maanantai 2. tammikuuta 2012

Iloisia yllätyksiä.


Olkitähtiyllätyksestä jo kerroinkin ja nyt tulee lupaamaani jatkoa. Lapsiani olin varoitellut ostamasta mitään lahjoja, koska minäkään en keksi mitään nuorille sopivaa pakettiin pistettävää, ne jokavuotiset sukat kaikille ja kirjekuoret lastenlapsille. Niin taas kävi tänäkin vuonna, että rakkaani olivat taas lahjakassit täyttäneet, estelyistäni huolimatta. Niitä en nyt tarkemmin esittele, mutta sydämestäni kuitenkin kiitän, olette rakkaita.

Pojan lahjakassista löytyi myös tämä pikkuinen ihana yllätyskassi, siellä oli kaunis kortti ja "saippu", suoraan Mörönperän saippukeittiöltä.

Mari on kertomansa mukaan askarrellut saippuja kymmenisen vuotta, nyt hänellä on tälle toiminnalle asianmukaiset luvat ja saippuja tulee myös myyntiin. Turvallisia ovat! Sille varalle, että jonkun lukijan lomareitti sivuaa Mörönperää, niin lainaan tähän pienen otteen Marin kirjeestä.
"Puutarhan yhteydessä on tänä vuonna sitten pieni saippuapaja. Erilaisia saippuoita on eri tarkoituksiin. Saamasi saiput sisältää manteliöljyä eli se ei kuivata ihoa. On sellainen hienon hipiän saiput, reseptin olen kehitellyt itse kuten kaikkien saippuoiden reseptit."

Mörönperän puutarhalla onkin jo aikaisemminkin ollut avoimet ovet puutarhaharrastajille.

Marin "Vapaasti versoo" blogi on ollut talvitauolla, mutta avautuu taas kunhan siemenet alkavat itää.

Sydämellinen kiitos, Mari, oli ilo saada tuollainen lisäaineeton saippu lahjaksi. Toivon hankkeillesi menestystä tälle ja tuleville vuosille.

Muutamaa päivää ennen joulua postilaatikosta löytyi myös tämä hyväntuulenkirja. Pieniä hauskasti kerrottuja tarinoita Pentti-Oskari Kankaan elämäntaipaleelta. Näihin tarinoihin olen jo tutustunutkin "Herrankukkaron perjantaikirjeen" sivuilta, nyt on mukava lukea niitä kirjan muodossa. Kirjaa voi tilata Positiivareiden kautta. Kirjan tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Pentti-Oskarille ja vaimollensa terveiset sinne vapaaehtoistyöhönne Sri Lankaan.

Tästä kirjasta olinkin kuullut jo aikaisemmin ja nyt sain sen omakseni. Tämä on ystäväni Anjan ja hänen kanssaan kirjoitusta opiskelleiden oppilaiden yhteinen projekti. Kirjassa on runoja ja tosikertomuksia elävästä elämästä. Olen ihaillut näiden kirjoittajien taitoa ja uskallusta kertoa vaikeistakin asioista. Olisipa mukava päästä tuollaiselle kurssille.
Kiitos, Anja, lahjasi lämmitti sydäntäni. Seuraavaksi sitten odotan sinulta ihan omaa runokirjaa. :-)
Anjan hersyvää kerrontaa voi käydä lukemassa täällä.

Joulun alla kävin SusuPetalin joulumyyjäisissä kirjaostoksilla ja lähtiessäni Susu antoi kainalooni tämän virkkaamansa ihanan revontulikaulurin ja lämmittävät rannekkeet. Ihan mykistyin onnesta. Kelpaa minun nyt aamuisin tuolta rannasta kotiin sauvoa, kun on lämmin kauluri ja rannekkeet ystävän lahjana lämmittämässä.
SusuPetal onkin monille lukijoille tuttu, hän on oikea monilahjakkuus. En edes yritä kertoa hänen saavutuksiaan. Käykää itse tutustumassa SusuPetalin moniin blogeihin. Tässä yhden linkki.

Sydänlämmin hali sinulle SusuPetal.

