perjantai 7. lokakuuta 2011

Viikon varrelta.


Tänään kuultua.

Metroasemalla nähty teksti T-pidassa.

"Luoja anna minulle kärsivällisyyttä.
NYT HETI!!"

Minulla menee niin lujaa, että hädintuskin kärrillä pysyn. Viikot kuluvat lentäen.


Torstaiaamuna sain taas pienen opetuksen, kun luulin jääneeni rannalle pelkässä märässä uimapuvussa. Nyt asia jo naurattaa ja sen tiimoilta onkin kehitelty monta hauskaa versiota.

Rantaan oli ennen minua ehtinyt jo kaksi rouvaa ja he olivat avanneet uimakopin oven omilla avaimillaan. No, minä menin sisään myöskin ja aloin valmistautua järveen pulahtamiseen. Rouvat siinä saapuivatkin sisään uinniltaan, muutamia kuulumisia vaihdoimme ja minä lähdin ulos laiturille. Kaikessa rauhassa siellä meloin kunnes huomasin rouvien pylkkivän pois rannasta kävelysauvoineen. Voi kauhistuksen kananhäkki, työnsivätkö tytöt uimakopin oven kiinni? Yritin huutaa heidän peräänsä, mutta siinä sateessa ja tuulessa ääneni ei kantanut rantaviivaa pitemmälle. Meloin pika vauhtia rantaan, tein takuulla oman tämän kesäisen uintiennätykseni. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan näin kahden hahmon kääntyvän pois näköpiiristäni.

Sydän kylmänä ryntäsin uimakopille ja helpotus, ovi oli jätetty raolleen. Uimarit olivat kokeneita talviuimareita, he arvasivat, että minun avaimeni oli takin taskussa sisällä, kuten puhelinkin. Nyt tiedän, että järveen en mene ennen varmistamista takaisin sisään pääsystä.

Ajatelkaahan miltä olisi näyttänyt, kun mamma siellä uudessa märässä kaksiosaisessaan olisi pinkonut halki kylän liian isot yhteiskäytössä olevat croksit jalassaan, vesijuoksuvyö ympärillään. Niin, ja olihan minulla lisäksi Henkan ja Maukan lippalakki päässäni kovan tuulen suojana. :-) Mitähän minusta olisi ajateltu?
Hurjinta olisi ollut, jos joku olisi tullut toista tietä uimakopille ja nähnyt siellä mummelin vaatteet, eikä vedessä olisi näkynyt yhtään räpiköijää.

Nyt on kuitenkin paljastettava, että minulla ei olisi ollut mitään hätää vaikka kopin ovi olisikin mennyt lukkoon. Taata oli tuonut minut rantaan juuri sen kovan sateen ja tuulen takia, lähti sitten uintini ajaksi lenkille. Tiesin, että taata pian tulisi ja voisimme lähteä autolla hakemaan vara-avainta uimakaverilta.

Vettä on muutamina päivinä losottanut tuutin täydeltä. Tässä viemärin suulla onkin kokoelma tämän lähiseudun puiden lehdistä.

Säilöntää talven varalle, tässä kiehuu kurpitsapikkelsi. Keittiössä on tuoksunut ihanasti etikka ja mausteet.

Ronja haettiin meille sunnuntaina muuttoruljanssia karkuun. Ronja 16 v. oli hämmentynyt, kun hänen tutuilla reiteillään oli esteinä muuttolaatikoita ja koko elämä oli päälaellaan. Siinä kahden kodin hässäkässä sitten olikin unohtunut koirulin varustekassista Ronjan sydänlääkkeet. Ykköspostissa lääketabletit tulivat melko nopeasti perässä, eikä mitään ongelmia ehtinyt tulla. Minulla oli kuitenkin katsottuna lähimmän eläinlääkärin puhelinnumero valmiiksi.

Ihmettelimme minkä ihmeen mankelin läpi lääkekirje oli kulkenut, kun pillerit saapuivat perille murusina. Yritin annostella lääkkeen oikean suuruiseksi arvioimalla. Imutin muruset pehmeään namipalaan ja koiruli sai tarvitsemansa lääkeannoksen. Kaikki sujui lopulta ihan hyvin. Ronja on ikäisekseen oikein virkeä ja iloinen, vaikka näkö ja kuulo jo vähän huonot ovatkin. Otetaan pienet päikkärit välillä ja taas elämä on ihanaa.

Ehtiiköhän tämä ruusunnupputerttu kukkia ennen pakkasten tuloa? Tänään löysin vielä paljon kukkia pihalta, syyskatselmus sitten syyskammassa huomenna.

11 kommenttia:

 1. Oi Unelma,olipa sinulla kokemus siellä uimarannassa.Mutta hyvä,että et kuitenkaan olisi tarvinnut talsia niillä yhteiskäyttö-Crocseilla kylän halki;D
  Onko vesi kovin kylmää nyt?
  Omatekoinen kurpitsapikkelsi,nami!
  Ja voi Ronjaa,kun on vähän sekaisin muuttoruljanssin vuoksi.Onneksi ehtivät tulla Ronjan lääkkeet:) Kaunis ruusu pihallasi,ja toivottavasti ehtivät nuo nuput tosiaankin auketa ennen pakkasia.

