Mustikka, Ruis ja Rypsi
Voimaruokaa Suomesta.
Viime sunnuntaina sain lahjaksi tämän keittokirjan. Nyt olen tutustunut kirjaan ja tänään valmistin ensimmäisen aterian kirjan ohjeella, tosin jouduin sen muuntamaan viljattomaksi.
Tämä kirja on pienoistietokirja suomalaisesta voimaruoasta. Kirjan tekijät ovat alansa huippuammattilaisia.
Erityisesti minua ilahdutti monet kiinnostavat kasvisruoat resepteinä, sekä tietopakettina.
Löytyipä täältä sellainenkin hauska osio, kuin "Väreissä on voimaa". Muistan jo vanhastaan joskus lukeneeni sellaisen suosituksen, että ruokalautasella pitäisi olla vähintään viittä eri väristä ruokaa. Kasvisruokaa syövä lapsenlapseni jo pienenä tyttönä meillä käydessään aina muisti tarkistaa, että onko varmasti viittä väriä. Kasviksista tuo lista helposti täyttyykin.
Lähiruoan arvoa kirjassa myös korostetaan, saamme pienennettyä hiilijalanjälkeämme, jos käytämme edes hieman nykyistä enemmän lähellämme tuotettua ruokaa.
Ruokaohjeet ovat selkeitä ja konstailemattomia, tarvittavat ainekset yleensä löytyy jo lähikaupasta. Monet reseptit on myös kirjassa kuvattuina. "Yksi kuva selvittääkin asiaa enemmän kuin tuhat sanaa;" sanoo vanhakansa.
Valmistin kirjan ohjeen mukaan juurespihvejä, koska niistä ei kuvaa löytynyt, niin kuvasin itse. Ohjeen lainasin ruokablogiini hieman muunneltuna, "Viljatonta ruokaa" löytyy täältä.
Oi miten nättiä tuolla pihallasi onkaan! Ja kirja vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta!
VastaaPoistaMukava kirja tämä on, paljon asiaa.
PoistaNyt olen tämän viimeisen vuoden aikana joutunut huomaamaan, että jauhoja meillä käytetään melkein joka ruokaan, leipomisesta puhumattakaan.
Onneksi on noita vaihtoehtoja runsaasti.
Todella kaunista on sinun pihallasi:)
VastaaPoistaKevät on kukkeimmillaan.
PoistaVarmasti paljon hyviä vihjeitä.
VastaaPoistaKyllä, kaikkea en ole vielä ehtinyt lukeakaan.
PoistaTänään oli tosi upea päivä, mutta niin on sinun puutarhasikin. Uskomattoman rehevä!
VastaaPoistaKäyn katsomassa juurespihvien ohjeen, ne kiinnostavat kyllä. Syömme tosi paljon kasvisruokaa, vaikka kaikkea ei valitettavasti saa omasta kasvihuoneesta.
Hieno ja mielenkiintoinen kirja.
Miten jalkasi voi?
Keväällä on niin raikkaat värit luonnossakin.
PoistaJalka alkaa vähitellen parantua. Tänään hrjoittelin jo kulkemaan ilman keppejä. Pääsin jo ottamaan kuviakin. :-)
Mustikka, ruis ja rypsi, niistä pidän ja niitä käytän ruokiin aina kun vain voin.
VastaaPoistaIhana keväinen piha, siellä on hyvä vahvistua niin Unelman kuin pikkusammakoidenkin.
Meillä voidaan jo aika hyvin. Huomenna kurkistamme taas samppialtaalle.
PoistaMinä en ole tuollaisesta viiden värin sarjasta kuullutkaan, mutta ihan hyvä suositus, lapsiakin varmaan kiinnostaa.. meinaan kokeilla kesällä jahka pääsen mummoilemaan (kunpa vaan muistaisin).
VastaaPoistaPuutarhasi on todella ihanan rehevä!
Yhtään en muista mistä tuollaisesta viiden värin sarjasta olen joskus kuullut. Hyvin se tepsi lapsenlapsiin, kun he olivat pieniä. Uskoisin, että toimii vieläkin.
PoistaYritän muistuttaa jossain välissä. :-)
Oikein ihastuttava piha sinulla onkin.<333
VastaaPoistaKasvisruokia pitäisi enemmän harrastaa, kesällä se onkin helpompaa;))
Kasvisruoka on terveellistä ja yllättävän hyvää. jos sen kunnolla tekee.
PoistaAi että, kun onkin hyvän näköinen ruokaannos, nami!
VastaaPoistaVarmasti onkin hyvä kirja, paljon hyviä ohjeita terveellisiin ruokiin.
Sun pihasi on siellä kuin paratiisi, kukkia täynnä!
Mielestäni keittokirja on kiinnostava ja monipuolinen.
PoistaRuoka-annostesi kuvat kyllä ovat niin taidokkaita.
VastaaPoistaHyvin kävisivät alan julkaisujen kuvitukseen. Pihanne on tosi kaunis..
Kiitos Minttuli.
PoistaTosi hyvä kirja ja niin totta! Olen ollut myös yhteydessä kirjan tekijöihin ja olen vaikuttunut.
VastaaPoistaUuteen painokseen tuli joku selvennys niihin öljyjen sisältämiin energioihin tms. Siitä taisi silloin olla bloigissani juttua. Ei siinä muuta kuin yksi taulukko oli vähän vaikeasti tulkittavissa.
Hyvä kirja, pojalta sain lahjaksi.
Poista