tiistai 24. tammikuuta 2012

Haaste Anjalta."Jos minulla olisi kaikki maailman rahat, mitä viisi tärkeintä kohdetta ilman materiaalisyyllisyyttä hankkisin! Haaste edelleen viidelle."


Ruusuorapihlaja lumihuntuisena.

Vielä iltahämärissä oli näin kaunista heti, kun oven aukaisin.

*
1. Äitinä ja isoäitinä sydämellä ovat ensimmäisenä lapset ja lastenlapset. Heidän elämänsä turvaaminen on ykkösenä mielessä. Toivon, että lastenlapsistani tulee hyviä ihmisiä, niinkuin heidän vanhempansakin ovat, rahalla ei sydämen hyvyyttä voi hankkia.

2. Ostaisin tämän kotipitäjäni eteläisestä osasta suuren maa-alueen, paljon merenrantaa. Sinne rakennuttaisin kylpylän, jonne kaikki mummelit ja lapsoset saisivat tulla uimaan ja hemmoteltavaksi niin usein kuin haluaisivat ilman rahaa ja hintaa. Pääsyvaatimuksena olisi vain iloinen mieli ja toisten huomioon ottaminen.

3. Seuraavaksi olisi kai annettava rutkasti rahaa Venäjälle, että he rakentaisivat jätevesilleen puhdistuslaitoksia tuota Itämerta suojelemaan.

4. Lähtisin jälleen maakaupoille ja ostaisin puutarhamaata. Rakentaisin sellaisen kukkatarhan ja yrttimaan, että sitä tulisivat ihailemaan ihmiset ympäri maailman. Myös koirat olisivat tervetulleita.

5. Ostaisin Vierumäen kuntoilukeskuksen (sitten kun Hjallis on saanut sen huippukuntoon). Kutsuisin kaikki jäljellä olevat sotaveteraanit sinne hoitoja saamaan ilmaiseksi ja ilman nöyryyttäviä lääkärissäkäyntejä, siis ei mitään ehtoja eikä lausuntoja, että sinähän jo olet päässyt kerran kuntoutukseen.
Nuoret vähävaraiset perheet olisivat myös tervetulleita viettämään perhelomia minun Vierumäelleni. Tiedän, että monilla lapsiperheillä ei ole varaa lomailuun.

*
Tiedän, että maailmassa on paljon hätää ja köyhyyttä. Annan toisille haasteen vastaanottajille tilaisuuden auttaa heitä. Täällä kerralla halusin auttaa omia vähäosaisia kansalaisiamme.

Olen huono ketjuttamaan näitä haasteita, pelkään häiritseväni bloginpitäjien omaa luovuutta. Tämän haasteen jätän jokaiselle asiasta innostuneelle. Olkaa hyvät, ilmoittakaa minullekin jos olette haasteen napanneet, tulen lukemaan mielelläni.
Posted by Picasa

12 kommenttia:

 1. Ihana Unelma;nuo valintasi ovat mahtavia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Yaelian. Nuo asiat ovat lähellä yksinkertaista mammansydäntäni.

   Poista
 2. Näiden unelmien soisi toteutuvan!
  Talviset kuvat ovat todella kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden toiveiden toteutuminen toisi iloa monelle. :-)

   Poista
 3. Hienoja valintoja jälleen, mutta niin sinun näköisiäsi taas. Enpä taaskaan huomannut, että olisit henk.koht. itsellesi mitään toivonut, hyvää mieltä vain toisten hyvästä mielestä. Olet upea ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siellä minullekin. Kuvittele vaan minua kulkemassa siellä suuressa kukkatarhassa lauma koiria ympärilläni.
   Kylpylässä olisi ihana lillua mummojen kanssa, eikä maksaisi mitään.
   Vierumäellä voisin tempoa rautaa kuntosalilla veteraanien kanssa. Se jaettu ilo on moninkertainen ilo.

   Poista
 4. Uljaat valinnat ja luulen, että yksi on jopa toteutumassakin, nimittäin tuo Venäjälle rahaa. Onhan sitä jo vilautettu, että Suomi olisi sinne sitä syytämässä. Tämä on asia, mikä saa mun niskavillat aina pystyyn. Miksi suomi antaa aina venäjälle rahaa, onko nämä aina vaan jotain sotakorvauksia? Mokoma rikas maa hoitasi itse likansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän minä tuossa ajattelin helpottaa valtion paineita auttaa puhdistustöissä. Terve Itämeri olisi meidän kaikkien etu.

   Poista
 5. Niin ihania valintoja ja juttuja tekisit!
  Näkee kyllä , kellä on hyvä sydän, sinulla Unelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakka, ystäväni, uskon, että sinulla olisi samansuuntaisia ajatuksia rahojen suhteen.

   Poista
 6. Ihania valintoja. Toivon että saat rahaa niin että voit toteuttaa nämä asiat. Kaikkile olisi näistä etua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy toivoa, että ne joilla rahaa on, käyttäisivät enemmän vähäosaisten auttamiseen.

   Poista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.