  VastaaPoista
 2. Voi tätä kiirettä ja näitä kommelluksia! Vähemmästäkin hätääntyy ja alkaa hillittömästi meloa rantaa kohti. Mielessä väikkyy kotimatka uimapukusillaan... Onneksi kaikki hyvin ja taatakin sieltä sitten saapui kuin metsien prinssi pelastamaan, vaikka pelastettavaa ei sitten ollutkaan. Ja hyvä, ettei palokuntaakaan tarvittu rouvaa naaraamaan Taasjärvestä pukukopissa riippuvien vaatteiden vuoksi. Viisaita ovat nämä uimarirouvat, eivät jätä kaveria pulaan. Oisko miehillä sytyttänyt yhtä hyvin? Heh.
  Ronja on suloinen pikkukäärö, hyvä, että saitte lääkkeet postissa. Kyllä ne kai mankeloi kirjeet siellä lajittelussa (ja nappaavat setelirahat samantien, moni on valittanut). Helppohan Ronjan oli lääkkeet niellä namipalassa kun annostuskin oli oikea.
  Viikonloppuja sinulle ja taatalle, anna nyt kiireiden jo mennä ohi!

  VastaaPoista
 3. Jopa sinulla oli jännä uinti reissu,ihan nauratti,ihanan näköitä kurpitsapikkelsiä,saa nähdä kerkeääkö ruusun nuput auveta,hyvää viikon loppua<3

  VastaaPoista
 4. Suloinen Ronja <3 Nam,ihanan näköista ja varmasti MAKUISTA pikkelssiä:)

  VastaaPoista
 5. Yaelian,
  tänään ei kukaan ollut mitannut veden läm,pöä, mutta 5.9. se oli 12 asteista. Ei vielä liian kylmää.
  Kahdeksankilon kurpitsasta on riittänyt monenlaista herkkua valmistaa.

  anja,
  Ronja on niin ihana pieni koira, hän on niin viisaskin. Ymmärtää puhetta oikein hyvin. Onneksi hän vielä vähän kuulee kuitenkin.
  Nyt on taas vanhusten viikkokin ohi, ei ole mitään isompia suunnitelmia.

  ritva,
  Olisi siinä ollut hyvä piilokamera-aihe. Mamma siellä hempoili sateessa ja tuulessa. Hih..

  MaMMeli,
  hyvin onnistuivat kurpitsasäilykkeet, perinteistä ja pikkelsiä.

  VastaaPoista
 6. Oli siellä sulla aikamoinen vähänajan pelko,että jos uimakoppi olisikin ollut lukossa!!
  Mutta hyvät ystävät tiesivät kyllä, että sinä olit siellä järvessä vielä, hyviä ystäviä ja huomaavaisiakin sulla on!

  Ja Ronja on siellä sun luonasi todella hyvässä hoidossa, olet sä aikamoinen apu monelle koiraihmiselle!
  Hyvää viikonloppua sulle Unelma, ja Taatalle tietenkin myös!

  VastaaPoista
 7. Harakka,
  niinpä, oli se kylmärinki ahterin ympärillä jonkin aikaa. No, hyvän opetuksen sain.

  Mielellämme otamme joskus tuttuja koiruleita tänne hoitoon silloin, kun kotona olemme. Koirat ovat hyviä ystäviä.

  VastaaPoista
 8. Heh, heti näin tuon filminä silmissäni, vielä rouvan juoksemassa bikineissään kylän halki (mahdollisessa kaatosateessa). Ajattelevaisia naisia kuitenkin, uimakaverit.
  Ronja on päikkärinsä ansainnut, kunnioitettava ikäkin. Joutuukohan sitten palaamaan vallan uuteen kotiin, on siinä taas totuttelemista vanhalle rouvalle (onhan Ronja tytön nimi?)
  Ooh, pikkelsin tuoksut kirpoaa tänne asti!

  VastaaPoista
 9. Sirokko,
  olisi siinä meikämammn bikinijuoksussa todella ollut naurussa pitelemistä. Hih...

  Ronja on pikkuinen tyttökoira. Uuteen kotiin hän nyt joutuu sopeutumaan. Onneksi omat tutut asiat tulevat mukana.

  VastaaPoista
 10. Kylläpä annoit meille naurut.
  Niin, meinaan siinä kuvailemassa kotiinmenoa kun vaatteesi olisivat jääneet lukontaa.
  Loppu hyvin kaikkia hyvin.

  VastaaPoista
 11. sylvi,
  olisi siinä ollut naurussa pitelemistä, jos tosiaan olisin lukon taakse jäänyt.

  VastaaPoista

Kymmenen blogivuoden jälkeen jouduin ottamaan kommenttien valvonnan käyttöön.