tiistai 7. helmikuuta 2012

Markkinat Fuengirolassa


Näitä kukkia kuvasin rantakadun varrella.

Tästä portista pääsee markkinapaikalle aina tiistaisin.

Näin kauniita kuvioita onnistuu leikkaamaan pienellä perunankuorimaveitsen näköisellä laitteella. Näytti helpolta, mutta epäilen omaa onnistumistani tuolla ihme kalullakaan.

Tavaraa oli mahdottomasti. Kiva kesälaukku olisi tuo punainen kukanpuolikas ylärivissä. :-)

Oli niin kaunis ilma, väkeä oli valtavasti liikkeellä.

Tämä rouva kauniissa puvussa myi koruja. Sain luvan kuvaamiseen.Afrikkalaisia poikia oli myymässä monenlaista pientä; aurinkolaseja, levyjä, koruja, kelloja ja laukkuja. heitä istui rivissä muurin kupeella. Tässä oikealla.

Tässä vasemmalla. Kuului varoitushuuto ja pojat keräsivät myyntiartikkelinsa ja häipyivät kuin tina tuhkaan.

Paikalle tuli poliisi. Yritin ottaa kuvia huomaamattomasti.

Poliisien mentyä pojat taas palasivat nyytteineen paikalle ja komensivat muurille istahtaneet markkinayleisön pois. Myynti jatkui. Myyntialustana oli vaate, jonka neljään nurkkaan oli kiinnitetty narut. Varoitushuudon kaikuessa narut kiristettiin ja myyntipöytä näytti ensin laskuvarjolta ja narujen kiristyttyä lisää siitä tuli nyytti, jossa tavarat lennätettiin jonnekin piiloon. Ei ole pojilla helppoa ansaita elantoaan tuolla tavalla.

Kuulin, että pojat saavat myyntiartikkelinsa tukkukauppiailta, jotka antavat sitten heille aterian tai yöpymispaikan ja ehkä vähän rahaakin. Tämän tarinan todenperäisyydestä en ole varma.

Mieluisin markkinakojurivistö oli tässä. Tuoreita kasviksia ja hedelmiä korit pullollaan.

Meillä syötiin mansikoita joka päivä. Kilohinta 1,50 €. Marjat eivät olleet yhtä makeita kuin suomalaiset marjat.

Nuo kukkakaalit ovat niin komeita ja makeita, yritän unohtaa kaikki torjunta-aineet, joita niihin on mahdollisesti ruiskutettu.
Posted by Picasa

11 kommenttia:

 1. Ihana kukkakollaasi,ja monet siinä olevista kukista löydän myös tästä viereisestä puistosta. Ihania markkinakuvia! Sääli noita afrikkalaisia;heitä hyväksikäytetään,ja annetaan tehdä työtä nälkäpalkalla.Tel Avivinkin vanhan bussiaseman lähettyvillä on hurjasti afrikkalaisia,jotka aina odottelevat,että joku poimisi heidät töihin.

  VastaaPoista
 2. Ai niin muuten;minulla on sellainen kaiverrusveitsi,jonka ostin tuollaisen innoittamana.Mutta en ole oikein onnistunut sillä mitään erikoisen hienoa jälkeä tekemään...

  VastaaPoista
 3. Voi kun on mukavaa katsella kuviasi pakkasen paukkuessa tuolla ulkona taas. Tekisi niin mieli lähteä paikan päälle just nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunkia voin suositella. Me olemme viihtyneet molemmilla käyntikerroillamme. Nyt keväällä on mukavaa, kun ei ole liian kuumakaan.

   Poista
 4. Joskus vuosia, vuosia sitten kiertelin tällä kuvaamallasi markkinapaikalla ja olin ihan ymmyrkäisenä, niin paljon tavaraa oli tarjolla. Eikäpä valikoimat siitä ajasta lainkaan supistuneet liene.
  Noiden afrikkalaisten poikien tilanne ei ole kadehdittava, sama kuin Tallinnan keskustorin laidalla kaupustelevilla mummoilla muutamia vuosia sitten. Ainainen pelko ja myytävien pikainen pakkaaminen, kunnes vaara ohi ja taas myytävät tarjolle. Pitkää pinnaa se vaatii heiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyjiä oli tälläkin kerralla paljon, mukavaa oli katsella. Sukkia ostin ja eurolla kolmet alushousut.

   Poista
 5. Kiitoksia tästä kierroksesta! Pojilla tosiaan aika rankkoja nuo myyntipäivät, kun pitää koko ajan varoa selustaansa.

  Ymmärsinkö oikein, että kävit myös Gibraltarilla? Se kiinnostaakin minua erityisen paljon, sillä olen itse lähdössä sinne parin viikon kuluttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna yritän kasata Gibralttarin kuvat blogiini.

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia.Vuosi sitten oltiin siellä ja mukavia oli nuo markkina hulinat. Ei noiden poikien tilanne ole muuttunut miksikään.
  Ollaan lähdössä kuun alusta reisuun taas.Odotus tuntuu pitkältä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos markkina kierroksesta, oli kiva katella. Ihan kuin olisin ollut mukana.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.