaikutus. Ja parasta naurua on nauraa itselleen. Siihen kun kykenisikin.
  Iloa viikonloppuusi ja hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se nauru vaan antaa hyvää mieltä. Sieltä tiistain tapahtumastakin poistui hymyilevää väkeä.
   Nauru pidentää ikää, sanoo vanhakansa.

   Poista
 4. Kiitos Unelma nauruista. Nauru pidentää ikää.

  VastaaPoista
 5. Nauru pidentää ikää. En ole koskaan tainnut nauraa niin antaumuksella kuin Tampereella teatterissa (en muista kumpi se oli) kun katsoin näytelmän "Piukat Paikat". Tai siis nauroin. Tästä on aikaa, mutta kokemus on vieläkin mielessä.

  Olen tämän jutun kuullut täkäläiseltä radioasemalta ja kyllä hersytti nauruhermoja. Juu, juhlakunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen nauranut vedet silmissä katsellessani vanhaa mustavalkoista elokuvaa Piukat paikat. Se on mielestäni vieläkin yksi hauskimmista katsomistani elokuvista.
   Hyvän jutun voi lukea tai kuulla useamminkin ja aina naurattaa.
   Oikeastaan parhaita juttuja ovatkin ne todellisuudessa tapahtuneet.

   Poista
 6. Nauru tuli täälläkin glittereistä. Ulla Tapaninen on loistava komedienne ja laulaja. Lapsetkin tykkää hänestä, Risto Räppääjä-elokuvissa hän on kyllä elementissään.
  Kiitos linkistä Teemalle.
  Iloista äitenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo teeman juttu oli hyvä, siinä oli asiat tuotu ruudulle esimerkkien avulla. Ei tuntunut liian tieteelliseltä tavalliselle mummelillekaan.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Olisipa se hieno juttu , jos osaisikin huvittaa lukijoita niin, että naurua riittäisi ja lisää elonpäiviä siunaantuisi.

   Poista
 8. Kiitos ihanista sanoista Mamma! Sain hyvät naurut itsekin kirjoituksestasi! Kerron terveisesi muillekin, juuri tämän takia tätä tehdään! Hyvää Äitienpäivän iltaa vielä, aurinkoa, iloa ja lämpöä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä onkin ollut ihana. Lapset ja lapsenlapset ovat käyneet. On ollut iloa ja lämpöä.
   Kiitos sinulle ja terveiset kaikille.

   Teki mieli kertoa se Ullan viimeiseksi kertoma juttu tässä blogissa, mutta en uskaltanut, jos se on hänen vakio-ohjelmassaan. Siksi valitsin tuon austraalialaisen.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.