tiistai 13. maaliskuuta 2012

Puutarhamyymälässä.


Olen täällä kaupungilla ihmetellyt yhtä asiaa, kukkien siemeniä ei löydy mistään kaupoista.Päätimme tiedustella asiaa Infopisteestä. Siellä kerrottiin, että siemeniä löytyy puutarhamyymälästä, mutta sinne on pitkä matka, tarvitsette auton. Eikö sinne mene bussia? Ei kulkenut bussi sinne asti.

Suuresta puutarhamyymälästä kuultuani, halusin ilman muuta käydä siellä. Auto ei olle mikään ongelma, kaupungissahan on mittariautoja. Taksilla ajelimme pois kaupungista ja valtava myymälä löytyi.


Siemeniä oli valtavasti. Hinnat olivat ihan kotomaamme luokkaa.


Kasvihuoneet olivat valtavia, korkeita. Miten olisi appelsiinipuu isossa ruukussa?Tai sitruunapuu.Entä isoja kaktuksia. Tämän kaktuksen nimi on mielestäni vähän epäreilu, anopinjakkara.


Keramiikkaa ja patsaita löytyi joka makuun.Tuollaisen kanaemon poikasineen olisin mieluusti tuonut kotipihalle.
Olimme ihan maaseudulla. Näin paljon villivihanneksiakin, niitä joista Yaelian on blogissaan kirjoittanut.Taata ei ollenkaan innostunut vihannesten keruusta, varsinkin kun hän olisi ollut se, joka kiipeää parimetrisen aidan yli laitumelle.


Paluumatkalle lähdimme apostolinkyydillä, eli jalkapatikassa.

Onnistuimme putoamaan kartalta, onneksi osuimme lähelle poliisiasemaa. Nuori ystävällinen poliisi näytti koordinaattimme ja neuvoi tietä kaupunkiin.

Näistä mukavista poliiseista muistui mieleeni ensimmäinen Espanjanmatkamme Francon aikaan. Opas varoitteli meitä valokuvaamasta niitä poliiseja, joilla oli paistinpannua muistuttava lakki päässään. Jos huomaavat kuvaamisen, niin ottavat filmin kamerasta.

Kuvan partiointitehtäviin ajavat poliisit huomasivat kamerani ja vilkuttivat iloisesti mummelille.Kukkia ja kuvia puutarhamyymälästä tuli otettua valtavasti, kiitos, jos jaksoitte katsoa tänne asti.
Posted by Picasa

23 kommenttia:

 1. On teillä ollut hieno puutarha reissu ja mitä ihanuuksia siellä olikaan:)

  VastaaPoista
 2. Valtavat kasvihuoneet häkellyttivät, palmutkin mahtuivat siellä katon alle.

  VastaaPoista
 3. Voi että, kaikkiha ne olisi halunnut kotiin sieltä tuoda, hi!
  Mutta siemenpussit taitavat olla ainoita, mitä voi tuoda....ja niissäkin pitää olla tarkkoja nykyään!

  VastaaPoista
 4. Olipa hieno puutarhakauppa, ja siemen valikoimakin oli hyvä.
  Komeita poliisia.
  Kyllä kesällä sinun puutarhassa sitten kukkiikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesää tässä jo odotellaan ja puutarhan kopsuttelua.

   Poista
 5. Hieno puutarhakauppa,täälläkin on tuontapaisia paljon,mutta torin tavallisessa kukkakaupassa on myös hyvä siemenvalikoima.Ja sinähän löysit villisinappia,tuo keltakukkainen kasvi.Poimitko lainkaan? Se on tosi hyvää salaatin joukossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä täällä ihmettelinkin, kun siemeniä ei löytynyt kukkakaupoista.

   Poista
 6. Ai nyt näin tuon aidankin,eli ei tainnutkaan olla helppoa niitä poimia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasin aidan rakosesta. Käsi olisi ylettynyt, mutta kasvit näyttivät liian pölysiltä lautaselle laitettavaksi. Kova liikenne vieressä.

   Poista
 7. Mukava reissu teillä puutarhamyymälään. Voi, minä haluaisin tuon appelsiinipuun, ja tuon hevospatsaan, ja-ja-ja...anopinjakkaran toin joskus Teneriffalta ja sain sen elämään puoli vuotta! No, paras ostaa appelsiinitkin ilman puuta suoraan marketista sittenkin.
  Lökösiä päiviä sinne lämpimämpään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinua ajattelin noita hevosia katsellessani. Hyvin olisivat pihallesi sopineet.

   Poista
 8. Kuviasi on ilo katsella ja sujuvia tekstejäsi mukava lukea. Ilo on tietysti myös, kun sieltä on tunnistavinaan tuttuja paikkoja.
  Ei mikään ihme, että niin monet muuttavat Aurinkorannikolle talveksi. Kaunista ja sopivan lämmintä. Te tunnutte löytävän uusia ja taas uusia mielenkiintoisia paikkoja. Kiitos paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turistikohteet ovat jääneet melkein kuvaamatta, kun on niin paljon muuta jännää ikuistettavaa.

   Poista
 9. Onpas kyllä kaikkea ihanaa yllinkyllin! Appelsiinipuu olisi ihan kiva takapihalla... Niin ja patsaitakin voisi hankkia. Taitaisi kyllä tulla muutama ylikilo. Mutta anopinjakkaran jättäisin kyllä sinne kasvamaan.
  Kivoja poliiseja siellä ja saarillakin on. Joskus eksyttiin mekin ja apua tuli. Silloin ei ollut koordinaatteja, vaan tavallisia paperikarttoja vaan.
  Leppoisaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tässä harmittaakin, kun koneeseen saa tuoda niin vähän tavaraa. Markkinoiltakin tekisi mieli ostella monenlaista mukavaa, mutta laukut täyttyvät matkavaatteista.

   Poista
 10. Minä kerran toin kyyhkysen laukussa Englannista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuliko kyyhkynen turvatarkastettuna hengissä perille?

   Poista
 11. Hieno ja kaunis käyntikohde, Unelma;DD

  Mukavaa jatkoa sinulle ja Taatalle.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aili-mummo, yritämme ottaa lomasta kaikki irti.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.