maanantai 26. maaliskuuta 2012

Iltakävelyllä II.Löysimme kirjaston vierestä tämän kauniin puiston.Puisto on hyvin rehevä, paljon erilaisia puita ja pensaita ja näin keväällä täynnä lintujen laulua.


Solisevat purot ja putoukset, sillat ja kävelytiet muodostavat mukavan keitaan kaupunkilaisille.Tuo ihmeellinen "puu" ei selvinnyt meille, onko se taideteos, vai mikä kumma. Valtavan suuri se on. Emme päässeet lähempää katsomaan, se on korkean aidan takana. Pitäisi lähestyä toisesta suunnasta.


Arvelimme, että tässä puretaan härkätaisteluarenaa, mutta ei se niin ollutkaan. Arenaa peruskorjataan.

Olin luullut, että härkätaistelut ovat jo loppuneet EU-Espanjassa. Kanarian saarilla ja Kataloniassa ei enää härkätaisteluita järjestetä, muualla vielä.

Vannoutuneet härkätaistelujen ystävät pitävät niitä suurena taiteena ja matadorit ovat palvottuja sankareita. En ymmärrä, en, en.

Eläinten kannalta olisi parempi, että sellaiset nykypäivän "matadorit" kuin Fernando Alonso Ferrarillaan tyydyttäisi ihmisten jännityksen kaipuuta. Konevoimat eivät tunne kipua.

Ihminen on kummallinen otus, kautta aikojen on haluttu sirkushuveja, tarkoittaa sitä, että heikompi aina joutuu kärsimään tai kuolemaan.

Siirrynpä tästä vielä katselemaan noita kauniita kukkakuvia, jää parempi mieli ennen nukkumaan menoa.
Posted by Picasa

18 kommenttia:

 1. Olipa kaunis puista.
  Todella kummallisa puita.
  Kiitos tästä postauksesta,

  VastaaPoista
 2. Kaikkea kaunista löytyy iltakävelyllä,ja taas huomaan,miten samanlaista kasvistoa täällä on kuin siellä! Ja aika mahtava tuo puu,mitenköhän se on saatu tuon näköiseksi...ikäänkuin heiluvat käsivarret siinä!
  Härkätaistelut saisivat jo loppua koko Espanjasta.Minut vietiin 8-vuotiaana härkätaisteluun ja sain ihan trauman siitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus jossakin filmissä nähnyt osasia härkätaistelusta, en ole pystynyt katsomaan kokonaan.

   Varmaan onkin lapselle liian rajua katsottavaa.

   Monet espanjalaisetkin jo haluaisivat, että härkätaistelut loppuisivat.

   Poista
 3. Te olette iltakävelyllä ja minä taidan olla yöjalassa :-D Ihan vain kotona ja kunniallisesti. Hiippailen puistossanne ja ihailen. Kuuntelen puron solinaa ja kuuntelen lintuja. Kaunista.

  Härkätaistelut jätän käsittämättömänä omaan arvoonsa.

  VastaaPoista
 4. En minäkään voi ymmärtää kukkotappeluita ja härkätaisteluja. En tajua, mikä niissä on niin kiehtovaa, minua ainakin ällöttävät suunnattomasti.
  Kaunis puisto, varmasti kiva kulkea solisevan puron varrella palmujen alla ja tuntea lämpö ja lintujen sirkutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoimme kotona oikein kartalta tuon puiston sijainnin. Nyt osaamme mennä sinne uudelleenkin, eilen osuimme sinne sattumalta.

   Poista
 5. Aivan ihana puisto, kuin paratiisi!
  Ja ne puut kyllä olivat erikoisen näköisiä, mitähän lienevät?
  Ja niistä härkätaisteluista en minäkään tykkää yhtään, se on eläinrääkkäystä, eikä mitään muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se iso ihmeellinen "puu" ei ole puuta ollenkaan. Täytyypä tutkia tarkemmin.

