torstai 16. helmikuuta 2012

Elokuvailta, RautarouvaKuva Täältä

Eilinen ilta elokuvissa olikin oikeastaan hyvä katsaus lähihistoriaan Britanian näkökulmasta.

Tutustuimme Margaret Hilda Thatcher`iin, paronitar Thatcher, (o.s. Roberts, s. 13.10.1925 ), joka on Brittiläinen poliitikko. Hän oli maansa ensimmäinen naispääministeri ( 1979-1990) ja konservatiivipuolueen puheenjohtaja. Näimme kohtauksia hänen uskomattomasta elämästään nuoruuden päivistä vanhuuteen.

Elokuva oli mielestäni hyvin tehty, Meryl Streep muuntautui tyylikkäästi vahvasta keski-ikäisestä poliitikosta iäkkääksi muistisairaudesta kärsiväksi miestään kaipaavaksi leskirouvaksi.

Valitsin juuri tämän valokuvan bloggiini noiden helmien takia. Elokuvassa kerrotaan kuinka Politiikan tyylikonsultit ja imagonrakentajat määräsivät Thatscherin luopumaan hatuista ja helmistä, saavuttaakseen enemmän uskottavuutta miesten maailmassa. Thatcher suostui luopumaan hatuista, mutta helmistä ei edes keskusteltu enempää, koska Margaret oli saanut helmet mieheltään Denisiltä lahjaksi perheen kaksosten synnyttyä.

Oli kiinnostavaa nähdä kerrontaa Falklannin sodasta, Brightonin pommi-iskusta ja muista tapahtumista, joita aikoinaan itsekin televisiosta seurasimme.

Ottamatta mitenkään kantaa Thatscherin poliittiseen toimintaan on kuitenkin todettava, että monissa suurissa päätöksissä hän oli todellisena rautarouvana ajamassa oikeaksi kokemiaan päätöksiä haluamaansa suuntaan.

Kannattaa käydä katsomassa erään aikamme merkittävimmän naispoliitikon elämäntarina.
Siitä voisi jopa oppia jotakin.

Elokuvan traileri on täällä.


Posted by Picasa

22 kommenttia:

 1. Olisihan tuo nähtävä. On se saanut senveran hyvät arvostelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä elokuva on mukava katsoa isolta kankaalta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ehdin kaysomaan melko aikaisessa vaiheessa kun velipoika oli hankkinut liput.
   Muutoin me taatan kanssa aina vetkuttelemme, emme saa itseämme liikkeelle helposti.

   Poista
 3. Oliko tämä eilen illalla?

  Valitettavasti en katsonut, mutta varmaan netistä löytää, jos on aikaa katsoa...

  Mukavaa torstaita sinulle, Unelma.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä elokuva ei vielä tullut TV:stä, ensi-ilta on ollut tammikuun 21 p.

   Mukavaa päivää sinulle myös.

   Poista
 4. Aikamoinen rautarouva Thatcher oli aikoinaan. Elokuva on varmaan katsottava, jos ei teatterissa, niin sitten kun tulee dvd. Merryl Streep on joka roolissa loistava ja katson aina hänen filminsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kun tulet Vantaalle, niin Flamingossa on elokuvateatteri. Sinne on helppo mennä ja aina löytyy parkkipaikkojakin. Siellä mekin nyt kävimme, kun Helsingissä ei parkkipaikkaa tahdo löytyä millään.

   Poista
 5. Tämä on sellainen elokuva, jonka haluan ehdottomasti nähdä. Meryl Streep on kyllä uskomaton näyttelijä ja Rautarouva kyllä raivasi tietä monille naisille - maasta tai maanosasta huolimatta. Näin uskon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä elokuva olisi hyvä kaikkien naisten katsoa.
   Oli uskomaton saavutus Rautarouvalle tulla valituksi naisena pääministeriksi juuri Englannissa.

   Poista
 6. Meryl Streep on lempparini ollut jo pitkään. Ja Rautarouvasta kertovan elokuvan haluaisin kyllä nähdä. Kiva, että teillä oli mukava ilta hyvän elokuvan parissa.

  VastaaPoista
 7. Pitäisi mennä katsomaan. Meryl Streep on naistähdeistä yksi mieheni suosikki.

  VastaaPoista
 8. Oli kiinnostavaa lukea tämä juttu ja kommentit. Anglosaksisessa maailmassa siitä on ollut kiiihkeää keskustelua.

  Moititaan, että se unohtaa nuoren Thatherin työn kemistinä ja lakimiehenä ja kiinnittää liikaa huomiota dementian aikaan. Toiset ylistävät toiset haukkuvat elokuvaa kokonaisuudessaan.

  Ne, jotka olivat Thatcherin työtovereita ja vastustajiakin, sanovat että hän ei ollut koskaan hysteerinen ja ylitunteellinen, joksi he sanovat Meryl Streepin esitystä.

  Seurasin aikoinaan Thatcheriä Kanadasta käsin. Aikamoinen ilmiö hän oli. En oikeastaan tiedä, mitä hänestä täällä ajateltiin. Täällä tästä elokuvasta ei ole kai väitelty niin kuin Englannissa.

  Tietääkseni hän ei luopunut helmistä, sillä aviomies oli ostanut ne hänelle kaksosten syntymän kunniaksi. ?? Joku toimittaja kirjoitti, että Thatcher ei ollut miesten alistama, kuten elokuvassa väitetään. Vai väitettiinkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en tietänyt tästä elokuvasta oikeastaan mitään etukäteen.

   Nuoren Thatcherin vaiheita ei todellakaan kerrottu paljoakaan. Mielestäni eniten painotettiin hänen pääministerikauttaan.

   Ei pääministeriä kuvattu hysteerisenä eikä yli tunteellisenakaan, sellaista en havainnut.

   Elokuva on pyörinyt Suomen teattereissa melko vähän aikaa, ihmiset eivät vielä ole ehtineet käydä katsomassa. Voihan se olla niinkin, että täällä ei koeta kovinkaan läheiseksi Britanian lähihistoriaa.

   Tuon helmijutun poimin elokuvasta, uskoisin sen vastaavan todellisuutta. Ei väitetty. Miehet tosin ensin yrittivät vähättelytaktiikkaa käyttää, mutta Thatcher ei sellaiseen alistunut. Thatcher on niin älykäs, että hän löysi aina hyvät vastaukset.

   Luulen, että tuo elokuva pitäisi katsoa vielä uudelleen, kaikkia sävyjä oli mahdotonta omaksua ensimmäisellä kerralla. Pieni lähihistorian kertauskin voisi olla paikallaan.

   Poista
 9. Täälläkin tuo käy,mutten ole vielä päättänyt katsonko vai ei.Meryl Streep on kyllä hyvä joka roolissa,ja hänen tyttärensäkin ovat lahjakkaita näyttelijöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ihan tyytyväinen, että tuli lähdettyä katsomaan.
   Elokuvassa on niin paljon suuria kohtauksia, että ne eivät koskaan näytä TV-ruudulla samoilta.

   Poista
 10. Kyllä pitäisi mennä katsomaan tuo elokuva, varmaan on katselemisen arvoinen.
  Hyvää viikonloppua sulle ja Taatalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Harakka, hyvää viikonloppua myös sinulle.

   Poista
 11. Olihan se kiinnostava elokuva. Ei hyvä, mutta kiinnostava, Kirjoitin siitä blogiini. Ks linkki

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.