Lisäksi olen saanut Kirkon Ulkomaanavun ja Unisefin lahjat, jotka menevät todelliseen tarpeeseen, heille, joilla ei ole mitään.

Muistuikin mieleeni yksi lapsenlapsen äitienpäivälahja muutaman vuoden takaa, se oli kana jonnekin kehitysmaahan, en enää muista minne. Ajatuksissani seurasin tuon kanan vaiheita, kuvittelin sen munivan köyhälle perheelle kirjavan munan päivässä. Oikein näin silmissäni kanan juoksevan innoissaan ympäri kylää, "kot, kot, koot, kot taas tuli muna, kot, kot, koot, taas tuli muna, kot. Aikanaan sitten uskoin kanan joutuneen perheen ruokapöytään grillattuna.

Valkoiset joulukukat ovat myös kauniita. Joulutähtiä ei minun lapsuudessani kukkakaupoissa näkynyt. Hyasintti- ja tulppaanikorit erityisesti muistan. Tämä valkoinen kukkakuva tuokoon terveiseni ja kiitollisuuteni teille huomaavaisuudestanne ja ystävyydestänne. Onnea Vuodelle 2012.
Posted by Picasa

13 kommenttia:

 1. Kyllä sinua on nyt hemmoteltu kovasti hienoilla lahjoilla. Tosi kauniin väriset nuo SusuPetalin lämmittimet, lämmittävät sisältä ja ulkoa :-)
  Käytkö uimassa joka aamu? Sinä rohkea ja urhea, nostan hattua, todella. Me kävimme uimassa koko syksyn, sisällä lämpimässä, mutta siellä kloori alkoi ärsyttää minua.
  Vuotesi alkoi hienosti, toivon kaikkea hyvää jatkoonkin :-)

  VastaaPoista
 2. Lahjojen antajat ovat todella miettineet saajia sydämellä. Ihania!

  VastaaPoista
 3. Usva,
  kivoja yllätyksiä olen saanut kokea.
  En ihan jokaisena aamuna nyt ole käynyt, kun on myrskytuulia ollut. Eilen kävin, mutta tämä päivä jäi väliin. Kävin palvelutalolla tapaamassa ystävämummoani.
  Nyt taas on niin kova myräkkä menossa, että kohta on laitettava kone kiinni. valot vilkkuvat.

  ♥ Hannele,
  lahjojen antajat ovat olleet kilttejä. :-)

  Minttuli,
  sydämellisiä ystäviä minulla.

  VastaaPoista
 4. Sinua on muistettu mukavin ja mieluisin lahjoin.
  Lahjanantajan ilo on yhtä suuri kuin saajankin, luulisin.

  VastaaPoista
 5. Oletpa saanut mieluisia lahjoja:)

  VastaaPoista
 6. Ihania lahjoja olet saanut! Tuo porokassi on suloinen! Ja miten taitava SusuPetal onkaan,todellinen monilahjakkuus!Lämmittimet näyttävät tosi kauniilta:)

  VastaaPoista
 7. Huh, minua ei saisi avantoon edes villaista ylläni!

  Olet pidetty ystävä, ei ihme, että saat iloisia yllätyksiä!

  Toivottavasti pidit(te) kirjasta ;)

  VastaaPoista
 8. Kiva kun sait noin ihania lahjoja. Olet kyllä ansainnut. Sinulla on myös ihania ystäviä.
  Oikein mukavia uimahetkia sinulle!

  VastaaPoista
 9. Sydäntä lämmittäviä lahjoja olet saanut, rakkaudella valittuja.
  Olkoon tämäkin vuosi onnellisia hetkiä täynnä!

  VastaaPoista
 10. Oletpa saanut ihanat lahjat.
  Pitääpä yrittää saada käsiinsä tuon kirjan...☺

  Oikein ihanaa vuotta 2012 sinulle.

  VastaaPoista
 11. Onneksi olkoon, olet lahjojesi arvoinen, Unelma.<3

  Oikein hyvää ja antoisaa votta 2012 sinulle ja läheisillesi.<3

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille kommenteistanne. :-)

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.