   Poista
 6. Kuvat ovat kuin trooppisesta puutarhasta tai jostain botanniasta. Mahtavia kasveja;DD

  Nuo härkätaistelut jka kukkotapplut pitäisi kokonaan kieltää lailla, en voi uskoa että EU sallii ne, mutta nähtävästi sallii. Eläinrääkkäystä pahimmillaan, ja ihmiset vielä katsovat niitä, ja maksavat lipuista;/

  Hyvää loman jatkoa sinulle ja Taatalle.<33

  VastaaPoista
 7. Unelma, sinäpä sen sanoit: Usko tai älä, olen päättänyt kiertää Espanjan härkätaisteluiden ja koirien kohtelun takia. Nyt tytär on niin ihastunut Espanjaan ja sanoo, että kun heidät vihitään se tapahtuu siellä...Merikin on intohimoinen eläinsuojelija, joten odotan vain, kunhan hän kohtaa sikäläisen arjen.

  Kataloniassa kiellettiin härkätaistelut, mutta Hesarissa oli jokin aika sitten juttu, että siellä valitetaan päätöksestä. Siinä jutussa vielä joku nainen sanoi, että 'härkätaistelu on taidetta.' Miten voi eläinrääkkäys olla taidetta!

  No, tämä ei ole sinun vikasi, mutta mun on pakko saada aina ihmetellä, että tällainen maa on otettu EU:hun. Meidän kotimme rakentajilla on siellä asunto, johon on kutsu, mutta ei olla vielä menty. Heillä on molemmilla terveyssyyt siellä olla. Miksei yhtä hyvin Kreikassa, kun siellä ihmiset ovat eläimillekin ystävällisempiä.

  Kauniita kukkia! Kirjoitin tänään just yhteen kirjablogiin miehelle, joka oli istuttanut suopayrttiä itämään, että minä sainkin aivan erityisen kauniin kukan mukana muutakin;-) Se ihanuus saa levitä niin paljon kuin haluaa.

  Tuo teitä ympäröivä soliseva kauneus on varmaan jo sielunkin terapiaa...

  Mukavaa loman jatkoa sinulle & co!

  VastaaPoista
 8. Espanjan talvi on niin lempeä. Siksi tässäkin kaupungissa asustaa niin paljon suomalaisia talvikuukausina.

  Vaikea tätä espanjalaisten sielunelämää on ymmärtää. Olisi varmaan helpompaa jos osaisi edes vähän heidän kieltäänkin.

  Eläinrääkkäystä en voi sietää missään maassa tai muodossa.

  Kevätkukkia jo odotan innolla.

  VastaaPoista
 9. Siellä on kaunista ja kukoistavaa. Silmä lepää noissa kukkivissa.

  VastaaPoista
 10. Hei, Unelma! Tuo ihmeellinen puu sijaitsee Fuengirolan eläintarhassa, eikä ole aito. Eläintarha on kyllä viehättävä, eläimillä on mahdollisimman luonnonmukaiset olosuhteet, ne eivät ole jossain ankeissa häkeissä. Kaupungin Infopisteestä löytyy esitteitä.
  Härkätaisteluareenalla olin viime syksynä seuraamassa ilmaista hevosnäytöstä, siellä on syksyllä aina Ferian aikaan ainakin kahtena päivänä hevosesityksiä. Itse katsoin kouluratsastusta.
  Minua kiinnostaisi kovasti tuo viehättävä puisto, voisitkohan antaa vinkkiä, mistä löytyisi. Olemme tulossa vapun tienoilla sinne viikon pyrähdykselle.
  Pakollinen käyntikohde on joka kerta Mijaksen valkoinen kylä, se vaan on niin viehättävä. Olemme aikoneet myös käydä Gibraltarilla, se on vielä käymätön kohde. Kiitos paljon siitäkin kuvauksesta, samoin kuin näistä muistakin, on ollut mukavaa kulkea tuttuja paikkoja ja vähän uusiakin teidän kanssanne . Hyvää loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Ritvahelena.
   Tuo puisto on ihan siinä eläintarhan aidan takana, se ei ole suurensuuri, mutta ihan viehättävä. Toisella laidalla on lasten leikkialue monenlaisine vempaimineen. Kirjastoon myös siinä yhdessä nurkassa. Ihan lähellä härkätaisteluarenaa.

   Kiitos Mijaksen vinkistä.

   Mukavaa matkaa teille tänne Fuengirolaan. Vappusimoja me jo nautiskelemme kotisuomessa.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.